Eduskuntavaalien äänestyspäivä 19.4.

Img_6239

Värtsilässä satoi äänestyspäivänä lunta.

Värtsilän koulun eduskuntavaalien vaalihuoneistossa äänestettiin ehdokkaita Savo-Karjalan vaalipiiristä. Valtakunnallisesti ehdokkaita on noin 2000, joista valitaan 200 kansanedustajan työhön päättämään yhteisistä asioistamme, mm. valtion varojen käytöstä. Vaalihuoneistot ovat avoinna klo 20 saakka.

Vaalijärjestelmä muuttui vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

Uudistuksessa on muodostettu koko maan käsittävä vaalialue, jonka tulos määrää eduskuntapaikkojen jaon. Vaalipiirijako (12 vaalipiiriä) säilyy ennallaan, mutta vaalipiirikohtaiset tulokset lasketaan uudella kaavalla. Käyttöön tulee muun muassa valtakunnallinen kolmen prosentin äänikynnys ja vaaliliittojen kielto. Uudistuksen on laskettu hyödyttävän etenkin pieniä puolueita suurten kustannuksella.

Img_6243

Vaalilautakunnan toimitsijat Matti Jaatinen ja Marita Vilen työssään.

Img_6242

Katso eduskunnan video: Suomen julkisin työpaikka

 

2 comments for “Eduskuntavaalien äänestyspäivä 19.4.

  1. Niinkuin videosta kuullaan ja nähdään, Suomi on demokratian edellä kulkija – on ollut ja on edelleen.

  2. Vaalit on käyty. Äänestysaktiivisuus oli ruuhka-Suomessa vilkkaampaa kuin täällä syrjäseuduilla. Se panee ajattelemaan! Joka tapauksessa, karjalaismiehen vanhaa tokaisua noudattaen: ”Pulinat pois!”

    Toivotaan vilpitöntä ja kaikesta kaunasta vapaata menestystä Sipilän hallitukselle! Eikä anneta median maalata ruutuun katseitamme ohjailevia kuvia: sini-puna, punamulta, porvari, arvokonservatiivi, liberaali, oikeistolainen, vasemmistolainen jne. Annetaan Sipilälle ja yhteistyöhön suostuville käteen kirves rakennemuutoksia varten – ei leimakirvestä vaan – rakentajan terävä kirves. Kun on ensin veistetty runko, niin sitten on hiomapaperien aika. Jytkyjen aika on metsässä. Rakentamisen aika Arkadian mäellä.

    Jytkyttelyjen paikka on siellä, missä rakennustarvikkeet kaadetaan maahan. Se mitä siitä seuraa, on varsinainen taitolaji.

    Rakenneuudistusten tieltä on ainakin yksi vikaan rakentaja jäänyt valitsematta, nimeä mainitsematta. Se on merkittävää asia. Sitä minä suren, miten jatkossa sovitaan palkoista ja työehdoista, jotta rauha säilyisi maassa. Rakenteissa kun puuhaa ihmisiä, esimerkiksi täällä Tohmajärven terveyskeskuksen vuodeosastolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *