Perinne elää

Virpomisperinne elää vahvana Värtsilässä. Siitä todisteena monet näppärät sormet, niin lasten kuin aikuistenkin, valmistivat kauniita kukkia ja koristeita virpoitsoihin Värtsilän seurakuntakodissa torstai-iltana 26.3.2015.  Virpovitsoja tekemässä oli lähes kolmekymmentä lasta ja puoleen toistakymmentä aikuista.

MLL:n Värtsilän yhdistys ja seurakunta yhdessä ovat jo monien vuosien aikana järjestäneet tilaisuuden virpovitsojen tekoon. Tämän jo perinteeksi muodostuneen askarteluhetken lopuksi virpovitsat siunattiin palmusunnuntaina käytetäväksi.

Lopuksi seurakunta tarjosi talkoolaisille iltapalaa ja mehua.

xx

Näin ahkeroitiin seurakuntakodissa.

Omat pajunoksat olivat mukana. Siitä vitsa alkaa valmistua.

Omat pajunoksat olivat mukana. Siitä vitsa alkaa valmistua.

xx

Suuret ja pienet saivat tarpeellista materiaalia salin pöydältä.

xx

MLL:n Värtsilän yhdistyksen puheenjohtaja Marita Määttänen touhusi mukana virpovitsojen teossa.

xx

Yhdessä lauletun virren jälkeen virpovitsat siunattiin käyttöön.

xx

 

 

2 comments for “Perinne elää

  1. Koin suuren juhlahetken, kun luin Sepon tekemän uutisen virpomavitsojen teko- ja siunaustilaisuudesta. MLL ja seurakunta tekevät hyvin tärkeää yhteistyötä lasten ja heidän perheidensä hyväksi. Uskon myös, että siunattujen virpavitsojen välityksellä Jumalan siunaus kulkee ovelta ovelle. Tällainen karjalais-ortodoksis-luterilainen lapsellinen usko lienee paikallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *