Värtsilän koululaisten hiihtokilpailut

 Ensimmäiset kilpailijat valmistautuvat lähtöön


Ensimmäiset kilpailijat valmistautuvat lähtöön

Perjantaina 27.2.2015 hiihdettiin Värtsilän koululaisten hiihtokilpailut. Kaikilla hiihtäjillä oli numerolaput ja jokaiselle hiihtäjälle otettiin aika, vaikka olisi hiihtänytkin nk. retkisarjassa omaa rauhallista tahtiaan. Ennen kilpailuja retkisarjalaisia tuntui olevan runsaasti. Kun Arja-ope lähetti minuutin välein hiihtäjät matkaan ja edellisen hiihtäjän hahmo eteni ladulla näköetäisyydellä, moni retkisarjalainenkin innostui hiihtämään reipasta tahtia ja oli maaliin tultuaan kiinnostunut ajastaan ja sijoituksestaan. Mikä olikaan hiihdellessä, kun edellisen yön pakkanen oli jäädyttänyt latuset ja hiihtäjät etenivät lentokelissä.

Kilpailujen jälkeen koululla odotti lämmin mehu sekä hengähdystauon jälkeen ruokailu. Nuorimmille hiihtäjille jäi ruokailun jälkeen aikaa piirrellä tai väritellä värityskuvia sekä odotella vanhempien sarjojen hiihtäjiä. Osa oppilaista halusi Annelin avuksi keittiöhommiin. Kylläpä tiskaaminen ja astioiden koneeseen laittaminen ja puhtaiden tarjottimien raivaaminen sujuivat nopeasti. Etteikö nykyajan lapset muka ole innostuneet keittiötöistä?

Kaikki kilpailijat saatiin maaliin suhteellisen hyvävoimaisena ja vain yksi välinerikko nähtiin, kun tiukan kamppailun tuloksena yksi suksi katkesi läheltä kantaa. Tämäkään ei vaikuttanut ratkaisevasti lopputulokseen. Suuren salaisuuden vallitessa ja suljetun oven takana tarkistettiin kilpailujen tulokset opettajienhuoneessa ja sitten oltiinkin valmiita siirtymään saliin tulosten julkistamiseen ja palkintojen jakoon. Mitalien lisäksi kaikki kilpailijat saivat pienet lohdutuspalkinnot ja yhteiset raikuvat aplodit. Perjantain mukavissa kilpailutunnelmissa oltiinkin valmiita lähtemään viikon talvilomalle.

Hyvää lomaa kaikille!

MITALISTIT

TYTÖT 1-2 lk
1. Tiia Svensk
2. Aini Hovi
3. Tiia Koljonen

POJAT 1-2 lk
1. Onni Räsänen
2. Arsenii Lomtev
3. Urho Kunnas

TYTÖT 3-4 lk
1. Anni Räsänen
2. Iita Hyttinen
3. Aada Kinnunen

POJAT 3-4 lk
1. Tatu Hovi
2. Sami Koljonen
3. Verneri Kallio

TYTÖT 5-6 lk
1. Emma Hyttinen
2. Aada Jormanainen
3. Emmi Räsänen

POJAT 5-6 lk
1. Jere Hovi
2. Petja Parkkinen
3. Niko Koljonen

Teksti ja kuvat: Vuokko Väänänen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *