Talvea odotellessa

Aku Ankka hiihtopuuhissa
Se parhaiten nauraa ja muita juttuja

Walt Disney: Sukset ristissä, Talvisia tarinoita Ankkalinnasta, Sanoma Magazines 2014

Aku Ankka se on niitä poikia, jotka ei vaaroja pelkää. Niinpä, kun Aku lähtee hiihtoretkelle, ovat veljenpojat perässä varustautuneina ensiapulaukulla, kainalokepeillä ja paareilla.

Carl Barksin piirtämässä jutussa Se parhaiten nauraa, on kova pakkanen ja Aku veljenpoikineen lisää puita takkaan. Mutta kuinka ollakaan, ovikello soi ja onnekas Hannu Hanhi tulee sisälle mukanaan paperi, jossa Aku lupaa talonsa Hannulle, jos hän ei ui pakkasella jäätyneessä Karhujärvessä. Mutta Akua ei saa traktorilla vetäenkälän Karhujärveen. Mutta Iines, Akun kaveri, tulee paikalle ja ojentaa oman paperinsa, jossa Hannu lupautuu juomaan useita litroja sitruunamehua tai sopimus Akun kanssa purkautuu. Semmoinen urakkahan on Hannulle liian kova pala, Akun ja veljenpoikien onneksi.

Vicar on tehnyt käsikirjoituksen ja piirrokset Ankkalinnan talvisen keksijäkilpailun tiimoilta. Daniel Brancan piirtämässä jutussa Aku erehtyy nappaamaan hotellista pari pyyhettä ja joutuu asian takia melkoisiin tunnontuskiin. Paul Murryn piirtämässä jutussa Pluto joutuu susijahtiin ja tietäähän sen, mitä siitä seuraa.

Daniel Branca on piirtänyt jutun hiihtokisoista, joissa on vain kaksi osallistujaa, Nimittäin Aku Ankka ( Ankkalinna) ja Reima Räähkä ( Hanhivaara). Epätasaiselta näyttävä kisa saa monenmoisia käänteitä ja lopussa kiitos seisoo.

Mestarien kädenjälki näkyy näissä kuvituksissa. Jokainen kuva on yksityiskohtiaan myöten viimeistelty ja myös liike kuvataan taitavasti. Itse unohduin lukemaan juttuja päiväksi ja muistelin niitä aikoja, joista kymmenlapsisen perheen lapsi kertoi, kun isä istui vessassa lukemassa Akua ja kymmenen lasta oli jonossa odottamassa vuoroaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *