Solovej, satakieli Marina Zharkevich konsertoi Värtsilässä

marina zharkevich

Marina Zharkevich

Venäläis-Suomalaisen Kulttuuriyhteistyön Ystävät – Solovej järjesti ensimmäiset konserttinsa Värtsilässä.

Karjalan Valtiollisen Musiikkiteatterin sopraano, Marina Zharkevich esiintyi kahdessa konsertissa, lauantaina 15.11. Hotelli Joessa sekä sunnuntaina 16.11. Värtsilän kirkon seurakuntasalissa.

Solovej ry:n puheenjohtaja Kullervo Rauhala kertoi pari kuukautta sitten perustetusta uudesta yhdistyksestä ja sen tulevasta toiminnasta. Kullervo toimi myös konsertin tuottajana ja juontajana.

Marina Zharkevichiä tituleerataan Karjalan satakieleksi, eikä suotta. Hänen tunteella esittämät mm. Ave Marian kolme eri versiota olivat loistavia, joista koskettavin oli Shubertin Ave Maria.

Värtsin lukijoille videotallenteet Marina Zharkevichin esittäminä Franz Shubertin Ave Mariasta sekä Aleksander Aljabevin Satakielestä eli Solovejsta.

Teksti kuvat ja videot: Eira Varonen

 

Linkkejä:

6 comments for “Solovej, satakieli Marina Zharkevich konsertoi Värtsilässä

  1. Tämähän kävi näpsäkästi! Suurkiitos Eira videoinnista ja varsinkin tästä vauhdilla sujuneesta julkistuksesta! Taata tykkää toiminnasta! 😉

  2. Takoja tykkää Marinasta, Kullervosta ja Eirasta, ja tietysti konserteissa mukana olleista!

  3. Kiitos Solovej ry:lle konsertin järjestämisestä. Loistava ääni Marinalla.

    Vinkki Solovejlle ja srk:lle: Olisi suorastaan upeata kuulla hänen tulkitsemanaan Ave Maria Värtsilän kirkossa, urkujen säestämänä Kauneimmissa Joululauluissa Värtsilän kirkossa 14.12. klo 19. ”Tupa”, eli kirkko olisi tällöin täynnä kuulijoita!

    Esitys sykähdyttäisi varmasti myös Tohmajärven kirkolla, Kaunempien Joululaulujen kuulijoita!

    Hienoa olla mukana jakamassa mediana edustajana tälläistä, Värtsiläläisten toimintaa. Kiitos!

  4. Kiitos Eira kiitoksista ja ehdotuksesta! Valitettavasti vain tämä oli Marinan viimeinen vapaa viikonloppu, tai yleensäkin mahdollisuus pistäytyä täällä ennen tammikuun kymmenettä päivää. Siksi nämäkin konsertit tulivat niin lyhyellä varoitusajalla. Karjalan Valtiollisessa Musiikkiteatterissa Petroskoissa on alkanut vuoden kiireisin sesonki, kun kaikki harjoittelevat joulun ja uudenvuoden esityksiä varten. Vahinko, mutta meidän on pakko tyytyä tähän ja keskittyä konserttitoiminnassa ensi vuoden alkuun. Silloin pitäisi olla jo mahdollisuuksia saada ainakin pianisti mukaan, mahdollisesti jopa yhtye.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *