Joulukortit

värtsilän kirkko joulukorttikuvat

Korttitaiteilija Kati Heickell maalasi oheiset Joulukortit Värtsilän kirkon kellotapulista. Kyllä niistä Joulun tunnelma ja Värtsilän laakson rauha välittyvät. Kati halusi näin omalta osaltaan osallistua kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kirkkorakennuksen pelastamiseen.

Minulla on sama motiivi, toki sillä erotuksella että olen pikkupoikana joutunut kokemaan tässä kirkossa siunaustilaisuuden jonka muistoa olen elämäni mukanani kuljettanut.

Kortit tulevat myyntiin ensi viikolla. Kotiseutuyhdistys organisoi myynnin ja tuotto käytetään lyhentämättömänä Värtsilän kirkon kunnostukseen.

Kotiseutuyhdistys tiedottanee virallisesti mistä kortteja voi ostaa mutta vinkkinä voisin heittää esim: Kylätalo, Hotelli Joki ,Itähuolinta Oy/Idän portti, Rajapysäkki ja tietysti tilaamalla Kylätalolta.

Tohmajärvellä Kaivo, K-kauppa Tiilikainen, Kukkakauppa jne. Onko Joensuussa jollain tiedossa paikka missä kortteja voisi myydä? Auttaisiko Värtsiläisten yhdistys myynnissä ja kiinteän myyntipaikan löytämisessä Joensuusta? Luovuudella ei ole rajoja.

Joulukortit ovat minulle erityisiä. Juoksin pikkusällinä Joulukorttikaupalla näin Joulun alla. Myyntialueeni kattoi koko Niiralan alueen .Vahvat muistot. Pieni jännitys ennen oveen koputtamista. Kotien erilaiset tunnelmat, valot, tuoksut. Kaupanteon riemu keittiön pöydän ääressä, Jouluntoivotukset, käsinkosketeltava ystävällisyys ja empaattisuus mitä en ole saanut kokea missään noiden aikojen jälkeen.

Voisiko näitä Kirkon kortteja jotkut koululaiset myydä ovelta ovelle? Jos näin olisi pieni myyntipalkkio/kortti olisi paikallaan.

Nyt meillä on taas konkreettinen mahdollisuus tukea Vireää Värtsilää!

Kortit tulevat myyntiin Värtsilän kylätalolla viikon 46 aikana. Ennakkomyynti alkanut jo vartsila.fi sivulla. Varaa omasi heti!

37 comments for “Joulukortit

  1. Nyt täytyy tehdä korttikauppoja. Haikean kaunis vanhan ajan tunnelma noista välittyy.

  2. Kaunis kortti ja ihanat värit – kiitokset tekijälle ja hyvää joulua
    ja onnellista talvea.
    Onni on olla kotona.
    Terv. Pusan Mirja Patsolasta

  3. ….niin hyvä, lämmin, hellä
    on mieli jokaisen…

    Samanlainen tunnelma välittyy
    taiteilija Kati Heickell’n
    joulukorteista, kuin myös Joren
    kertomuksesta kun hän kiersi
    pikkupoikana joulukorttikaupalla.
    *

    Suomen historiassa on ollut tunnettuja
    Heickell -nimisiä taiteilijoita
    esim. Arthur ja Torsten.

  4. Aivan häkellyttävän hienot! Lämmin kiitos näistä, tuovat heti jouluista mieltä!

  5. Istun autossa, Ulla ajaa, äijämessuun Pielisensuun kirkkoon. Antaa kertomansa mukaan tällä tavalla minulle isänpäivän lahjan. Kiitän häntä.

    Kiitän tänään myös Jorea ja Katia! Kiitän kaikkia värtsiläisiä lapsia ja nuoria jo etukäteen, jos pojanjässikkä Joren tavoin kiertävät Värtsilässä korttikkaupalla. Siinä mainio kasvatustoimimyös nyky aikaan!

    Nyt nousemme kirkkomäkeä ylös parkkipaikalle ja komentaja patistelee äijän kirkkoon.

  6. @ Jore:

    Mainio idea ja ajoitus!; nyt osui ja upposi!

  7. Myös joulukortti Ossi Läppalaisen Ottamasta valokuvasta värtsilän Kirkon Tapulitornista ja Kirkostä talvimaisemassa tulee
    myyntiin jouluksi Eira tiedottaa varmaankin tarkemmin. Kiitän nöyrästi Eiraa avusta joulukortti asiassa.

  8. Ihania joulukortteja! Noita minäkin haluaisin ostaa.

  9. Olisiko ideaa myydä kylätalolta myytävät kortit varustettuna Värtsilä-postimerkillä tai -tarralla.

  10. Onpa mukavannäköisiä joulukortteja!Miten niitä voisi ostaa Nurmijärveläinen???

  11. Voiskohan saada tietoa Joresta ja Perasta, noista ”kahdesta pikkusällistä”. Milloin ja kenen poikia olivat täällä asuessaan? Mitä tehneet ja missä nyt asuvat? Yhtä ja toista kiinnostaa heihin tutustua.Ovat niin Värtsilän pitäjän ihmisiä, että olisi kiva tuntea. Myös Sakari H. voisi esittäytyä.
    Varmaan muutkin aktiiviset ”ulkovärtsiläiset”, jotka eivät kylläkään ole ulkona kuin fyysisesti.

    Kaustajärven paidan teettäjä ”Leksa” Härkönen varmaankin käy taas ensi kesänä kalassa Universumin Helmessä. Kaustajärvellä. Nipin napin Suomen puolella. Jos/kun Jänisjoella järjestetään hänen ideoimansa leikkimielinen ongintakilpailu, pyydetään Leksa Ahdin virkaan. Mutta mikä yhdistys hoitaa idean käytännöksi? MML, partiolaiset, seurakunnan päiväkerho, Riistamiehet vai mikä? Vaiko kaikki yhdessä?

    Tietysti Jore, Kati ja Perakin voisivat heittää onkea Jänisjokeen! Idea saisi vain lisää mielenkiintoa!

  12. Raija Träff ym. Toimitan postimaksulla lisättynä halutun määrän kortteja Itellan kautta. Myös muuta myytävää. Siinä eläkeukon talkootyötä. P. 050-3224727

  13. Nyt jo näyttää siltä, että joulukortteja myydään yli 10 kpl, siis kommenteista päätellen. Jos arvioni on väärä, lupaan ja ilmoitan, että ostan VÄHINTÄÄN 20 kpl, niin että jo osa siitä riittää arvioni toteutumiseen.

    Alpoaatoksen vihje liimata postimerkiksi Värtsilä-postimerkkion hyvä. Niitä saa kylätalosta, ja niiden tuotto menee pitäjäyhdistykselle. Siis niinkin vireän Värtsilän hyväksi.

    Värtsilän pitäjää Tohmajärven kunnassa virkistävät kylätalo ja kirkko omilla tavoillaan – ja tietysti myös Värtsilän koulu ja eri yritykset ja yhdistykset. Kolmas sektori tarjoaa erilaisia keinoja kunnan ja seurakunnan avuksi. Emme ole riippuvaisia PELKÄSTÄÄN hallintoelimistä ja niiden päättäjistä.

    Kolmas sektori kunnassa ja seurakunnassa valjastavat talkootyöhön, mikä hyvinvointimme rakennusvaiheessa oli merkittävä tekijä.

  14. Tänään tuli sähköpostitse 20 kpl:een joulukorttitilaus Jyväskylästä. Toimitan ne sinne heti, kun pääsen pistäytymään Värtsilässä. Harashoo!

  15. Raija Träff.Teen sinulle henkilököhtaisen kysymyksen, kun asut Nurmijärvellä. Serkku pokani Tauno Pulkkinen asui Nurmijärvellä Röykässä ja oli töissä Perloksella. Hän on syntyjään Kaustajärven poikia. Perhe asusteli Miikkulan lammen rannalla, nykyisin Venäjän puolella. Nurmijärvi on niin suuri pitäjä, että et varmaan törmäillyt kolmen passin Pulkkisee?

  16. Eero Travainen.Enpä ole törmännyt Tauno Pulkkiseen.Asusteleeko edelleen Nurmijärvellä?Itse olen muuttanut Nurmijärvelle v.1987.
    Sitä ennen asustelin Espoossa 25vuotta.

  17. Raija, niimpä nämä Pulkkisetkin asustelivat Espoossa Hämevaarassa. Täti Toini Pulkkinen os.Tarvainen oli sotaleski. Hän rakensi 50-luvun alussa omakotitalon.

  18. Me asuimme Espoossa Viherlaaksossa,Jupperissa ja Vanhassakartanossa.Minun mummoni oli Anna os.Tarvainen.Kaustajärveltä hänkin.Oli naimisissa Feuodor Vepsäläisen kanssa.Tiedä vaikka olisimme ”heimolaisia”.

  19. Hyvä että vihdoin on oma värtsiläaiheinen joulukortti.
    Itse olen jo vuosia rustannut ja miksannut kuvista, omistapiirroksista ja niihin liitetyistä teksteistä joka joulu eri aiheisia joulukortteja tutuille lähetettäviksi, kun vakiokortti valikoimaa ei ole ollut saatavilla.
    Siis olisi hyvä, että Värtsilä ja värtsilän vuodenaikakorttimalleja olisi useampiakin. Kaikille kaikelle aiheelle sopivia valikoimia.

  20. Herkkä maalaus, kauniit kortit livenä. Ostin jo neljättäkymmentä kpl.

  21. Lähetys on tosiaan tullut alkuviikosta kylätalolle. Korttikaupoille, korttikaupoille. Postitse tilanneille lähetys lähetetään tämän viikon aikana.

  22. Eira, paljonko niitä kortteja on kylätalossa? Kysyin siksi, etteivät lopu kesken, jos ei ajoissa niitä itselleen hanki.

    Tulipa samalla mieleen myös ”pikkusälli” Joren kertomus korttikaupalla juoksemisesta. Tässähän on hyvä esimerkki kuntoliikunnan harjoittamiseksi. Se kyllä vaatii sauvakävelijän selkään repun. Mutta sellainenhan on koululaisilla aina ollut ja lienee nytkin isukille ja äidille lainattavaksi.

  23. Jore kustansi 1000 kpl:n erän. Kyllä niistä riittää. Ja toista korttia tulee 500 kpl

  24. Olipas kiva lukea Joren muisteluja omista joulukorttikaupoistaan. Samoilla asioilla olen minäkin ollut, vaikka ehkä sitäkin enemmän joulu- ja äitienpäivälehtikaupoilla. Kovin köyhistä olosuhteista lähteneenä minulla ei ollut koskaan omaa rahaa, ja sitä hankin paitsi näillä kaupoilla, niin myöskin jakelemalla erään kenkä- ja vaatekauppiaan liivimainoksia ivalolaisten postilaatikoihin. Näin pystyin jonkinlaiset lahjat aina hankkimaan niin äitienpäiväksi kuin jouluksikin… Niinhän siinä kuitenkin taisi käydä, että kaikki muut myyntitulot upposivat perheen yhteiseen ruokakassaan. Mutta eipä siitä silloin osannut paljoa huolta kantaa – tuntui päinvastoin hienolta, että pystyi osallistumaan perheen elatukseen…

  25. Kiitos todella kauniista joulukorteista niin tekijälle kuin korttien välittäjille!

  26. Käsistä viedään! Taas on lähdettävä uusia hankkimaan 😉

  27. Sydämelliset kiitoset korteista. Meine hertzlichsten Danken aus Weichnachtskarten ja kaikille hyvää Joulun odotusta.

  28. Tässä joulukortti- asiassa on moninkertainen jouluilon tuottamisen meininki: lahjana muotoiltu lahjakuva, lahjana tuotettu painatus, lahjamielellä tehdyt tilaukset, Suuresta Lahjasta saadun ilon ja rauhan toivottaminen tuhansille… Olen sanaton!!!

  29. Välitän tässä korttien piirtäjän Kati Heickellin nöyrän kiitoksen lämpimästä palautteesta mitä olette korteista antaneet.

    Kiitos myös jo tässä vaiheessa kaikille kortteja hankkineille.Muistelijalle oikein spesiaali kiitos.

    Sain viestiä että Värtsiläisten seura myy kortteja jäsenilleen tilaisuuksissaan.Hienoa!

    Yhteinen tavoitteemmehan on että sodan jälkeisen jälleen rakennuksen konkreettinen muisto,Värtsilän kirkko,seisoo paikallaan vielä tulevillekin sukupolville.

    Ajatus ettei kirkosta pidettäisiin huolta puistattaa.Mitä sille tapahtuisi.Olisiko edessä vanhan Yhteishyvän liikerakennuksen kohtalo.Vuosien alennustilan jälkeen,puskutraktori.

    Niin ei saa tapahtua!Olemme sen velkaa sukupolville jotka jällenrakensivat tämän maan.Olemme sen velkaa myös tuleville sukupolville.Värtsilän kirkko kertoo omalta osaltaan maamme lähihistoriaa,sodan jälkeisen jälleenrakentamisen ihmettä.

  30. Osuit asian ytimeen, Jore! Oli rohkaisevaa kuulla ”äänesi” aamuna, jolloin Karjalaisessa kerrotaan kirkosta eroamisen vilkkaasta liikenteestä netissä.

    Tänä aamuna oli myös hyvää sanomaa radion aamuhartaudessa. Saanen viitata siihen, vaikka tästä joku pillastuisikin (taas sitä ”lähetystyötä” Värtsissä!!!)

    Puhuja maalaili kristityn elämää leikin käsitteellä. Me tarvitsemme elämyksiä, niiden joukossa myös silmille nähtävää.

    Ortodokseille ikonit ovat tärkeä rukouksen ”apuväline”. Sen edessä palaa tuohus ja sen edessä ristitään ajatukset – mieli – kätten teot – Pyhän Kolminaisuuden käyttöön. Ei siinä filosofoida. Sitä harjoitetaan toisella tavalla, ja se on tärkeää. Kunpa monet kirkkonsa jättävätkin filosofoisivat enemmän! Ainakin sen verran kuin minä. – Mutta myös menisivät ikonin eteen ja suostuisivat salaisuuden äärellä syventymään sellaiseen, mitä järki ei tavoita.

    Minulla on monta ikonia. Kaksi jopa ortodoksisen kirkkoherran pyhittämää, toinen kappelissa ja toinen tuvan nurkassa. Ne eivät ole koristetauluja.
    Ne ovat pyhän leikin, yksityisen liturgian, kohteita.

    Kun kirkossa istun, nousen seisomaan, yhdyn ääneen papin johtaman rukouksen sanoihin, uskontunnustukseen tai tallustelen alttarin eteen, polvistun, teen ristinmerkkejä, minä leikin PYHÄÄ LEIKKIÄ. ”Lapsellista!”, huomauttaa joku ”älykkö”. – Aivan oikein! Jumalan valtakunta on lasten kaltaisten!

    Värtsilän kirkon liturgisesta leikistä olen kirjoittanut aika paljon sekä Värtsissä että myös kirjassani Värtsilän kirkot. Tästä kirjoittelusta toistan nyt vain paikallisen ihmettelyni: ”Millä syillä päiväkerhot vietiin Värtsilän kirkolta rivitalokaksioon?” Kysyn tätä seurakunnan jäsenenä, vaikka lapseni ovat jo ohittaneet sen iän. Mutta myös teologina, joka kantaa huolta koko kirkosta ja sen jumalanpalvelusten muodollisista sisällöistä. Laajemmallakin foorumilla kuin Värtsilän pitäjä Tohmajärven kunnassa/seurakunnassa.

    Mielelläni tästä juttelisin kahvikupin äärellä seurakuntakodissamme, Sinilinnussa, Hotelli Joessa tai kylätalossamme. Kaikki paikat sopivat. Mutta tuleeko ketä paikalle? Kiinnostaako tavata Takojaa?

  31. TUHAT KORTTIA MYYTY! Jore laittoi tänään emailia, että 500 kpl lisätilaus erä on tulossa kortista, jossa tonttu kulkee lyhty kädessä kohti kirkon tapulia. Se ollut suositumpi Kati Heickellin korteista. Molemmat kuitenkin loppuunmyyty! Uskomatonta! 1 000 kappaletta myyty!

    Tietää 1 000 euron pottia kirkon maalaukseen! Kiitos kaikille ostajille jo tässä vaiheessa.

    Toinen korttiversio on tulossa viimeistään ensiviikolla myös myyntiin Värtsilän kylätalolla. Laitan tämän viestin loppuun myyntiin tulevista korteista kuvat! Korttien kuvat: Ossi Lappalainen.

  32. Värtsilä postimerkit ovat myös loppuunmyyty kylätalolta. Lisätilaus tehty! Hyvillä tuotteilla kauppa käy! Vinkki joululahjaksi: Värtsilä mukia löytyy kylätalolta!

    Olisiko kiinnostusta: Värtsilän kirkko muki pukin konttiin?
    Mukiahan meistä jokainen tarvitsee päivittäin!

    Kiitos jo etukäteen!

  33. Onko näitä vielä jäljellä tai myynnissä missään?

    Lainaus jutusta: ”Korttitaiteilija Kati Heickell maalasi oheiset Joulukortit Värtsilän kirkon kellotapulista. ”

    jore ansaitsee vieläkin isot kiitokset tästä!
    Tuotot menivät näistäkin talkoista Värtsilän kirkon maalaukseen!

    Lainaus: ”Jore kustansi 1000 kpl:n erän”.

  34. Värtsilän kirkon hyväksi Värtsin arkistosta video:Myyjäiset Värtsilän kirkon hyväksi 16.11.2013

  35. Mulla on vielä tallessa joku kortti. Paikassa nimeltä ”tallessa”. Jokunen aika sitten niitä katselin, tänään etsin, olisin tarvinnut, mutta en löytänyt. Ovat siis varmassa tallessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *