Pilkkikauden avaus

jäätäHeivaan täältä Joensuun laitakaupungilta. Viimepäivien yöpakkaset ovat jo jäädyttäneet kantavan jääpeitteen rauhallisille vesille, missä ei ole virtauksia eikä suuria selkävesiä. Suorastaan yllätyin kun koputtelin tukkikeksillä koereikää ei meinannyt päästä läpi. Jäätä oli jo 8,5 cm mittasi oikein mitalla.

Kairahan se piti käydä rannalta ja pilkkivehkeet myös kun kerta olivat siinä saunavarastossa. Ja eiku onkimaan. Eikä sitten tarttenutkaan ootalla kuin 5 sekuntia ja siinä se oli eka pilkkikala, jopa keskikokoa isompi ahven mitä yleisesti siitä paikasta saapi. Sittempä sitä toista saikin jo odotella jonkin aikaa. Pari lisäreikää kairasin, saalista sain yhteensä 8 ahventa. Aurinko paistoi nenään niin länpimästi, aloin jo toivoa jotta oispa talvi kääntynyt kevätpuolelle tuonne maalis-huhtikuun seutuville. Vaankun ei oo vielä ”kaamosaikakaan”oikein allakanu.

ensimmäinen pilkkikala

Syysterveisin ja kuvin 23.10.2014
Kalle M. Väänänen

3 comments for “Pilkkikauden avaus

  1. Olemme olleet samana päivänä jään tiedustelussa. Minä Kaustajärvellä, jossa oli jäätä vaihtelevasti noin 3 cm – 10 cm välillä. Kokeilin pilkkiäkin saalis yksi ahven. Kalansyönti voisi olla parempaakin kun käyttää jonkunlaista toukkaa houkuttimena. Tärkein tieto oli kuitenkin siinä, ettei voi laittaa vielä talviverkkoja pyytämään.

  2. Nyt vaan kaikki rohkeat miehet pilkille.
    Tuli mieleen eräästä sanonnasta, aiheena rohkeitten miesten viime sanontoja:
    -Nyt on tosi hyvät pilkkikelit. Avantoakaan ei tarvitse hyvin kairailla, sen kun kopauttaa vähän kairalla jäätä niin se on siinä.

  3. Oikeassa olet Heino, ennen vanhaan pilkkikausi alkoi Kaustajärvellä kun serkku Seppo oli pudonnut jäihin ja päättyi keväällä kun Seppo taas putosi jäihin. Ne olivat varmat talventulon ja kevään saapumisen merkit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *