kaustajärvi.fi

Kaustajärven kylän nettisivut  julkistetaan tänään avatuksi.

Sivut toimivat osoitteilla www.kaustajärvi.fi tai www.kaustajarvi.fi

Sivuilta löytyy Kaustajärven ajankohtaista infoa, kuvia, yms.  Lukijat voivat myös jättää kommentteja. Sivustoa kehitetään ja parannetaan jatkuvasti.

Kaustajärven kylä on saanut valtakunnallistakin huomiota ns. kyläkylttien/opastetaulujen myötä. ”Kaustajärven separatistit” ovat saaneet uutta pontta ja tukea taisteluunsa. He uskovat järjen voittoon asiassaan!

Sivustolle voi lähettää kuvia mm. Kaustajärven kauniista luonnosta, tapahtumista, ihmisistä yms.

Ottakaa sivusto omaksenne!

12 comments for “kaustajärvi.fi

 1. Värtsilän pitäjässä, Tohmajärven kunnassa tapahtuu, paljon. Koko kunta on nipin napin Suomen puolella, Kaustajärvi eritoten. Meidän tehtävämme on pitää tiukasti huolta siitä, että Tohmajärvi, jonka osa Värtsilän pitäjä on kylineen, kehittyy yhä enemmän hyväksi paikaksi asua. Asua vakituisesti tai vapaa-aikoina!

  Pieni kylä pienessä pitäjässä ja pienessä kunnassa on suuri tekijä mahtavassa Pohjois-Karjalassa, suuren Venäjän kylessä. Etsitään juuri tähän löytyvää identiteettiä ja katkaistaan napanuora jenkkihöpötykseen. Sehän on kovin uutta oman perinteemme rinnalla. karjalaisuutemme aarteiden äärellä.

 2. Että ihan omat sivut? Kyllä nyt käy Ely-kukossa infoähky.

  Liekö ihan aihetta kestolinkitykseen Värtsin etusivulla?

 3. Luettelo Kaustajärveä koskeneista jutuista Kaustajärvi.fi sivustolla on yksi peruste kestolinkitykseen. On helppo kerrata, mitä on tullut sanotuksi.

 4. Kaustajärvi-paidan tilaajat, katsokaa Kaustajärvi.fi. Siellä luettelo heistä, joille ei paitaa ole vielä toimitettu.

 5. Sakarille. Älä sinä huolta kanna kestolinkityksistä! Separatistit ovat osanneet neuvotella! Onhan kaustajärven sivuilla linkki oikein ”logokyltillä” Ely-keskukseenkin! Lupaa siihen ei ole kyselty, eikä kysytä! Sitä kylttiä eivät saa pois! 😉

 6. Ei sitä ihan jokaisella kylällä olekaan omia nettisivuja. Kiitos Erkki ja Eira ym. uurastamisesta! Kivat sivut, jotka varmasti täydentyvät mm. kuvilla tässä vähitellen. Etsiskellään vain jokainen kuvia arkistoistamme ja lähetetään sivuille liitettäväksi.

 7. Pienenä vinkkinä, jos Kaustajärveläisillä on kyläyhdistys,yhdistyksellä hallitus, niin sen nimissä ja yhteisellä virallisella päätöksellä voi asioiden hoito eteenpäin mennä jouhevammin (viitta-asia). Tämä nykyinen yhteiskunta on vaaan niin byrokraattinen.

 8. Värtsilän Pitäjäyhdistys r.y. edustaa Värtsilän pitäjää, joka kylineen on osa Tohmajärven kuntaa. Kunnanhallitus kehotti ottamaan yhteyden kuntaan, Pitäjäyhdistykseen ja Kaustajärven asukkaisuun. Niin ei kuitenkaan tapahtunut, vaan johtaja Keränen ilmoitti puhelimessa, että HÄN ON OTTANUT ASIAN HOIDON A L A I S I L T A A N JA ETTÄ ASIA ON LOPPUUN KÄSITELTY. Todellakin tämä yhteiskunta on niin byrokraattinen. Kyläläisten tarpeita ei käyty kuulemassa. Ne kun byrokraattien mielestä eivät ole niin tärkeitä kuin ohjeistukset, joita ei tarvitse mitenkään soveltaa tarpeita vastaaviksi.

  Nyt on valtiolle tarjolla ilmaiseksi kaksi paikannimikylttiä. Ne tuskin kelpaavat, kun sellaisesta lahjoituksesta ei puhuta ohjeistuksissa.

  Kyllä se vain on niin, ettei tolokun tallaaja herrojen heikkouksia voi pätevyyden merkkinä pitää. Sokeasti ohjeistuksia noudattava on heikko. Rohkea ajattelee ihmistä ja hänen parastaan.

  On aika tarkistaa niitä pyhiä ohjeistuksia.

 9. Pirkko on oikeilla jäljillä. Alunperinkin joskus asiasta alkuaikan mainitsinkin. Ry yhteisönä asianmukaisesti ja oikeaan osoitteeseen asia yksitummaisesti kehitettynä olisi ehkä, siis ehkä tuottanut paremman tuloksen.
  Onhan meillä Pitäjäyhdistys, jonka säännötkin velvoittavat ko yhdistystä hoitamaan niin kylätoiminta, kuin kylien kehittämis tarpeet ja pitämään yhteydet myös viran omaisiinkin.
  Ei sen puoleen ei pitäjäyhdistys taida olla ainut Värtsiläläinen yhdistys, jolla on lamakausi menossa.
  Aktiivista yhdistys vetäjä väkeä ja nuorempaa, kuin 60-70 v. tarvittaisiin moneen muuhunkin yhdistykseen, mutta kuka kertoisi mistä niitä saataisiin?

 10. Pirkon ja Hempan arviot toimintavatoista ja neuvot niiden kehittämisestä ovat ehdottomasti tarpeellisia. Menemättä nyt esittämään omia arvioitani toivon, että Värtsilän järjestöt ja yhdistykset kokoontuvat eräänlaiseen seminaariin, jossa toisten toimijoiden tavoitteet ja vastuut tulevat yhteiseen pöytään.

  Meillä on erinomaisen hyvä lähtökohta kehityksen tielle. Arppen piha kylätaloineen on selvästi jo nyt ns. kolmannen sektorin keskus. Pitäjäyhdistyksen asemasta sopiminen ja työnjaosta päättämine nyt kiireesti hoidettava. Siinä tulee määritellyksi kunnan ja Valtion aluehallinnin osuus.

 11. En tunne ketään tällä sivulla kirjoittajaa. Tunnen kyllä kaikkien kaustajärveläisten hapituksen ainakin 50 vuotta taaksepäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *