Katsaus Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan – maaliskuu 2014

rajavartiolaitos95vRajojen valvonta

Pohjois-Karjalan rajavartioston valvomalla maastorajaosuudella oli seurantajaksolla rauhallista.

Rajatarkastukset

Niiralan rajanylityspaikalla liikennemäärä on taas nousussa helmikuun pienen notkahduksen jälkeen. Rajan ylitti maaliskuussa noin 131 200 henkilöä, missä on nousua edellisvuoden maaliskuuhun verrattuna 1,4 prosenttia. Maahan saapuneista rajanylittäjistä viisumivelvollisia oli noin 41 prosenttia.

Alkuvuoden 2014 aikana rajan ylitti Niiralassa 373 909 henkilöä, mikä on lähes sama määrä kuin oli vuoden 2013 vastaavana aikana (nousua 0,15 prosenttia).

Niiralassa estettiin maaliskuussa 13 henkilön maahantulo puutteellisten maahantuloedellytysten vuoksi. Yksi heistä käännytettiin ja muille tehtiin pääsyn epäämispäätös.

Joensuun lentoaseman kautta ulkorajan ylitti 221 henkilöä. Tilapäinen rajanylityspaikka Lieksan Inarissa oli avoinna ja sitä kautta rajan ylitti 164 henkilöä.

Rikostorjunta

Niiralassa havaittiin maaliskuussa viisi rattijuopumusta ja yksi törkeä rattijuopumus. Lisäksi havaittiin 33 liikenne- ja ajoneuvolain rikkomusta sekä kymmenen muiden säännösten rikkomusta. Rikkomusten seuraamuksina annettiin 17 rangaistusvaatimusta, kaksi rikesakkoa ja 20 huomautusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *