Wanhojen tanssit ja ystävänpäivä

Perjantaina 14.2 lukion kakkosluokkalaiset, abien poistuttua vanhoiksi jääneet oppilaat tanssivat arvokkaasti Wanhojen tanssejaan. Värtsilän koululaiset ja henkilökunta lähtevät taas katsomaan tohmajärveläisten wanhojen tanssiesitystä. Odotettavissa on kauniin upeita pukuja, tyylikkäitä kampauksia ja komeita herrasmiehiä frakeissaan.

Hyvää ystävänpäivää!

Hyvää ystävänpäivää!

Perjantaiksi osuu tänä vuonna myös Ystävänpäivä, jolloin ystäviä muistetaan korteilla ja muilla tervehdyksillä, vaikkapa kukilla tai suklaalla. Wikipedian mukaan Ystävänpäivä on saanut alkunsa antiikin Rooman Lupercalia-juhlasta, jossa kunnioitettiin Junoa (roomalaista naisten ja avioliiton jumalatarta) sekä Pania (luonnon jumalaa). 400-luvulla juhlan perinnäistapoja siirtyi pyhän Valentinuksen päivään (14.2.). Viralliseksi juhlapäiväksi Valentinuksen päivä julistettiin Englannissa 1537. Etelä-Euroopassa uskottiin, että linnut valitsevat itselleen parin juuri Valentinuksen päivänä. 1800-luvun alussa Valentinuksen perinne siirtyi Yhdysvaltoihin, jossa siitä kasvoi suuri kansanjuhla kortteineen ja lahjoineen sekä rusettiluisteluineen. Suomessa Ystävänpäivää on vietetty 1980-luvulta lähtien ja siitä onkin tullut toiseksi suosituin korttipäivä joulun jälkeen. Meillä Ystävänpäivä on kansainvälisestä Valentinuksen päivästä poiketen paremminkin ystävien muistamisen päivä, ei vain rakastavaisten juhlapäivä.

Punatulkkuja ja ystävänpäivä kortteja.

Punatulkkuja ja ystävänpäivä kortteja.

Ystävänpäivästäkin on tullut kaupallinen juhla, mutta oman ystävän muistaminen itse tehdyllä kortilla, puhelinsoitolla tai vierailulla on onnistunut Ystävänpäiväteko. Kyllähän se sydänsuklaakin maistuu hyvältä näin Ystävänpäivänä.

Värtsilän koulun oppilaat ja henkilökunta toivottavat kaikille Hyvää Ystävänpäivää!!!!

Kuvat ja teksti: Vuokko Väänänen

3-4 luokkalaisten neulahuovutuksella koristellut sydämet.

3-4 luokkalaisten neulahuovutuksella koristellut sydämet.

2 comments for “Wanhojen tanssit ja ystävänpäivä

  1. Jälleen kerran upeaa taidetta Värtsilästä. Sanotaan facebook tyyliin TYKKÄÄN.

  2. Värtsilän koulusta saa jälleen sellaisen käsityksen, että siellä ollaan ulospäin suuntautuneita. Koulu ei vaikuta sisäänlämpiävältä, vaan kasvattaa sosiaalista mieltä ja mikä tärkeää: iloisella ilmeellä. Juuri tällaista tulevaisuus tarvitsee. Ja se tietenkin toteutuu parhaiten sopivan kokoisissa kouluissa ja huonosti ”tietotehtaissa”, jonne kootaan liian suuria määriä vilkkaita lapsia.

    Pitkällä aikavälillä ovat kohtuullisen kokoiset koulut parhaiten tulosvastuullisia. Jos nyt yhteiskunta sijoittaa vähän enemmän, niin huomenna se säästää – ilman leikkauksia.

    Toivotan menestystä myös niille yhdeksälle jotka ennusteen mukaan aloittavat ensi syksynä Värtsilän koulussa – ja heidän opettajilleen ja kanssaan työskenteleville! Ja Vuokolle, joka kertoo koulun tapahtumista! Me harmaahapset olemme hengessä mukana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *