Pohjois-Karjalan rajavartioston kuukausitiedote

RajavartiolaitosKatsaus Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan – tammikuu 2014

Rajojen valvonta

Pohjois-Karjalan rajavartioston valvomalla maastorajaosuudella oli seurantajaksolla rauhallista.

Rajatarkastukset

Niiralan rajanylityspaikalla liikenne jatkaa kasvuaan. Rajan ylitti tammikuussa noin 135 600 henkilöä, missä on kasvua edellisvuoden tammikuuhun verrattuna noin 3 prosenttia. Kasvua on ollut sekä venäläisten että suomalaisten rajanylittäjien määrässä. Rajanylittäjistä viisumivelvollisia oli noin 48 prosenttia.

Niiralassa käännytettiin tammikuussa kaksi henkilöä, joiden katsottiin vaarantavan yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Lisäksi neljälle henkilölle tehtiin pääsyn epäämispäätös puutteellisten maahantuloedellytysten vuoksi.

Joensuun lentoaseman kautta ulkorajan ylittänyttä liikennettä ei ollut. Tilapäinen rajanylityspaikka Lieksan Inarissa oli avoinna 27.1. alkaen ja sitä kautta rajan ylitti 26 henkilöä.

Rikostorjunta

Niiralassa havaittiin tammikuussa viisi rattijuopumusta, josta yksi oli törkeä. Lisäksi havaittiin 36 liikenne- ja ajoneuvolain rikkomusta sekä yhdeksän muiden säännösten rikkomusta. Rikkomusten seuraamuksina annettiin 24 rangaistusvaatimusta, kaksi rikesakkoa ja 19 huomautusta.

Sotilaallinen maanpuolustus

Pohjois-Karjalan rajavartioston Rajajääkärikomppaniassa palveluksensa aloitti tammikuussa yhteensä 134 alokasta, joista kolme naista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *