Ihmiset, niin kuin lämmittämättömät talot

Ylläjärvi, Lapin lumilinna. Kuva: Ilmari Majoinen

Ylläjärvi, Lapin lumilinna. Kuva: Ilmari Majoinen

Ne, jotka syvästi rakastavat, eivät vanhene. He saattavat kuolla iäkkäinä, mutta he kuolevat nuorena.

Ihmiset, niin kuin lämmittämättömät talot, kärsivät lämmön puutteesta. Kaikilla meillä on sydämen lämpökeskus, toisilla jatkuvasti ja luonnostaan lämpöä säteilevä, toisilla ehkä laiminlyöty ja hoidon puutteessa ruostunut.

Jotkut ovat kummilahjana saaneet rakkauden kaikkea elävää kohtaan, rakastaessaan he unohtavat itsensä. Heidän sielussaan asuu ikuinen nuoruus – niiden ihmisten erikoisleima, joilla on sydämen lämpöä jaettavanaan.

ARTHUR WING PINERON

Ajatuksia mukaillen: Ilmari

4 comments for “Ihmiset, niin kuin lämmittämättömät talot

 1. En mie oikein ymmärtänyt..Rakastaen ja ittensä unohtaen, katkeraksi vetää jossakin vaiheessa kuitenkin, lämpö loppuu..

 2. Kylläpä tuli palava halu päästä makaamaan tuollaiselle jääpetille!

  Klikkasin Ylläsjärvelle Värtsiläisten seuran antaman vinkin mukaan, vaan en vielä löytänyt kaikkea haluamaani tietoa. Sekin Pyhän Johanneksen Kappeli kiinnostaa kovasti. Näytti niin hyvältä!

  Ilmari kertoi puhelimessa, että japanilaiset ovat viehättyneet noista jäähotellipalveluista. Jos pääsen joskus sellaiseen yöpymään, niin varon, ettei geisha asetu viereiselle petille.
  Oma muija tosin virnisteli nenäänsä, kun ehdottelin yövierailua Ylläkselle.

  Miten käynee, sen aika ja uusi vuosi näyttää. Mutta eipä uudenvuoden lupauksia puoleen eikä toiseen! Ei enää moneen vuoteen! Ne kun eivät pidä, vaikka hampaat irvessä yrittää. Enkä enää usko tinan taikaankaan. Turhaa energian tuhlausta sen sulattaminen. Jää hyödytön hiilijalanjälki. Niin on, vaikka kauppa valulakostani kärsiikin.

  Muuten, ilotulitus olisi rajoitettava vain julkisille ja valvotuille paikoille. Pois talojen nurkilta. Julkisille paikoille, niin että uudenvuodenyön messun (niin, uudenvuoden yömessun) kellot ja ilotulitusraketit yhdessä voisivat julistaa: Luoja on antanut lisäaikaa tälle hullulle planeetalle!

 3. Oppineiden mukaan nykyaika suosii minävaurioisia ihmisiä,-läheisistäkin ihmissuhteista voi puuttua aito lämpö ja empatia, sillä ne eivät perustu aitoon kiintymykseen, vaan siihen, että ihmisen täytyy hyötyä jotakin kanssaihmisistään.
  Lastenkasvatuksessa on ollut monenlaista koulukuntaa aikojen saatossa. Milloin on pitänyt lähes laiminlyödä lapsen läheisyyden tarpeet, milloin antaa joka asiassa periksi… milloin mitäkin.. ja nykyisin puhutaan, kun lapsia kielletään liikaa, ettei lapsi vaan putoaisi ja satuttaisi ja sottaisi itseään.
  Lapset tarvitsevat huolenpitoa ja rakkautta kehittyäkseen rakastaviksi aikuisiksi.
  Hetan lumilinnassa kävimme 2009 ihailemassa taidokkaita lumiveistoksia, siellä olisi ollut mahdollista yöpyäkin, mutta tyydyimme kuumaan juomaan.

 4. Kuva lumilinnasta on otettu 17.02.2011 ulkona oli
  pakkasta -39 astetta. Sisällä vajaa noin -10 astetta.
  Tuntui leppoisalta olotilalta verratuna ulkona olevaan
  pakkaskeliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *