11 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 51

 1. Ilmoittelin pari viikkoa sitten joulukalamyymälästä Peijonniemessä. Sitä ei nyt avata vanhan koulun tiloihin.

  Sen sijaan kalamyyntiauto on lähes päivittäin Tohmajärven Tavaratorin edessä ainakin loppiaiseen saakka. Joulukalatilaukset voi tehdä ennakkoon, siitä tulossa tällä viikolla vielä laatikkojakelu.

 2. Männäviikolla annoin vinkkiä luontokamerasta. Nyt olen huomannut, että siellähän on valot näin iltaisin. Uutta ruokaa tuodaan vissiin päivittäin. Eilen illalla yhdeksän maissa siellä oli kaksi villisikaa itasella. Yritin olla rykimättä, että eivät olisi säikkyneet. Heidän rykimisetkin kuuluu tänne oikein hyvin sielotä jostain Virosta saakka.

  http://www.eenet.ee/EENet/siga.html

 3. Oli mukava nähdä illan pimetessä, että Valkean Talon ikkunoissa loistavat kyntteliköt; viimeksi olen nähnyt valon niissä reilusti yli 20 vuotta sitten, kun jokin taho – jonka nimeä en muista – yritti korjata sen matkailukäyttöön. Havaintojeni mukaan mainitussa remontissa saatiin valitettavasti vain särjettyä sitä, mikä olisi vielä muuten ollut ehjää. On oikeasti tosi hyvä, että Näätäsen Tapsa jaksaa nyt uurastaa; olen varma että jos vain terveyttä hänellä riittää, niin homma kyllä valmistuu!

  Hyödynnän tässä samalla ilmaisen tiedotuskanavan:

  Joulutulet syttyvät jälleen;
  Tohmajärven – Värtsilän Reserviläisten ja Reserviupseerien iltanuotio Simosen veljesten laavulla Oravaarassa (Kemiessä) tämän viikon torstaina 19.12. klo 19.00. Mukana P-K:n res.piirin pj. H. Martikainen

  ja Värtsilän Riistamiesten Joulurauhan julistus Riistamajalla aatonaattona maaanantaina 23.12 niinikään klo 19.00.

  Molemmissa tapahtumissa puheenpätkiä, yhteislaulua ja Jouluhartaus sekä tietenkin myös ruumiin ravintoa: kahvia/teetä, mehua, torttua, piparia, pullaa, glögiä ja makkaraa.
  TERVETULOA TUTUSTUMAAN, KERRO KAVERILLEKIN!!!

 4. Näin kansainvälisenä siirtolaisuuden päivänä, itsekkin kaksinkertaisena sotasiirtolaisena – evakkona, toivottelen
  Värtsin seurapiiriläisille oivallista joulua ja -wuotta 2014 !

  Joulurauhaterveisin, Paavo Olarista

 5. Minne ovat käytöstavat kadonneet? Mummo kaatui kaupan pihassa. Samalla hetkellä auto parkkeerattiin viereen. Autosta astui mies,n.50v. ”Ai, sie kaaduit!”, sanoi ja meni kauppaan asioilleen. Tämä mummon itsensä kertomana.
  Lakki päässä syömistä en myöskään ymmärrä. Onkohan Veltto-Virtasen esimerkin vaikutusta?

 6. EVIRA myönsi SAVUMESTARI -tuotteille EY-kalalaitostunnuksen muutama viikko sitten. Suosi siis terveysviranomaisten hyväksymää, laillista ja erityisesti oman kylän kalajalostevalmistajaa!

  Myyntiauto palvelee Tohmajärven Tavaratorin pihassa tänään su klo 12-18, ma 23.12. klo 8-18 ja vielä aattona klo 8-12.

  https://www.facebook.com/savumestaridelicacies

 7. Ostin eilen Savumestarin tuotteita – ja Mantsisen Veijon samalla. Hyviä olivat, kotoisen ja muunkin hyvän makuisia. Lähiruoka on tulevaisuutta!!!

  Eero-Matille ja Veijolle kotikutoista yrittäjähenkeä! Pitäkää sen ohella myös joulu mielessä!

 8. Öllölänniemen ajattelija ihmemaassa

  Sähläri sai houkuteltua öllölänniemen ajattelijan reissuun kokemaan uusia asioita. Erakko ei ollut juuri käynyt kotinurkkiansa kauempana kun työnantaja oli määrännyt reviirin. ”Tämän ulkopuolelle ei sulla ole asiaa” ja toinen oli ollut uskollinen koko elämänsä. Nyt piti viedä ukko näkemään ihmeellisyyksiä.

  Ja olihan niitä, ensi kerta suuressa laivassa ja siellä kauheesti viinanhakijoita. Kerrankin kauppa kävi hyvin eikä kukaan valitellu hintoja. Autoon suoraan kannettiin 10 patteria kaljaa ja kymmenen pulloa konjakkia. On se halpaa, tänne täytyy tulla uudelleen, tämä on suoraa säästöä – tuumailtiin porukalla.

  On se tuo EU viisas, laivayhtiöt saavat tukia ja me viinaa halvalla.

  Eikä ne ihmeellisyydet loppuneet tähän: Tallina oli vallan hieno kaupunki eikä venäläisitä näkyny juuri jälkeäkään. Mitenkä he osaavatkin maastoutua tavallisiksi ihmisiksi? Outo molotus kyllä paljasti, että on tällä muitakin kuin suomalaisia.

  Muuta kautta saatiin tietää, että ei ne kaikki asiat ole parantuneet kahdessa kymmenessäkään vuodessa. Edelleen lapset jäävät sairaalassa ilman hoitoa makaamaan verissään kun hoitajia ei ole tai he eivät välitä tai jaksa. Hoitaja kertoo olevansa yhteen putkeen yli kolmekymmentä tuntia töissä. Kymmeniä lapsia ja yksi väsynyt hoitaja.

  Totesimme, että täällä ei parane sairastua tai huonosti käy.

  Erakko pantiin ensi kertaa kylpylään. Ei auttanu valittaa, että vesi on kylmää. Ei se ollut kylmää ja seura oli hyvää. Ruokaa tarjottiin molemmille silmille.

  Ihmeellistä oli myös tiramisu. Se oli niin hyvää, että erakko lupasi mennä syömään sitä uudelleen Haapsalun linnan juureen. Luulen kyllä, että ennen maapallo pysähtyy, kuin Öllölämnimen ajattelija lähtee uudelleen suureen maailmaan. Pahin kauhu jäi reissusta, kun matkan päätteeksi saimme hänet houkuteltua seksilelukauppaan. Kyllä oli ihmettelemistä, mutta eihän niitä voi ostaa jos joku näkee… Ja mihinkä niitä tarvittaisiinkaan…

  Sähläri toivottaa Hyvää Joulua Öllölänniemeen ja muillekin Värtsin lukijoille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *