Käy lämmin henkäys talvisäässä

Viileästä kirkon sisälämpötilasta huolimatta tunnelma oli lämmin Värtsilän kirkossa 3. adventtisunnuntaina pidetyssä messussa. Messujumalanpalveluksen toimitti rovasti Erkki Lintunen.

Messun jälkeen seurakuntalaisille tarjottiin kirkkokahvit seurakuntakodissa. Värtsilän Kotiseutuyhdistys ry luovutti tilaisuudessa keräysvaroin hankitun ja asennetun ilmalämpöpumpun Tohmajärven seurakunnalle.

Kotiseutuyhdistyksemme puheenjohtaja Raimo Tiittanen kertoi lahjoitustilille kertyneen noin
2 800 euroa. Summa sisältää Niiralan joulumyyjäisten tuoton sekä avustustilille tulleet lahjoitukset. Varoja lahjoitustilille oli tallettanut 25 lahjoittajaa. Suurin yksittäinen lahjoitus  1 000 euroa, tuli Mantsinen Group -yhtiöltä. Värtsiläissyntyinen Veli Mantsinen, Mantsinen Groupin perustaja on avustanut seurakuntaamme aiemminkin, lahjoittamalla mm. Kaustajärven hautausmaalle portin.

Tohmajärven seurakunta ja Värtsilän kotiseutuyhdistys kiittävät lämpimästi kaikkia lahjoittajia! Nämä kerätyt varat mahdollistivat ilmalämpöpumpun hankkimisen seurakuntakodille.

Värtsilän Kotiseutuyhdistys ry:n lahjoitustilille otetaan vastaan lahjoituksia jatkossakin Värtsilän kirkon kunnostamisen hyväksi. Listalla seuraavaksi ovat maalämmön asentaminen sekä kirkon ulkomaalaus.

Tammikuusta 2014 alkaen pidetään messu seurakuntakodissa ja kirkkosalissa. Talkoilla, kaksi kertaa kuussa, kertoi Erkki Lintunen.

Raimo Tiittanen Värtsilän Kotiseutuyhdistyksestä luovutti ilmalämpöpumpun takuutodistuksineen Tohmajärven seurakunnan edustajalle, kirkkovaltuutetulle Hannu Kivivuorelle.

Raimo Tiittanen Värtsilän Kotiseutuyhdistyksestä luovutti ilmalämpöpumpun takuutodistuksineen Tohmajärven seurakunnan edustajalle, kirkkovaltuutettu Hannu Kivivuorelle.

Ilmalämpo pumppu paikallaan.

Ilmalämpöpumppu paikallaan tuottamassa lämpöä seurakuntasalissa.
Kuvassa myös lahjoitusvaroin hankittu piano.

Kuvia jumalanpalveluksesta

Erkki Lintunen.

Rovasti Erkki Lintunen.

Ehtoollinen.

Ehtoollinen.

Päivi Kivivuori uruissa. Stephen Kagerer soitti viulua.

Stephen Kagerer soitti viulua. Urkuja Päivi Kivivuori.

Img_5300

Kuvat: Eira Varonen

5 comments for “Käy lämmin henkäys talvisäässä

 1. Tällaista lukiessa Käy lämmin henkäys sisimmässäkin.

 2. Kun joulu on

  Tarja Turusen esittämänä http://www.youtube.com/watch?v=8uU0PaDAm0Y

  Kun joulu on

  1. Kun maas on hanki ja järvet jäässä
  ja silmä sammunut auringon,
  kun pääsky pitkän on matkan päässä
  ja metsä autio, lauluton,
  käy lämmin henkäys talvisäässä,
  kun joulu on, kun joulu on.

  2. Ei huolta, murhetta kenkään muista,
  ei tunnu pakkaset tuikeat.
  Vain laulu kaikuvi lasten suista,
  ja silmät riemusta hehkuvat.
  Ja liekit loistavat joulupuista,
  kun joulu on, kun joulu on.

  3. On äiti laittanut kystä kyllä,
  hän lahjat antaa ja lahjat saa.
  Vaan seimi, pahnat ja tähti yllä
  ne silmiin kalleina kangastaa!
  Siks mieli hellä on kristityllä,
  kun joulu on, kun joulu on.

  Säv. Otto Kotilainen
  San. Alpo Noponen

 3. Onks tuo lämpöpumpun paikka oikea? kyselee Mirja P.

 4. Käy lämmin henkäys talvisäässä, täällä Jyväskylässä. Olen Kirkon lapsi- ja nuorisotyön neuvottelupäivillä. Paikalla on noin 800 osanottajaa eri puolilta maata, mukana pari ”harmaapartaa” kuultavana. Minulle koitui kunnia olla toinen heistä.

  On ollut suuremmoista tavata nykyisiä lapsi- ja nuorisotyöntekijöitä, joista suurin osa voisi olla lapsiani! Kirkolla on tulevaisuus!

  Tapasin myös Mikkelin piispan Seppo Häkkisen ja sain kertoa hänelle Värtsilän kirkon tulevaisuutta koskevista suunnitelmista, myöskin viime sunnuntain messusta. Hän ymmärsi kovasti tavoitteitamme aina kirkon maalausta ja maalämpöön saattamista myöten. Lupasi saapua jopa paikanpäälle, jos sopiva tilaisuus järjestetään ja kalenteriin löytyy aikaa. Kohtasin todellisen esipaimenen!!! Tästä on hyvä jatkaa!

  Seuraava Värtsilän messu on su 26.1.2014 klo 13. Kirkkokahvit järjestävät Anja Muranen ja Arja Miinalainen – Saarivaasta!!!Sitten sanajumalanpalvelus su 9.2.2014 klo 10, koska illalla on Tuomasmessu kuntakeskuksessa.

  Terveisin Fågeli (niinkuin täällä minua puhutellaan)

 5. Kotona Ullukassa taloa lämmittämässä. Posti toi kauttani Värtsilän Kotiseutuyhdistykselle toimitettavaksi ilmalämpöpumpun laskun: 2.200 euroa asennuksineen. Siinä siis lahja Tohmajärven seurakunnalle. Lahjoitustilille on jäänyt vielä varoja muihin tarpeisiin, ja niitä kyllä riittää ilmalämpöpumpun alla.

  Kuulin pari päivää sitten erinomaisen esitelmän kuntaliitosten vaikutuksesta isommaksi kasvaneen kunnan eri osiin. Esitelmöitsijä kertoi havainneensa, kuinka kirkosta on kunta/seurakuntaliitoksen jälkeen tullut kuntaosan kokoava tekijä. Meillä Värtsilässä Arppeen piha kylätaloineen on täyttänyt saman tehtävän, ja jatkaa taitavasti eteenpäin. Mutta siihen rinnalle voitaisiin kehitellä Värtsilän kirkon tajoamia mahdollisuuksia. Mitä mieltä olette värtsiläiset ja Värtsilän kirkon ystävät missä vain olettekin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *