10 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 35

 1. Ettei tämän viikon mykkäkoulu jatkuisi, poimin esille radiossa moneen kertaan toistetun sanan: Heureka.

  Sana on kreikkaa ja on suomennettavissa: olen löytänyt sen. ”Heureka”! huudahdetaan ilmaisemaan iloa uudesta keksinnöstä tai löydöstä.

  Jotta Heurekaan kutsutut päättäjät ja muut viisaat voisivat löytää ratkaisuja Suomen nyky ongelmiin, on tilaisuuden koolle kutsujan lopetettava alituiseen toistamasta, että ”kaikkihan sen tietävät, että…” Avauspuheen pitäisi alkaa: ”Kukaan meistä ei nyt tiedä, miten…”

  On todella syytä toivoa, että he löytäisivät keinoja, miten tästä eteenpäin. Ettei tätä kirjoitusta leimattaisi politikoinniksi, ilmoitan, että odotan nyt erityisesti solmujen avaamista työmarkkinajärjestöjen taholta. Ei aina pidä osoittaa sormella vain poliitikkoja. Eikä pidä unohtaa myöskään pankkisektoria ja niitä tahoja, jotka lainoittavat valtiota, jotta poliitikot voivat ylipäätään tehdä päätöksiä.

  Ierikka

 2. Ajoimme lauantaina Via Karelia- tieosuuden Lieksan
  suunnalta Ilomantsiin. Tie on Lieksan puoleisessa
  päässä erittäin kuoppaista ja halkeillutta asfalttia,
  jatkuen soratienä kultakaivokselle asti. Kaivokselta
  Ilomantsiin oleva tieosuus on erittäin hyväkuntoinen.

  Katselimme Hattuvaaran kylällä olevia muistomerkkejä
  heinä- elokuun tapahtumien johdosta v. 1944. Kumppanin
  isä on ollut mukana siellä niitä ”tienaamassa.” Muitakin
  ko.merkkien katselijoita näkyi.

 3. Kyllä sen huomaa että syksy on saapunut,kun katselee kukkapuskaa mikähän se lienee siinä on keltaset kukat ja lehdet on kuin raparperillä.Nyt itse asiaan se oli kimalaisten herkkupaikka,nyt on
  lennot loppunut.Siinä on edelleen viitisen kymmentä kimalaista liikkuvat kankeasti ja viettävät yönkin siinä kukassa.Osa on jo
  työnsä tehnyt ja kellistynyt kukan lehdelle ikuiseen lepoon.
  Kovaa on elämä kimalaisellakin!!!

 4. Olen seurannut Eestin kalasääsken pesän tapahtumia ahkerasti. Aikaisemmin eräässä kommentissani sanoin virheellisesti, että pesässä on kuollut poikanen. Se on toinen emolinnuista. Näin ilta-auringossa näkyy selvästi jalan renkaan tunnus ”OK”. Toinen emoista on ”U5” ja poikaset ”OH” ja ”OJ”. Käyvät pesällä silloin tällöin ja poikasten äänet kuuluvat pesän läheltä.

  http://www.eenet.ee/EENet/kalakotkas2.html

 5. Rajanrysäys valmistelut ovat käynnissä ja omalta kohdalta selvitän sitä voisinko tuoda perunalajitelmani esille. Olisi niitä yli 40 lajiketta. Se olisi nähtavästi sitten perjantaipäivän tilaisuus.

 6. Meidän nykyisillä asuinmailla on Soneran laajakaistat ollut poikki jo yli kaksi viikkoa. Pari päivää sitten tuli ilmoitus että vika on korjattu. Mitään eroa en ole huomannut. Hetkittäin netti saattaa olla välillä pystyssä. Täytyy ajaa Joensuuhun, jossa mokkulayhteyskin toimii paremmin kuin syrjäseudun laajakaista.

 7. Näverin Matista tuli mieleeni tekemäni kepponen veljelleni. Isä oli rakentelemassa jotakin, jota olin seuraamassa.Hän pyysi,että käy sanomassa veljelleni.että tuo hänelle näverin. No minä olin sitämieltä ,että minäkin voin sen Matti Näverin hakea kyllä minä osaan sen hakea.(Matilta sai aina jotakin hyvää lapset) No isä siihen ,että ei Matti kun pora. No minulle tuli mieleen jekku,ja minä tietenkin sanoin,että isä käski hakee Näverin.No minun täyty poistuu takavasemmalle kun isä huuteli jotta sanonko mie veljele että tuop näverin. No mie sanon jotta seon hakemassa,ja katosin. No Matti tul veljen kassa ja ol nauru piisannu. No minä tulin sisälle tupaan vähän myöhemmin sinäiltana vrovasti.

 8. Värtsilässä toimii ihailtavan aktiivisesti monta yhteisöä, seuraa ja yhdistystä. Se on merkki elävästä kylästä. Verkkolehtiäkään ei ihan joka kylällä ole, mutta Värtsilässä se on. Olen aktiivinen Värtsin lukija. Melkein päivittäin katson mitä täällä tapahtuu. Tämä lienee paljasjalkaiselle värtsiläläiselle tavanomainen toiminto.
  Palatakseni yhdistyksiin ja seuroihin. Värtsilän koulu hyppäsi 1800-luvulta 2000-luvulle opetustekniikassaan. Ero on suurin piirtein sama jos maaviljelijä siirtyisi kylvövakasta gps-ohjattuun kylvökoneeseen. Saimme koululle Smartboardit eli suomeksi sanottuna älytaulut. Tätä uutta tekniikkaa voi hyödyntää mm. kokouksissa. Ja mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. En itsekään vielä ole kaikesta perillä. Haluan kuitenkin tarjota tämän tekniikan kyläläisten käyttöön. Joutokäyttö on mielestäni pahinta käyttöä. En käy tässä erittelemään taulujen ominaisuuksia, mutta jos kokoustaminen uuden tekniikan kanssa kiinnostaa, niin ottakaahan yhteyttä. Esimerkiksi piirtoheitin on nyt tarpeeton.

 9. Piirtoheitin tarpeeton? Ainoa opetuksen apuneuvo jota osasin käyttää on poissa virastaan. Onkohan tarpeettomaksi tulleita piirtoheittimiä myytävänä. Mitäkö sillä tekisin eläkeukkona? Luulisin jotta Emilialle kohta kaksi vuotta se olisi kova sana heittää piirusta seinälle.

 10. Onpa hieno tarjous koululta kyläläisille. Yhteistyö Värtsinkin kanssa on mielestäni esimerkillistä, mistä kiitokset koululle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *