14 comments for “Viikon puheenaiheet, viikko 29

 1. Voitaisko kuulla mielipiteitä Värtsilän kirkosta?

  – Pitäisikö ulkoseinät maalata?

  – Olisiko ikkunaremontti paikallaan?

  – Ulkoportaiden korjaus, ennenkuin joku korkokenkäinen tarttuu reunan rautaan ja lentää mahalleen?

  – Entä piha-alueen laittaminen?

  Ierikka

 2. Alttaritauluksi takaisin Jeesus ristillä, se jäi kauniina muistona mieleeni lapsuudesta. Kirkko on rakennettu luteraisuuden arvojen temppeliksi. Säilyköön se sellaisena on minun mielipiteeni.

 3. Ei näytä kiinnostavan Värtsilän kirkon kunto!!!
  Annetaanko sen rapistua entisestään? Vai olisiko se myytävä jollekin yrittäjälle? Yksityisasunnoksi siitä ei taida juurikaan olla.

  Ierikka

 4. Värtsilän kirkon seurakuntakodilla huomenna klo 19.00 konsertti,näin alkaa v.2013 Värtsiläpäivät.

 5. Itse sanoisin tuohon Erkin kommenttiin, että mahdollisuudet olisivat:
  -jotain sille pitäis todella tehdä.
  -Ei ainakaan myyntiä jollekin”uusavuttomale aasi farmarille ainakaan sitä ei pitäisi myydä. Sehän olisi rakennuksen kulttuuriarvonkin häpäisemistä. <<<<<<<kuten Urkan kanssa on käynyt.

 6. Matin kommenttiin —EI KUN KAIKKI KAIKESTA HUOLIMATTA Perinteisten VÄRTSILÄ PÄIVIEN VIETTOON! Ja osallistumiseen ennenkaikkea.

 7. Värtsilän kirkkorakennuksen kunnossapito on sinällään tärkeä asia, mutta ainakin minua häiritsee huomattavasti enemmän sen nykyisellään erittäin vähäinen käyttö. Ei ole oikein, että vuotuinen jumalanpalvelusten määrä on laskettavissa suorastaan yhden käden sormilla!
  Tiedän ja ymmärrän sen, että hataran rakennuksen lämmittäminen ja muukin ylläpito nielee vuosittain melkoisen määrän seurakunnan varoja. Ajattelen asiaa kuitenkin niin, että tietty peruslämpö ja tietyt kiinteistönhoitotoimet pidetään siellä joka tapauksessa yllä käytetäänpä kirkkoa tai ei, joten miksi se siis täytyy välttämättä esim. jumalanpalvelusta varten erikseen lämmittää? Itse voisin luullakseni käydä sanankuulossa kylmemmässäkin kirkossa, onhan olemassa lämpimiä vaatteita. Jos pystyn olemaan päivän järvenselällä talvikalassa tai useita tunteja kylmässä jäähallissa otteluita seuraamassa, ehkä pärjään tunnin kirkossa.
  Oma henkilökohtainen ja myös perheeni kirkkotie on jo nyt varsin vahvasti ruohottunut ja lumettunut, joka on oikeasti vakava asia. Vaikka mainitun asian seuraukset näkyvät tavalla ja toisella aivan jokapäiväisessä elämässä, emme vain ole kaikesta huolimatta oppineet lähtemään Tohmajärvelle kirkkoon!

  Hyvää yötä!

 8. Ierikän kysymykseen kirkon korjauksesta: KO korjaukset tulisi tehdä välittömästi. Mielestäni nyt tulisi hyödyntää sitä metsä omaisuutta ,joka luovutettiin Tohmajärven seurakunnalle ,ja jolla nyt on päätäntävalta metsänmyynnistä.Korjausrahat olisi helposti saatavissa,mikäli asia kiinnostaisi Tohmajärven seurakunttaa,pyyntö asissa olisi oikeutettu.

 9. Minusta Pertin esittämä korjauksen rahoitus olisi oikea tapa korjauksen kustannusten hoitamiseksi.
  Kun itse olen käynyt Värtsilän kirkossa lähinnä hautajaisten tiimoilta niin ei siinä tule katseltua rakennusta sillä mielellä, jotta mitä tässä nyt olisi kunnostettavaa ja korjattavaa.

 10. Jatketaanpa kirjoittelua Värtsilän kirkosta. Jussin ajatukset ja kokemukset on otettava vakavasti. Myös Pertin ehdotusta kannattaa miettiä ainakin osarahoituksena. Mutta muutakin on mielessäni. Odotelkaa, niin kerron jonkin ajan kuluttua. Värtsilän kirkkoa ei päästetä rappeutumaan. Eikä sen käyttöäkään lopeteta.

  Palaan asiaan tuonnempana. Mutta kertokaa silti mielipiteitänne edelleen.

  Ierikka

 11. Aletaanpa valmistautua illan illan musiikkiesitykseen Värtsilän kirkkoon.

 12. Joopa, joo! Ja nostakaa katseenne ulkoseiniä myöten ylös räystäiden alle asti ja ikkunoiden karmeihin ja ruutujen reunoille. Nimenomaan kirkon eteläseinällä. Mutta varokaa rappusten rautoja!

  Ei silti tarvitse menettää musiikkinautinnon edellytyksiä. Päinvastoin, sitä voisi olla enmmänkin, jos ja kun…

  Ierikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *