Terracotta Warriors Tampereella

7.3.2011 China Daily:ssä kerrottiin, että Terracotta Warriors olisivat näytteillä suomessa touko-lokakuussa 2013. China Daily vahvisti 16.6. asian, näyttelyn avajaiset olivat perjantaina 14.6.

Yhteensä 102 kultuurihistoriallista esinettä tai settiä on näytteillä Tampereella museokeskus Vapriikissa 1.12.2013 saakka.

Tässä lainaus Vapriikin näyttelyesitteestä: http://vapriikki.fi/terrakotta/

”Maailman kahdeksas ihme marssii Vapriikkiin. Kiinan ensimmäisen keisarin Qin Shi Huangdin hautaa yli 2000 vuotta suojannut terrakotta-armeija löytyi sattumalta vuonna 1974. Arkeologisissa kaivauksissa paljastui lähes 8 000 soturia sodankäyntioppien mukaisissa muodostelmissa. Tarunomaisten haudanvartijoiden ja ensimmäisen keisarin pronssivaunujen lisäksi Vapriikissa voi ihastella muita hautalöytöjä ja keisarien aarteita Qin- ja Han-dynastioiden ajalta, esimerkiksi kallisarvoisia jade-, kulta- ja pronssiesineitä. Muinaiset kiinalaiset uskoivat elämän jatkuvan kuoleman jälkeen. Vainajalle tuli siksi varustaa mukaan kaikkea sitä, mitä hän oli eläessäänkin tarvinnut.”

keisarinpronssivaunut

Keisarin pronssivaunut. Kuva sivulta http://vapriikki.fi/terrakotta/

Minulla on ollut tilaisuus käydä katsomassa hautapaikkaa paikan päällä Xianissa. On se uskomaton näky, turhaan sitä ei ole kutsuttu maailman kahdeksanneksi ihmeeksi, suosittelen.

Tampereen näyttely tuo esille vain hyvin pienen otoksen löydetyistä esineistä, mutta uskon sen olevan silti hyvin mielenkiintoinen. Ehkäpä se inspiroi kävijää lähtemään Xianiin katsomaan sitä aitoa ja alkuperäistä saviarmeijaa. (Finnair lentää suoraan Xianiin 3x viikossa)

VTOH

4 comments for “Terracotta Warriors Tampereella

 1. Tekee mieli kysyä Hannulta.Mikä lintu on se joka yöllä aika paljon jaksaa äännellä tai laulaa meidän pihamme lähellä – hieman häiritsee yöuniani. No antaa laulaa vaan!
  Ehken kysyn turhaan taas.
  Pusan Mirja

 2. Välitin tiedon Tampeeeella työskentelevälle pojalleni Jaakolle, joka perheensä kanssa on juuri lähdössä laivalla Eurooppaa kiertämään, siis laivalla jossa on auto mukana. Hän kertoi, että Aamulehti oli järjestänyt Vapriikissa naisasiakkailleen tilaisuuden, jota naiset olivat kovasti kiitelleet – myös näyttelyä.

  Kannattanee käydä Tampereen Kiinassa!

  Ierikka

 3. Tämän näyttelyn saaminen Tampereelle on iso asia.
  Näyttelyyn tutustuminen kannattaa laittaa kesälomaohjelmaan jos Mansen seudulla liikkuu.

  Sen jälkeen Xianiin.”Finski”tarjoaa lentoja alle 600€:n
  On se maailma mennyt pieneksi lentolippujen hintojen romahdettua
  kun halpalentoyhtiöt tulivat kuvaan mukaan.

 4. Valtakunnan päälehti Hesari kirjoitti tänään näyttelystä kultuurisivuillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *