10 comments for “Viikon puheenaiheet, vko 25

 1. Mikä kenttä (?) on tekeillä entisen kirjaston ja rivitalojen väliselle pellolle? Onko se ratsastusta varten? Kuka tietää?

  Ierikka

 2. Jo on aikoihin eletty! Nyt verottaja on tarttumassa ”väkvelekasiin”. Jos käyn kastelemassa naapurin kukkia, kun nämä ovat Thaimaalla lomalla – ja he vastavuoroisesti tyhjentävät postilaatikkoni, ettei se pursu yli, kun olen sukuloimassa Helsingissä – alkaa verottaja lähetellä mätkyjä.

  Rahanvalta
  vie auttajan jalat alta.
  Väkvelekaset saavat kurin,
  talakoohenki pannaan nurin.
  Verolomakkeeseen uusi ruutu,
  ettei rahan valta tästä muutu.

  Mitenkä kauvan
  kahvia pappi juopi,
  kun on kastanut pienen vauvan?
  Jos vain verokarhu suopi
  ja piispa nurkkaan jättää sauvan,
  kaataa emäntä jo kolmannenkin kupin.
  Sitten pappi kääntää oven nupin.

  Ierikka

 3. Maneesia kuulemma siihen rakennetaan.

 4. Kiitos tiedosta, Markus! Montako kuppia joit kahvia viime sunnuntaina?

  Ole varovainen karjalanpaistin suhteen. Yhtenä vuonna Lemillä söin sitä yli 90 kertaa. En ilmoittanut siitä verottajalle, ja nythän tuo rikos onkin jo vanhentunut. Eikä siitä Iltasanomatkaan lie kiinnostunut.

  Ne nuo luontaistuotteet ja luontaisedut voivat olla pian verottajan hampaissa. Pitäsköhän Pappisliittoakin varottaa, ennen kuin valtio verottaa. Vai kuuluuko asia – sekin – tasaveron piiriin, jolloin paljon kahvia juovat ja karjanpaistia syövät rovastit kärsivät vähemmän kuin apupapit.

  Vai että maneesi! Sehän on hyvä, ja taas esimerkki kehittyvästä Värtsilästä. Ilmankos yhtenä päivänä nätti hevonen ja pikkuinen poni kävelivät peräkkäin kevyen liikenteen käytävällä lähellä tuota tulevaa maneesia.

  Ei vain tule maneesia Helsingin centrumiin, niinkuin tulee Värtsilän keskustaan. Ja vielä jää tilaa parkkipaikoillekin, toisin kuin eilen Tikkurilan asemalla, jossa nipin napin, kipin kapin, ennätin hypätä pois pojan autosta ja kiirehtiä junaan. Siinä tuli rikotuksi lemiläisten yhettätoista käskyä: ”Ei siun pijä hättäelemän”. Värtsilässä riittää kymmenen käskyä, ellei sitten anneta uutta: ”Ei siun pijä lörpötellä”.

  Ierikka

 5. Pähkäilin tuota verottajan käsitystä työn vaihtamisesta. Siinähän työ maksataan työllä. Kumpikaan ei rikastu tai jää velkaa toiselleen. Sehän on sama asia jos vaihdamme satasia keskenämme, ei siinäkään synny uutta tuloa tai se raha kasva korkoa kädestä käteen siirrettäessä.

  Sen sijaan jos työ maksetaan tavarana tai muuna hyödykkeenä siinä syntyy ansiota eli palkkaa.

  Maneesia rakennetaan Värtsilään? Mistä ratsastajat vai onko se eräänlainen eukonkantokisojen harjoittelupaikka.

 6. ”Ei siun pijä lörpötellä”.
  Saattaspa olla tarpeen..

 7. Erämessujen eräällä osastolla esite ”Lapsen ensi puukko”.
  Puukko oli kuten vanhanajan partiolaisen puukko. Paitsi, että kärki oli pyöristetty. Ostin puukon vieraana olevalle pikku pojalle. Nyt puukko on ollut kovassa käytössä jo kaksi pitkää päivää. Ainakin sata hernekeppiä ja paljon muuta hyödyllistä. Oli mieluisa ostos.

 8. Uutis Alasimessa oli mielenkiintoinen kirjoitus..
  Nimittäin joku yksityinen tahtoi vuokrata Tohmajärven kunnalta Uusivärtsilän urheilukentän. Kävi ilmi, ettei Tohmajärvi omistakaan kyseistä kenttää. Urheiluseura Värtsilän Teräs on lahjoittanut kentän joskus kunnalle. Kirjallista vahvistusta ei kuitenkaan ole löytynyt, joten kenttä on edelleen Värtsilän Teräksen omistuksessa.

  Toinen ongelma on siinä, että urheiluseura on lopetettu.
  Siinäpä sotku.

 9. Mutta, onkohan kukaan huomannut, että ollaan kesäkuussa ja juhannus aatossa.
  Meillä ei koneilla päässyt Värtsilän sivuille ja yritin moneen kertaan katsoa Värtsistä, että olisko jotain Juhannus tiedotteita, mutta ei. Tavallista seurustelu kanava asiaa vain, ei edes uutis tiedotusta kylän paljonpuhutusta juhannuskokosta, tai tapahtumista.
  Yhden kokon tiedän missä se on, mutta entiedä tietääkö muut.

 10. Kyllähän se on mukava ottaa talkoapua vastaan – vai.
  MirjaSisko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *