Lumilinnut

Maahanmuutto on käynnissä, ja se vain on aina ihan sykähdyttävää nähdä kevään ensimmäiset muuttajat.  Bongareilla on varmaan jo pitkä lista näistä tulijosta.  Minäkin bongasin tänään  pari muuttajaa lumiselta pellolta Savikolta Ilomantsintien varrelta , siitä tiessä olevan kuopan paikkeilta.

Lumilinnut.

Lumilinnut.

10 comments for “Lumilinnut

 1. Kiitos Seppo, kun jaoit kokemuksesi kanssamme!

  Joutsenet ja muut muuttolinnut ovat odotettuja vieraita. Tänä keväänä niitä vaan on saanut odotella normaalia kauemmin täälläkin etelärannikolla niin kuin itse Neiti Kevättäkin.

  Minä näin tänään tässä lähirannoilla kävellessäni kevään ensimmäisen telkkäparin ja pari meriharakkaa. Eilen isokoskeloparin ja pari kyhmyjoutsenta.

  Tasan vuosi sitten tein viime kevään ensimmäisen pyöräretken Kruunuvuorelle Laajasaloon. Siellä kukkivat sinivuokot, näsiät ja kevätkellot ja Herttoniemen kartanonpuistossa kukki imikkä.

 2. KEVÄISIÄ HAVAINTOJA
  Eilen (15.4) näin neljä joutsenta!
  Näky tuo lämmitti mieltä ja sydäntä.
  Valkolinnut lensivät ylitseni taivaalla,
  nyt kevätsateesta ihan harmaalla.

  Viime viikolla mustarastas ilon toi,
  vaikka hänen huilunsa vielä vain hetken soi.
  Mustalintu tuo etsi itselleen evästä;
  lintulaudan alta haki kauraa ja siementä.

  Tiaiset pesimispuuhissa jo lienee
  se niiden ajan tarkasti vienee.
  Harvoin enää käyvät meidän ruokinnalla
  parempaa ravintoa kai lymyää oksistossa ja kuoren alla.

 3. Aina se sydän sykähtää kun tapaa ystävän pitkästä aikaa.
  Minä tapasin tämän kevään ensimmäiset joutsenystäväni viime torstaina 11.4. Silloin oli viimeinen hankikelipäivä. Olivat asettuneet minun ladulleni lepäämään. Sanoin heille, että minä olen hiihtänyt jo neljä tuntia enkä jaksaisi enää tehdä turhia mutkia. Nyt te saisitte hiukan siirtyä pois minun ladultani. Eivät siirtyneet. Vartiovuorossa oleva jopa uhkaili minua siipeä kohottamalla. Siirryin n 10 metrin päähän jossa jatkoin entiseen suuntaan heidän ohitseen. Se riitti rauhoittamaan heidät. Molemmat kävivät taas makuulle.

 4. Alpo, ehkä lintujen muuttomatka oli ollut vielä pitempi kuin sinun hiihtolenkkisi. Väsyneitä varmaan nekin, eikä ruuasta tietoakaan.
  – Töyhtöhyypätkin saapuneet Sääperin pelloille. Pirtajärven lokkia ei tänään näkynyt, vaikka ruokaakin sille varattiin.

 5. Eilisen kävelyretken lintuhavainnot Puhoksessa olivat seuraavat. 1 pari joutsenia ja 1 pari telkkiä, varislintuja sekä joku harmaalokki. Voimalaitoksen juoksutukset ovat olleet vasta muutaman päivän joten sulan veden aluetta on vähänlaisesti. Tiaiset ovat lähestulkoon kaikonneet lintulaudalta eikä alkutalven aikaan vieraillutta pähkinänakkelia ole pariin kuukauteen näkynyt.

 6. Kuulin eilen kevään ensimmäisen peipposen iloisen liverryksen!

 7. Lintujen syöttöpaikalla on nyt aika hiljaista ennen loppukiriä. Jos vanhat merkit pitää paikkansa niin luulen,että vielä menee ämpärillinen kauraa ja jonkun verran auringonkukan siementä kunhan muuttolinnut tulevat.

 8. Olen nyt kahtena päivänä peräkkäin kuullut odottamani riemukkaan toitotuksen ja ihaillut joutsenten ylilentoa. Aina yhtä sykähdyttävää. Toisella auralla näytti olevan nokka kohti mökkijärveä tai ainakin toivoin niin.

  Tänään Kirjurinluodolle mennessäni, odotti iloinen yllätys – Kokemäenjoki virtasi jäistä vapaana. Eilen oli vielä paikoitellen jääahtautumia.

  Lokit ottivat kyytiä vinhasti etenevillä jäälohkareilla. Isoimmilla ”lautoilla” oli oikein ruuhkaa. Hauska näky.

  Polun varrella pilkotti kuivan ruohikon seassa muutama leskenlehti. Kevät!

 9. Tänä päivänä kohtaamiani uusia tulokkaita ovat västäräkit, kottaraiset, räkättirastaat ja valkoposkihanhet.

 10. Ja tänään rajamies kuvasi Jumpurana salolla maakotkan! Ja Sääperin pellolta hiirihaukka vei hyypän ruhon rauahllisempaan ateriapaikkaan. Itse ei sitä varmaan hengiltä ollut saanut. – On se juhlaa kun valkoselkätikat rummuttelee!
  – hannu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *