Disneyn joulua

Joulupukkiko eläkkeelle?
Aku Ankka ja kumppanit joulutunnelmissa
Joulu se tulee Karhu-koplallekin

Walt Disney: Taskarin joulukirja, Sanoma Magazines 2012

Hessu on huolissaan. Hän on nähnyt unen, että joulupukki vie hänet Korvatunturille ja kertoo tilanteestaan. Nyt on nimittäin niin, että kaikki lapset pyytävät joululahjat vanhemmiltaan ja kukaan ei usko enää joulupukkiin. Joulupukin onkin jäätävä kohta eläkkeelle ja lopetettava Korvatunturin pajan toiminta.

Mutta tietysti olisi yksi keino. Jos löytyisi vaikka yksi lapsi, joka sydämestään uskoisi joulupukkiin, niin joulupukki voisi jatkaa virkaansa. Sen lapsen päättää Hessu löytää vaikka helppoa se ei ole.

Kirja esittelee myös itselleni uuden henkilöhahmon, Palle Pulpun joka sekoilee melkoisen näyttävästi joulun tunnelmissa.

Roope-setä puolestaan unohtaa jouluna raha-asiat ja auttelee joulupukkia.

Joulupukki joutuu poliisin kanssa tekemisiin, kun hänet sekoitetaan Tane Tiirikkaan, jonka puuhat eivät ole aivan yhtä päivänvalon kestäviä kuin oikean pukin.

Kirjan tarinat ovat toki kivaa joululukemista, vaikka kuvituksen tyyli on hivenen poikkeavaa perinteisiin Aku Ankka – lehtiin verrattuna. Mutta entiset kuvittajat joutuvat joskus väistymään ja uusia on niputtain tulossa tilalle. Tällä kertaa asialla on taiteilijoita Romano Scarpasta Giorgia Gavazzanoon ja Massimo de Vitasta Corrado Mastantuonoon. Vanhalle akujen ystävälle nämä uudet ja hivenen levottomat sarjakuvat ovat tietysti vaikeammin sulatettavissa, mutta tietysti lasten makukin on muuttunut. Niinpä joulupukin lahjalistaan kuuluu tietotekniikkaa, ampumispelejä, huippukännyköitä, vihaisia lintuja jne jne…

Kaikki muuttuu. Tulevat mieleen vielä nekin ajat, kun Fogelin piirtämä Pekka Puupää – albumi, värityskirja värikynineen ja Musta Pekka pelikortit, takasivat jouluilon pyhiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *