Jouluaterialla Kiesassa

 

Yhdessä kuin ollaan niin juttuakin piisaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anniina Luukkaisen harmonikkamusiikilla aloitettiin, kun Värtsiläisten Seuran väki kokoontui 13.12. jouluaterialle ravintola Kiesaan

Harmonikkataituri Anniina.

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Tervetulotoivotuksen yhteydessä seuran puheenjohtaja Aulis Kosonen käsitteli Värtsissä useampaankin kertaan esillä ollutta asiaa, Värtsilän historian kokoamista yksiin kansiin. Nyt olisi korkea aika kerätä myös muistitietoa Värtsilän väen kokemuksista ja menneistä tapahtumista.

Puheenjohtaja kertoi lyhyesti myös seuran kuluneen vuoden tärkeimmistä tapahtumista. Seuran kustantamana julkaistiin Unto Martikaisen toimittama kirja  Vireä Vanha Värtsilä. Kunniapuheenjohtaja Aarre Partanen ja kunniajäsen Hilkka Partanen saivat puheenjohtajan lausumina erityiskiitokset suuresta aktiivisuudesta,  joka johti kirjan julkaisuun,  kuin myös vahvasta osallistumisesta kirjan markkinointiin.

Nuoret reippaat tarjoilijat palvelivat meille aterian eteemme pöytään.

 

 

Tällä erää ei historiankirjoituksesta sen enempää keskusteltu vaan keskityttiin seurustelun kera nauttimaan Pohjois-Karjalan ammattiopiston Ravintola Kiesan jouluherkkuja,  kuulemaan Anniina Luukkaisen musisointia ja illan pieniä ohjelmanumeroita. Toki muutama joululaulukin kuului asiaan. Joulupöydän antimissa oli myös katseltavaa. Oli sen verran nätisti aseteltu lautaselle nämä maistelukset.  Kaikki toimi oikein sujuvasti. Mainiota.

 

 

 

 

Ennen kuin lähdettiin kotiin valmistelemaan itse kukin omaa jouluamme, puheenjohtaja kyseli vielä lähtiäisiksi seuraväen kiinnostusta tulevan vuoden matkasuunnitelmiin, mennäänkö itään, länteen vaiko peräti pohjoiseen.

Hyvää joulua kaikille värtsiläisille,  niillekin jotka eivät olleet mukana kuin myös kaikille Värtsin lukijoille.

Värtsiläisestä veljesviisikosta oli mukana neljä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

2 comments for “Jouluaterialla Kiesassa

  1. Värtsiläisten seuran jäsenille Hyvää Joulua ja Uutta Vuotta.
    Kesällä tavataan.

  2. Kauan, kauan sitten, rakennuksen paikalla, jossa ravintola Kiesa sijaitsee, oli rehevä talouskoulun hyötypuutarha. Opiskellessani Joensuun marttayhdistyksen omistamassa talouskoulussa syksyllä 1964, kävimme hakemassa puutarhasta päivän aterioitten valmistamiseen tarvittavat vihannekset, juurekset ja marjat.

    Pian tuon syksyn jälkeen puutarhan paikalle kohosi uudisrakennus,jossa vuoden kestävällä kurssillla koulutettiin emäntiä laitostalouksiin. Valmistuin toiselta vuosikurssilta 45 vuotta sitten, joulukuussa 1967.
    Oi niitä aikoja! Mukavat muistot jäi molemmilta kursseilta.

    Wikipedian mukaan omistajanvaihdos koulussa on tapahtunut 1983.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *