Kaustajärven tienviitoista

Julkistan ELY-keskukselle lähettämäni kirjeen vauhdittaakseni Kaustajärven tienviittojen saattamista ajan tasalle. Kaustajärvi ei ole mikä tahansa takapajula. Täällä asuu täysissä järjen valoissa eläviä ihmisiä, sekä vakituisesti että vapaa-aikoinaan. Täällä käy myös vieraita, joiden pitää löytää kylästä haluamansa kohde. Se kuuluu  kansalaisoikeuksiin ja on merkittävä vastike sekä kunnan- että valtionverolle.

IerikkaKirje ELY-keskukselle 18.10.2012

*****************************************************************************************

Lue myös kunnanhallituksen päätös: Erkki Lintusen kirje koskien Kaustajärven tieviitoitusta seututiellä 500. Päivätty 18.06.2012. Klikkaa tästä!

Share

Post navigation

37 comments for “Kaustajärven tienviitoista

 1. Kävipäs köpelösti. Lähetin Värtsiin sen ELY-keskukseen toimittamani kirjeen, joka on päivätty samana päivänä 15.6.2012 kuin pidettiin Kylätalolla Halkolahden yksityistien kokous. Mutta hyvä niinkin. Lähetän Eiralle 18.10.2012 päivätyn kirjeen, koska edellinen kirje johti ELY-keskuksessa kielteiseen päätökseen.

  Toivon tälle viimeisimmällekin kirjeelle tilaa Värtsissä, vaikka se onkin vähän edellistä pitempi. Mutta kirjeen pituus on suhteessa ELY-keskuksen käsittämättömään asenteeseen. Ierikka

 2. Erkille opastaulu sijaitsee Kenraalinkylän puolella Huoltotien
  risteyksessä.

 3. Kiitos, Ilmari, täsmätiedosta! Kyläviitta saa siis paikkansa opastaulun ja hautausmaan väliseltä alueelta? Ierikka

 4. Kun ei olisi nuolta siinä autiolle Mökkivaarantielle osoittavassa Kaustajärven viitassa, niin tilanne olisi jo aika siedettävä.

 5. Joskus kauan sitten Helsingissä töhrittiin katujen nimikylttejä. Se olisi yksi mahdollisuus täälläkin Kaustajärvellä. Mutta me olemme sivistyneitä kansalaisia ja vaaleihin käyviä kuntalaisia.
  Nykyinen kunnanhallitus on kirjallisesti puoltanut ELY-keskukseen esityksiäni. Uskon, että niin tekee myös uusi kunnanhallitus vaalien jälkeen. Toivotaan, että Kuopissa pesivä ELY kasvaa ÄLY:ksi. Ierikka

 6. Kieltämättä joku pieni kansalaistottelemattomuuden poikanen pyrkii kyllä mieleen, mutta olkoon.

  Olen ikäni asunut niillä seuduilla, mutta jossain vaiheessa hämmästyin kun Kaustajärvi olikin ihan eri suunnalla mihin olin tottunut. Joskus kävin oikein katsomassa missä se Kaustajärvi olisi, mutta rajavyöhykkeen raja käännytti takaisin.

 7. Tämän tapaisista tapauksista olen Kuopioon kuuluttanut. En tosin savonmurteella, vaan hyvällä suomen puhekielellä. Jospa kävisivät täällä ja jospa rajalla sanoisi heille tuntematon vihreäpukuinen: Rugiveer. Ellei Mökkivaarantiellä seisoisi sitä ennen Johan Bäckman.

  Vsee harooseva! Alpoaatos! Ierikka

 8. Lisäsin 18.10.2012 päivätyn kirjeen juttun loppuun.

 9. KIITOS! Eira! On se kiva, kun Värtsissä on tätä palstatilaa. Terveisin Ierikka

 10. Toivotan onnea Erkin työlle tienviitta asiassa. Perustelut ovat nyky tilanteen mukaiset.
  Hieman kuvakieltä käyttäen jas ei toiminta alhaalta ylöspäin onnistu niin on saatava se muutos tieto kulkemaan ylhäälltä alaspäin. Silloin yleensä tapahtuu jotakin.
  Kuten olen kertonut se oli aikamoinen vääntö kun Mikko sitä postinumero asiaa Kaustajärvelle puuhasi.

 11. Älkää hyvät ihmiset alkako siirtelemään ja uusimaan tienviittoja pyytämällä virkavaltaa toimimaan asian hyäksi. Mitenkä mie sitten osaan mennä Kaustajärvelle kesäpaikkaan, johon minua tähän saakka ovat opastaneet nykyiset viitat. Olisin muutosten jälkeen aivan hukassa ja eksyksissä. Onhan siellä Kaustan eteläpuolella paljon meitä kesäasukkaita ja myös ympärivuotisia asukkaita. Ja onhan siellä myös arvokas kylän entinen opinahjo eli Kaustan koulu. Eiköhän meille tulevat vieraat osaa tulla kylään, kun vaan annamme heille oikeat osoitteet. Ei Kaustajärven kylä niin iso city ole, jossa lukutaitoiaet ja ajokykyiset ihmiset eivät osaisi suunnistaa haluamaansa kohteeseen. Kehitetään vaan yhdessä hyvässä hengessä Kaustajärven elämää ja jätetään tienviitat ja muut kyltit entiselleen.

 12. Kesäasukin mielipidettä olen osannut odottaa. Ihmettelen vain, miksi kesäasukki kaipaa Kaustajärven nuoliviittoja, kun on löytänyt tähän asti Mökkivaarantien ja kesäpaikkansa. Kyllä minäkin löydän Halkolahdentien ja sitä kilometrin ajettuani Ulriikantien. Mutta tiedoksi kesäasukkaalle, että jotkut minun vieraani tullessaan ensi kertaa kyläilemään ovat soittaneet Mökkivaarantieltä Ulriikantielle ja kyselleet, missä te oikein olette. Eräs taloja etsimäään tottunut pappismieskin soitteli kerran sieltä järven takaa ja kyseli, missä se Ulriikantie on. Neuvoin ja hän tuli meille. Mutta miksi hänen piti seikkailla toisella puolella järveä? – Lakkautettu koulu ei tarvitse nuoliviittaa. Viittojen on oltava ajan tasalla.

  Joopa, joo! “Kehitetään vaan yhdessä hyvässä hengessä Kaustajärven elämää”, mutta päivitetään tienviitat. Luulen, että varsinkin vakituiset asukkaat ovat tätä mieltä.

  Ierikka

 13. Kyllä tämä tienviitta asia selkeytystä kaipaa ja oikein ohjaavaa tietoa.

 14. Jos myö tehtäis niin, jotta pyydetään ELY-keskuksen virkamiehet tekemään asukaslaskentaa (= sekä vakituiset asukkaat että kesäasukit) välillä pohjoinen Kaustajärvi vs. eteläinen/läntinen Kaustajärvi ja kummalla suunnalla on enemmän asukkaita, niin se tiehoitokunta saisi ottaa sen sinisen Kaustajärven nuoliviitan omaan risteykseensä. Mitä mieltä olette tällaisesta kisailusta?

 15. Asioin viime viikolla Joensuun ELY keskuksessa
  omilla asioillani, sain asiallista ja asiantuntevaa
  kohtelua.

  Jospa nyt odottelisimme rauhassa, mitä Kuopion
  Ely-keskus vastaa viimeisimpään yhteydenottoon.

  Ei lähdetä itse viittojen siirtelyyn eikä rakenneta
  tästä vastakkainasettelua vakiasukkaat/mökkiläiset
  tai etelä-/pohjoisranta.

  Vuosikymmeniä on elelty sovussa. Mökkivaarantie ja
  Halkolahdentie ovat molemmat paremmassa kunnossa
  kuin koskaan ennen.Kumpikin tie on varustettu asianmukaisin
  yksityistieviitoin joihin myös postiosoitteet perustuvat.

 16. Johannekselta asiallinen kommentti mitä vastakkainasetteluun tulee. Erkki kaipaa sellaisia opasteita, jotta vierailulle tulevat ihmiset osaavat perille. Vaatimus ei ole kohtuuton.

 17. Mitähän varten Johannes voi asioida Joensuussa sijaitsevassa ELY- keskuksessa ja minun pitää kirjelmöidä Kuopiossa toimivan ELY- keskuksen kanssa? En oikein tunne kiinnostusta ajaa autolla Kuopioon. Mutta eivät sielläkään istuvat virkamiehet ole käyneet täällä Kaustajärvellä. En ole ainakaan kuullut, että olisivat. Täällä voisivat tavata lempeän rovastin. Keittäisin kahvitkin. Tai ainakin tarjoaisin murokahvia. Ei muuten olisi ensimmäinen kerta kätellä tieviranomaista tien päällä. Kokemusta on siitä, että löytyy järkevä ratkaisu, kun katsotaan silmästä silmään. Ierikka

 18. Selvyyden vuoksi vielä kerran, en ollut
  tienviitta-asioilla ELY:ssä,
  tulinpahan vain maininneksi hyvästä palvelusta.

  Itse en aio osallistua keskusteluun tämän enempää.
  Mutta, jos tarvetta ilmenee teen sen muualla
  kuin täällä Värtsin palstoillla.

  Hyvää syksynjatkoa kaikille Värtsin lukijoille!

 19. Liikenne- ja infrastruktuuri -vastuualueen tehtävät hoidetaan Pohjois-Karjalan osalta Pohjois-Savon ELY-keskuksessa.

  Tämän vuoksi asiointi sujuu viitta-asioissa paremmin ja nopeammin Kuopion kautta.

  Kun taas Joensuussa;
  Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen palvelut ja tehtävät jakaantuvat kahdelle vastuualueelle:

  Elinkeinot, työvoima, osaaminen ja kulttuuri (pitkälti entisen TE-keskuksen tehtävät)
  yritysten neuvonta-, rahoitus- ja kehittämispalvelut
  maaseutuyrittäjyys ja maaseudun elinvoimaisuus, kalatalous
  elinkeinoelämän ja innovaatioympäristön kehittäminen
  työmarkkinoiden toiminta ja työllisyys (mm. TE-toimistojen ohjaus)osaaminen ja kulttuuri
  maahanmuutto, maahanmuuttajien kotouttaminen ja työllistyminen

  Ympäristö ja luonnonvarat (pitkälti entisen ympäristökeskuksen tehtävät)

 20. Toivottavasti kukaan ei kuvittele, että ottamalla Kaustajärven tienviitat toimintani kohteiksi pyrkisin johonkin asemaan kylässä, kunnassa, maakunnassa (jos sellaista enää on), valtiossa, eu:ssa, kirkon eri hallintoportaista puhumattakaan. Kysymys on 100%:sti omasta edusta. Kerta kaikkiaan: jos aion edelleen asua Kaustajärvellä, vaadin, että vieraani löytävät tänne ilman ongelmia. He löytävät, kun näkevät Kaustajärven kyläviitan joko etelä- tai pohjoispuolella tai Kenraalinkylästä tullessaan. Riippuen siitä, mistä kulloinkin tai kuka milloinkin tulee. Kysymys on ihan itsekkäästä tarpeesta.

  Jos Johannes on saanut hyvää palvelua omien asioidensa hoitamisessa Joensuussa, niin miksi en minä itsekkään tarpeeni hoitamisessa Kuopiossa. Siittä on kysymys, sanoisi Soini.

  On hyvä, että tienviitta-asiaa hoidetaan muuallakin kuin Värtsissä. Värtsiin toin tämän ongelman, jotta en toimisi selän takana, vaan avoimesti. Otan vastaan niin halaukset kuin risut.

  Toimin avoimesti, vaikka en ole vaaleissa ehdokkaana. Ei kyllä pyydettykään. Enkä olisi asettunutkaan, jos olisi pyydetty. Yhteisten asioiden hoitaminen ei enää kiinnosta niin paljon, että sellaiseen riesaan lähtisin. Olen hyvällä omallatunnolla itsekäs. Ja jos siitä on hyötyä muillekin, niin se hyvä. Mutta tässä iässä ja näillä voimilla ei enää vastuita. Ei enää töpeksimistäkään. Ainoastaan vastinetta veroille ja sille mitä vuosien aikana ja hyvissä voimissa on tullut tehdyksi.

  Tienviitta-asiassa en anna tuumaakaan periksi. Sen teen tiettäväksi niin Kaustajärven vakiasukkaille kuin myös mökkiläisille/loma-asukkaille, niin järvemme etelä- kuin myös pohjoispuolen ihmisille ja — myös niille jotka eivät asu tai lomaile rannoilla, mutta ovat myöskin kaustajärveläisiä. Ja niillekin, jotka käyvät omaisten haudoilla Kaustajärven kauniilla hautausmaalla.

  Kun alkaa oikein keljuttaa, hiivin kappeliini ja panen Mari Rantasilan biisin “Vanha mies” soimaan: “…tää kannatti elää, kun teitä sain mä koskettaa…”

  Paluumuuttaja Ierikka

 21. Olen pysytellyt syrjässä tästä keskustelusta,
  koska asia on annettu jo paikkakunnalla asuvan
  henkilön ja ELY:n hoitoon.

  Liekkö “Kyläkyltti tai kyläkyltit” väärä asiasana
  tässä tapauksessa, mutta googlasin sillä kuitenkin
  nettiin.

  Sieltä löytyi muutamia tapauksia joissa kerrottiin
  näiden kylttien pystyttämisestä ja saamisen vaikeuksita.
  *
  Toivottavasti en herätä kommentillani tunnekuohuja sillä
  minäkään en haluaisi setviä asiaa enempää vaan jään
  odottamaan neuvottelujen tuloksia.
  *
  Missä kohden muuten on esim. Niiralan kyltit?
  Pitääpä oikein tarkistaa seuraavan kerran siellä
  ajellessa.

 22. Googlasin Tellen antaman vihjeen mukaisesti: kyläkyltit. Löytyi mielenkiintoista tietoa maaseudun ihmisten toimista, aiheita kokoontumisille KUNTA JA SEN KYLÄT tai jos kysymys on entisestä kunnasta: PITÄJÄ JA SEN KYLÄT. Viime mainittu olisi meille: VÄRTSILÄ JA SEN KYLÄT. Siihen sisältyisivät kaikki mahdolliset asiat Tohmajärven kunnan itäisillä alueilla, Niirala mukaan lukien. Myöskin suloinen Kaustajärvi. Entä Kaurila, joka sotien jälkeen oli läheinen kylä värtsiläisten elämässä?

  Olisi kyllä laadittava ihan luettelo lähiseudun kyläkylteistä Tohmajärvn kunnan alueella ja vähän rajojen toiseltakin puolelta. Kuka sen tekisi?

  Ierikka

 23. Nyt on piru merrassa. Olin jo muutama vuosi sitten ollut viranomaisiin yhteydessä Kaustajärven nuoliviittojen vuoksi. Silloin minulle kerrottiin, että nuoliviitalla ilmoitetaan valtion yllä pitämät tiet. Tämän kuultuani en jatkanut nuoliviittojen muuttamisen vaatimusta.

  Sittemmin sain jostain tiedon, että Mökkivaarantie olisi muutettu yksityistieksi, samoin kuin tie, joka alkaa Halkolahdentien päästä ja johtaa Saarivaaraan.

  “Tietoni” on tänään 25.10.2012 paljastunut virheelliseksi. Ja tänään oltuani puhelinyhteydessä ELY-keskukseen Kuopioon kävi ilmi, että nuoliviitoilla merkitään valtion ylläpitämät tiet, kun ne lähtevät isolta tieltä sivulle päin. Tällä perustellaan Kaustajärven nuoliviittaa, samoin kuin Kenraalinkylän.

  Eli nuoliviitta on merkki siitä, että valtio yllä pitää tietä. Ei sitä varten, että ihmiset saisivat apua kohteiden löytämiseksi. Tämä on valtion fundamentalismia.

  Kun olen kertonut toimivani itsekkäistä syistä, en ole halunnut aiheuttaa Mökkivaarantien ja siitä haarautuvan Väliniementien asukkaille/ mökkiläisille vahinkoa eli uhkaa, että Mökkivaarantie muutetaan yksityistieksi. En ole halunnut enkä edelleenkään halua. Siis:

  VETÄYDYN SYRJÄÄN TÄSTÄ JUPAKASTA JA SUREN SITÄ, ETTÄ KEHITYS NÄYTTÄÄ MENEVÄN YHÄ ENEMMÄN SIIHEN SUUNTAAN, ETTÄ BYROKRAATIT ISTUVAT PÖYTIENSÄ ÄÄRESSÄ JA PITÄVÄT PAPEREISTAAN KIINNI KUIN PIRU RAAMATUSTA.

  A A M E N

  Käykää kuitenkin äänestämässä! toivoo Ierikka Kaustajärveltä.

 24. Eiralle kiitokset kunnanhallituksen pöytäkirjan esiin tuonnista.
  Olen jossakin aikaisemmassa keskustelussa tuonut esille kylän rajojen ihmeellisestä ja ylimuistoisesta sijainnista. Kun käännytään Mökkivaarantielle noin kilometrin matkan jälkeen ensimmäinen ja toinen talo vasemmalla on Juvanjoenkylää. Siitä eteenpäin vasemmalle tiestä jäävät Tarvaisten tilat ovat Kaustajärvenkylää. Okealla puolella tietä olevat Hiltusen perikunta ja eteenpäin Harisen jälkeläisten talo ja Parviaisen perikunnan talo numero 173 a ovat Värtsilänkylää. Siitä Heinäjolle päin alkaa Kaustajärvenkylä. Siellä kaksi vakituista asukasta ja loput loma-asuntoja. Järven toinenpuoli on kokonaan Kaustajärvenkylää.
  Entinen Rajavartioasema on Juvanjoenkylän alueella mutta hautausmaa sensijaan Kaustajärveä. Kylän raja kääntyy uimaranta Aittolammesta kohti Syvälammen pohjoispäätä ja sen kautta Patsonpitkään. Siellä on liittymä nykyisen Joensuun kaupungin rajaan.
  Nyky tilanteessa asutukseen painopiste on järven koilissivulla ja ennen sotaa se on ollut järven eteläpuolella.

 25. Helpottaa, kun Eira toi luettavaksi kunnanhallituksen pöytäkirjan (18.6.2012). Kuntalaisten valitsema valtuusto on antanut kunnanhallitukselle vallan edustaa kuntalaisia, myös kaustajärvisiä. On siis kuultu kunnan ja Kaustajärven ääni. Jää enää ongelma, onko kunnilla mahdollisuutta vaikuttaa valtionhallinnon päätöksiin.

  Kalevin tietolähde on pohjaton. Olisi kiva, jos saatu selvitys voitaisiin piirtää kartalle. Ihan vain mielenkiinnosta. Käytännössä me olemme kaikki järven ympärillä, ja vähän laajemminkin, Kaustajärven sopuisia asukkaita, riippumatta myös siitä, kuinka monta kuukautta tai viikkoa kylässämme soppailemme. Ierikka

 26. Maanmittauslaitoksen peruskartta mittakaavaan 1:20000 siinä on kylien ja tilojen rajat piirrettynä näkyviin. Siitä ne voi katsoa mutta kun tiedän, ettei kovinkaan monella ole tätä karttaa 4232 II PATSOLA. Siinäkin on se hankaluus kun se katkeaa oikeasta reunasta siten, että Kaustajärven isot saaret ovat kartalla mutta ulriikan tie ei ole.

 27. Juvanjoen kylän numero on 420, Kaustajärven 421, Kenraalinkylän 422, Patsolan 423, Uusikylän 424 ja Värtsilän 425. Tohmajärven kunta numero on 848.
  Maastokartoissa ei taida olla kylän numeroa. Tilan rekisterinumerossa on ensin kuntanumero,seuraava on kylännumero ja tilan rekisterinumero,esim.848-421-3-24. Maanmittaustoimistosta löytyy rekisterinumerolla tilan tiedot mm.tilan nimi, pinta-ala, omistajat, omistajien osoite, ym.

 28. Mielenkiintoista, Evakko! Kenen tila on 848-421-3-24? Mikä on Ullukan rekisterinumero? En muista ulkoa, eikä ole nyt pöydällä dokumentteja.

  Summa summarum: Kaustajärvi alkaa näyttää ja tuntua yhä mielenkiintoisemmalta kylältä. Jospa heräisivät Kuopiossakin!!!???

  Olen alkanut katua päätöstäni 25.10.2012, 12:49!!! ELY-keskuksesta sain ihan älyttömän vastauksen, vastoin kunnanhallituksemme mielipidettä!!! Mitä virkaa kunnallisvaaleilla enää on? Pitäisköhän kysyä ministeri Kyllöseltä? Joka tapauksessa – väliaikaista luovuttamista lukuun ottamatta – kamppailu jatkuu. Eikä se ole niin poikkeuksellista, että Suomessa kansalainen vaatii virkamiehiltä
  järkevää käytöstä. Niillä on nyt harvinaisen kova luu kaluttavana, tämä Ierikka, ukki-Erikin pojanpoika.

 29. Näyttäisi tila numerolla 848-421-3-24 kuuluvan OPalle.
  Ullukan tilan numero 848-421-1-35.

 30. Tänään on kotiin tulon aika. Tarkistan siellä Ullukan rekisteri-numeron. Olavin ilmoittama numero näyttää kyllä tutulta. Mutta tarkistetaan, kun ensin ajan Saarivaaran kyläkylttien ohi ja alan hyvissä ajoin jarruttaa, että pääsen pujahtamaan Kaustajärvellä Halkolahdentielle. Niin, ihan totta, Halkolahdentie on Kaustajärvellä, ainakin Ilomantsin suunnasta ajellessa. Sen voi löytää stimulaattorilla. Navigaattoria ei minulla ole, eikä ELY sitä minulle lainaa. Joillakin vieraillamme sellainen on. Mutta useimmilla ei. Ei, vaikka huristelevatkin Niiralan ja sen kyläkylttien kautta.

  Hautausmaaallekin osaa mennä kynttilää sytyttämään, kun tietää, että pitää kääntyä Kenraalinkylän suuntaan Kaustajärventielle. Ellei sitä ennen ole hajamielisyydessään tai vanhuuden vaikutuksesta kääntynyt Mökkivaarantielle, kun siellä lukee nuoliviitassa: Kaustajärvi. ELY-keskuksen mielestä pitäisi ÄLYtä. Ja onhan joillakin autossaan myös ÄLYkone, siis se stimulaattori, ei kun novikaattori.

  Ierikka

 31. Maastokartan ns peruskartan kylänumerointi näyttää olevan toisessa järjestelmässä. Kylien nimet ovat punaisella tekstillä ja numero edessä. 402 Kaustajärvi, 401 Juvnjoki, 403 Kenraalinkylä, 406 Värtsilä ja 405 Uusikylä. Tilojen numerointi ensin kantatilan numero ja sitten lohkomisnumero minun pläntin numero kartalla 2:81 ja tämä jälkimmäinen numero tuli viimeisimmässä lohkomisessa.

 32. Nämä Selvennys kylien numeroihin, Kalevin maastokartta on ilmeisesti siltä ajalta kun Värtsilän kunta vielä oli olemassa ja kylien numerot ovat siltä ajalta. Värtsilän kunta numero oli silloin 943. Nyt kylänumerot ovat ed. viestissäni olevat numerot.

 33. Aivan minulla on vaha kartta ajalta ennen kuntaliitosta, kartta menee uusittavaksi.

 34. Palaan sittenkin vielä Kaustajärven tieviitoitukseen. Pohjois-Savon ELY-keskus nimittäin torjuu lähettämällään sähköpostiviestillä Kaustajärven tieviitoituksen saattamisen ajantasalle. Vastauksessa sain kartan kylästämme ja siinä yhteydessä myös osan Saarivaaraa.

  Kartasta huomaa, että Kaustajärven keskeltä rajalle päin suuntautuva Mökkivaarantie ja Saarivaasta samoin rajalle päin lähtevä Kukonkaulantie ovat samanarvoisia. Mutta Saarivaarassa ei ole nuoliviittaa. Siellä on kuitenkin kylän molemmissa päissä kyläviitat (siis ilman nuolia). Niinpä Saarivaaraan saapuva voi alkaa etsiä isolta tieltä erkanevia teitä ja kääntyä siitä haluamalleen tielle. Ilman ongelmia!!!

  Mutta Kaustajärven kylän laidoille eivät suostu asentamaan kyläviittoja, ja mikä pahinta pitävät jääräpäisesti kiinni kolmesta (!) nuoliviitasta, ikäänkuin Kaustajärveä ei olisi muualla kuin järven eteläpuolella.

  Olen kertonut viimeisimmässä kirjeessäni (15.11.2012), että tässä on kysymys myös kuntauudistukseen liittyvästä ongelmasta. Tarkoitan sitä, että mitä merkitystä on kunnallisvaaleilla, joissa valitaan luottamushenkilöitä peruslaissa mainittuihin kuntiin. ELY-keskus kun vähät välittää Tohmajärven kunnanhallituksen esittämästä vaatimuksesta, että Kaustajärven tieviitoitus on korjattava esittämälläni tavalla.

  Olen myös pyytänyt ELY-keskusta lähettämään jonkun viranhaltijoistaan paikan päälle tutustumaan ongelmaan. Samaa mieltä on myös kunnanhallitus.

  Kävin viime tiistai-iltana Kiteellä ELY-keskuksen järjestämässä infossa. Reissu oli turha, kun paikalla ei ollut niitä viranhaltijoita, joille nämä asiat kuuluvat. Näytin kuitenkin seinälle ripustetuista kartoista paikalla olleille, kuinka ELY-keskuksen “ohjeistuksiin” tarrautuminen on järjetöntä. Ohjeistukset eivät ole tästä ajasta.

  Vaadin edelleen, että Kaustajärvellä korjataan tieviitoitukset samanlaisiksi kuin Saarivaarassa. Silloin satunnainen tai kutsuttu matkailija tietää, milloin on saapunut kyläämme ja voi sitten alkaa etsiä, mistä kääntyy Mökkivaarantielle, Kenraalinkylään johtavalle Kaustajärventielle tai Halkolahdentielle, josta erkanee kilometrin päässä Ulriikantie.
  Hän köytää helposti myös Sorsan, Kupiaisen ja Kahelinin talot.

  Olen ilmoittanut ELY-keskukselle myös sen, etten ole mikään höyrypieru, vaan ihan järjissäni oleva kansalainen / kuntalainen. Olen jättänyt yhteystiedot, jotta voivat ottaa henkilökohtaisesti yhteyttä, niinkuin verorahoilla työskentelevä virkamies ottaa tarvittaessa yhteyttä veronmaksajaan. Kunnanhallitus on hoitanut osuutensa niinkuin pitääkin. Ja siten olen saanut vastinetta maksamalleni kiinteistöverolle. Nyt odotan vastinetta myös peritylle valtionverolle. Ihan kohtuullista odotusta, jopa vaatimusta.

  Ierikka

 35. Ierikalle Ota Hälytysajoneuvojen Pääliköiltä Lausunto Ongelmasta Vai Ottaako ELY Vastuun Jos Hälytysajoneuvo Ei Osaa Osoitteeseen

 36. Hätäajoneuvoissa lienee navigaattorit. Niiden ohjeistuksella auttajat löytävät meidät vanhukset ja raivaavat hoitopaikkaan – ajoissa tai myöhässä. Muuten tänään tein syvällisen oivalluksen. Temppuilin kuntosalilla jonkin välineen kimpussa tavoitteenani, että olisin ikiliikkuja. Sitten se oivallus iski ohimon taakse:
  – Olen ikiliikkuja armon varassa!

  Pertti, mietin kuitenkin neuvoasi! Terveisin Ierikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *