Kevättunnelmia

Uunisaari 21.3.2012. Kuva Lissu

Kevätterveiset kuvien kera täältä etelärannikolta Värtsin lukijoille. Kulkiessani tänään (21.3) eteläisen Helsingin rantoja ja katsellessani auringonvalossa kimaltelevaa merta, mielessä soi kouluajoilta tuttu laulu ”Tuuli hiljaa henkäilee, aalto vapaa välkkyilee. Pikkulintu suruton, laulelee nyt kevät on.”

Täällä oli tänään kevään lämpimin päivä, lämpöasteita ehkä 7-8. Ihmisiä istuskeli rantapenkeillä ja Uunisaaren kalliolla nauttimassa kauniista kevätpäivästä. Cafe Ursula Kaivopuiston rannassa pullisteli väenpaljoudesta. Terassilla tarkeni oikein hyvin kahvitella.

Mieltäni ilahduttivat kevään ensimmäiset muuttolinnut. Kottarainen viritteli ääntään korkealla kuivuneen koivun latvassa. Kyhmyjoutsen uiskenteli liki rantaa ja isokoskelot sukeltelivat syötävää etsimässä. Unohduin pitkiksi ajoiksi ihastelemaan niitä.

 

Share

9 comments for “Kevättunnelmia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *