Myötäistä ja vastamäkeä

Erkki Heiskaselta lähti tukka jääkiekon MM-kisojen tiimellyksessä vedonlyönnin seurauksena. Keritsemässä Hemppa Turunen ja Veijo Tikka. Kuva Eira Varonen.

Korjauksen alla olevasta Valkoisesta talosta oli rikottu ikkunat keväällä. Ilkivaltaa harrastaneet saatiin kiinni.

Värtsilän vuoteen 2011 sisältyi niin iloa kuin vähemmän mairittelevia tapauksia, onneksi sentään päivä paistoi useimmiten. Vuosikatsauksen toisessa osassa vilkaisemme myös rajan taakse, sielläkin tapahtuu edistystä erilaisissa asioissa.

Jännityksellä jäämme seuraamaan, miten Valkoisen talon remontti edistyy ensi vuonna, saammeko Wärtsilän mustan viljelystä satoa ja päästetäänkö turvevesiä pilaamaan Jänisjokea. Entäpä Värtsiläpäivät, mitä hauskaa ne tuovat tullessaan seuraavassa heinäkuussa.

Katoamassa olleen Wärtsilän mustan mukuloita saatiin takaisin kylään.

 

 

 

Jänisjoen majavat protestoivat Konnunsuon turveaikeita vastaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sää suosi juhannuskokolla.

 

Värtsiläpäivien aikaan käytiin valtakunnan rajalla.

 

Vanhassa Värtsilässä on vauvabuumi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Öljymäelle kohosi uusi ABC.

2 comments for “Myötäistä ja vastamäkeä

  1. Voi voi Erkki parkaa !
    Ei pitäisi tukastaan tehdä vedonlyöntiä , kyllä on keljut kaverit kun vievät viimeisetkin haivenet päästä .
    Mutta , kyllä tukkasi kasvaa ja vieläkin vahvemmaksi .

  2. Nyt kun Wärtsilän musta -peruna on palaamassa kotiin, kannattaa tutustua netissä maatiaisperunalajikkeisiin laajemminkin. Osoite netissä: MAATIAISPERUNALAJIKKEET. Tähän liittyen hupaisa muisto menneisyydestä. Olin Lemin kulttuurilautakunnan puheenjohtaja joskus 1970-80 -luvuilla. Teimme kulttuuritoiminnan suunnitelman, jossa esitettiin lemiläisen maatiaisperunan, Lemin punaisen, elvyttämistä tuotantoon. Maataloustuottajien paikallisten toimijoiden taholta annettiin ymmärtää, ettei moinen asia kuulu kulttuurilautakunnan toimenkuvaan. Toinen tarina samalta paikkakunnalta: Vastustin kunnanvaltuustossa erään viemäriojan perkaamista, jotta muutaman kilometrin päässä sijaitsevan suon vettä voisi valua kirkonkylän järveen. Selvitin tieteellisin perustein, että järvi alkaisi kasvaa umpeen, jos suolta pääsisi vesi virtaamaan siihen. Keskustelussa eräs ryhmäni jäsen lausahti: ”Onneksi meillä ei enää pappeja pelätä!” Nämä ovat jääneet mielen päälle. Siitä huolimatta saa etsiä suurempaa maatalouden ystävää kuin minä olen, vaikka ei maata olekaan hallussa kuin 5800 neliömetriä, jonne aion keväällä istuttaa Wärtsilän mustaa. Kiitos kylätalolla odottavista siemenistä! On hienoa siirtää rakkaussuhde Lemin punaisesta Wärtsilän mustaan ja kokea niin myötäistä- kuin vastamäkeä. Terveisin Fågeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *