Viisumivapaa vyöhyke

Viisumivapaa vyöhyke voitaisiin koristella kukkasin. Kuva EJ

Mikään ei näköjään ole mahdotonta. Norjan ja Venäjän ulkoministerit ovat ilmoittaneet, että maitten raja-alueella muodostetaan viisumivapaa vyöhyke kummallekin puolelle rajaa. Tämän toivotaan muun muassa helpottavan työvoiman liikkumista rajaseudulla.

Milloinkahan Suomi ja Venäjä pääsevät vastaavanlaiseen sopimukseen Niiralan seudulla? Eipä aikoinaan uskottu rajanylityspaikkaankaan, lukuunottamatta Uuno Matikaista esikuntineen.

Jos jotain tuon tapaista toteutuisi, niin silloin rajalla rysähtäisi tosissaan. Niiralan toritapahtuma saattaisi saada uudet puitteet, ja karaokessa laulettaisiin ”Huopikkaita” uudella innolla. Pitäjäyhistyksen Rajanryssäys -mainoskin voitaisiin laittaa uuteen uskoon, vaikkei siinä nytkään mitään vikaa ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *