Värtsilän maskotti

Bimbo elelee metsäsaarekkeiden tuntumassa. Kuva EJ

Metsäkauris näyttäisi kotiutuvan Värtsilään. Savikon seudulla niitä näkee varsinkin aamutunteina. Bimbo-uroksesta on hyvää vauhtia kehittymässä Värtsilän maskotti. Se on perin utelias ja haluaisi tehdä tuttavuutta myös ihmisen kanssa, mutta villieläimen vaistot vievät voiton. Kovin lähelle se ei päästä.

Taijjanpa tästä lähteä. Kuva EJ

Eiköhän anneta Bimbon pomppailla kaikessa rauhassa peltojen laitamilla ja metsäsaarekkeissa, kunnes  Värtsilässä on kauriita metsästyskelpoinen kanta. Sillä on eukkokin, joka on huomattavasti kainompi, pysyttelee paljolti poissa julkisuudesta. Ehkäpä sitten ensi keväänä nähdään valkopilkkuisia pikkubambeja.

Riistamiehet osaavat parhaiten järjestää maskoteille sopivaa talviruokintaa, varsinkin jos talvesta tulee yhtä ankara kuin edellisestä. Toivottavasti ilvekset löytävät muuta sapuskaa. Ilves on toinen Värtsilälle tunnusomainen eläin, yhtä upeita molemmat.

Eikun palaan sittenkin takaisin. Kuva EJ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *