Kesä kypsyy

Kukas sinä olet? Värtsilän maisemaa hieman ennen auringonnousua. Kuva EJ

Kesä on hehkeimmillään. Helle on loihtinut Värtsilän maisemiin hiveleviä värisävyjä. Utuiseen autereeseen lienevät osittain syynä myös idästä leviävät savupilvet.

Keskipäivän kuumuus ei ehkä houkuttele luontoon lomalaistakaan, mutta aamun tunnit auringonnousun kahta puolen voivat olla antoisia. Vaarojen ympäröimässä laaksossa on lintujen ohella runsaasti muutakin elämää.

Aurinko nousee Miljoonarinteen takaa. Kuva EJ

Tähän aikaan kesästä valoa on vielä sen verran, että havaintoja pystyy tekemään korvien ohella silmillään aamuin ja illoin. Piakkoin yöt pimenevät, mutta silloin taivaalta mollottava kuu voi muuttaa maiseman melkein satumaailmaksi.

Kylätie. Kuva EJ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *