Infotaulu Niiralaan – vihdoinkin!

Infotauluja onkin kaksi. Ne ovat riittävän suuret ja muutenkin onnistuneen oloisia.

Vihdoinkin Niiralaan on saatu infotaulu kertomaan paikallisista yrityksistä ja palveluista. Ensimmäisen kerran

Kartta on yksinkertainen ja havainnollinen. Yritykset, nähtävyydet ja käyntikohteet on merkitty numerotunnuksin.

siitä lienee puhuttu jo miesmuisti sitten ja ajatusta on pidetty vireillä milloin minkin instanssin taholla. Jo kunnallishistorian hämäriin holveihin pölyttymään arkistoitu Värtsilä-lautakunta teki aloitteita ja päätöksiäkin infotaulun saamiseksi. Liekö nyt pystytetty taulu niiden päätösten peruja vai onko kunnan toimielimet tehneet uusia päätöksiä.

Taulut on sijoitettu Rajapysäkin tontille hyvälle keskeiselle paikalle. Niiden ääreen pääsee autolla tai sitten auton voi jättää parkkiin kaupan edustalle ja hipsasta jalan tauluja tutkimaan. Matkaa ei tule montaa metriä. Kartat ovat havainnolliset ja hienosti kuvitettu. Viereen on listattu paikallisia yrityksiä, joiden sijainti on sitten merkitty karttaan. Suomen lisäksi tekstit ovat englanniksi ja venäjäksi.
Palvelut, nähtävyydet ja yritystoiminta on ryhmitelty omiksi kokonaisuuksiksi, joten tarvittavan tiedon löytää helposti. Tarjolla on niin majoitusta, ruokaa eri muodoissaan, suoramyyntiä ja kulttuuri monimuotoisesti. Lintutornit ja uimarannat on merkitty selkein tunnuksin. Rajavyöhykkeestä on oma infokokonaisuus. Lisäksi taulussa on yhteystiedot, joihin voi ottaa yhteyttä lisätietoja varten.

Tällaista taulua on jo odotettu pidempään. Toivottavasti se tavoittaa matkailijat, niin loma- kuin työmatkailijat, mutta myös paikalliset asukkaat. Yllättävän runsas ja rikas on yksin Värtsilän palveluvarustus, jota täydentävät muut kunnan palvelut.

1 comment for “Infotaulu Niiralaan – vihdoinkin!

  1. Hei Markus, mukava lukea positiivista palautetta infotauluista! Opasteiden lähihistoriasta: Asia nousi uudelleen vireille viime syksynä Niiralan liikekeskuksen kehittämisen myötä.

    Toteutumisesta osoitan suurimman kiitoksen Laasosen Liisalle. Infotaulut olisivat varmasti tulleet jo keväällä, mutta Liisa jaksoi odottaa, kun me täällä Värtsilässä tarkistimme oman kylän tietoja, pähkäilimme vielä mitä kaikkea infotauluun olisi järkevä laittaa, ja halusimme ihan oman erityisen kartan. Rajavartiosto osallistui myös Värtsilän infotaulun toteutukseen, aihe sopii siihen vallan mainiosti!

    Värtsilä-kartta on Tupu Vuorisen käsialaa. Se on selkeä ja lupsakka! Saamme samaisesta kartasta nettiversion käyttöoikeuden Värtsilän kyläsivuille. Kertakäyttö-kartan sijaan halusimme päivittyvän kartan. Tietojen muuttuessa päivitys on helppoa, kun karttapohja on valmiina ja tekijä tavoitettavissa. 🙂

    Onko tässä jo viimein potku Niiralan kehittämiseen, kun ollaan päästy Ysitien päähän, Turuntielle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *