Milloin Sääperi vapautuu jäistä?

Laitetaan jälleen veikkaus tänne Värtsi-lehteen. Milloin Sääperi on kokonaan vapaa jäistä? Oikean päivämäärän arvanneiden kesken arvotaan Värtsilä-muki.

Laita oma veikkauksesi kommenttikenttään.

24 comments for “Milloin Sääperi vapautuu jäistä?

 1. 9.5.2024 Viimeistään ennen uudelleen jäätymistä.

 2. Näyttäisi olevan vapaana vielä yksi kohtuullisen järkevä päivämäärä, 11.5.

 3. Mikä on takaraja arvailuille?

  Sanon 5.5.24.

  Laitoin jo yhden kommentin, mutta se taisi kadota bittiavaruuteen.
  Sorry, jos tulee tuplana.

 4. Lauantaina 4.5.2024 noin kello 21.32.

 5. Järvi on tänään kovan tuulen myötä vapautunut lähes kokonaan jäistä. Taitanee viimeiset jäät löytyä enää venevalkaman edustalta ja Kontiaisen lahukasta. Huomenna vappuverkot järveen… kyläpäällikkö kun kaipaili tänään kyläkahvilassa tuoretta haukea.

 6. Ehtisiköhän vielä äänestää tätä päivää? 😀

 7. Kylläpä taitaisi olla järvi nyt jäistä vapaa. Liekkö jokunen metri jotain jääsohjoo vielä Hiienvaaran alla sekä venevalkaman edessä.

 8. Sanoisin että Minnalle muki, tietäjät tietää, tai ainakin arvaa. 👍

 9. Minun puolestani palkinto voidaan myöntää myös Esalle, arvovaltainen raati päättäköön. En tule pyytämään tarkistusmittausta tai videotarkistusta. 😏👍

 10. Minna on Tietäjä, kuten Mika ounastelee, Onnea! Varmin tapa ennustaa oikein on tietenkin jälkikäteen, mutta tässä kilvassa oli kaiketi toinen tyyli. Täytynee juoda kuksasta ensi kevääseen saakka…

 11. Päivitettyä tilannetta NYT venerannasta. Jäätä on valkaman ja Hiienvaaran edustalla n. 50 m matkalla selälle päin. Tuulen suunta ei suosi loppujen jäiden poistumista.

  Rantapusikoiden kohdalla rannat ovat sulat ja hauet polskahtevat rantapusikossa. Tänä aamuna verkossa olleella hauella vielä kutu tekemättä.

  Ei vielä mukia jaeta.

 12. Hienoja hetkiä nyt Sääperillä… Haukiniemen kupeessa, ”Kontiaisen lahukassa”, joukko joutsenia. Osa on jäällä, osa uimassa. Aina kun jäällä oleva lähtee askeltamaan, putoaa se jääsohjon läpi ja lähtee uimaan. Kokeilin lintuputken läpi kuvata muttei onnistunut. Vähän aiemmin neljä merikotkaa lenteli samanaikaisesti viereisen rantapellon yllä.

 13. Viinijärven jäätkin näyttää sulavan paikoilleen näinä päivinä.

 14. Tässä vastarannalla, 2.5. 2024 noin klo 18 lintuputkella katsoen, Värtsin toimitus toteaa että muutamien metrien matkalla näkyvä jääsohjo ei vaikuta enää veikkauksen lopputulokseen. Järvi on nyt ”virallisesti” vapaa. Jäiden lähtöveikkauksen voitti näin Minna Kutvonen.

  Onnittelut voittajalle! Nuorisoseura lahjoittaa kyläkahvilassa Verkkolehti Värtsin lukuun voittomukin Minnalle.

 15. Otetaanko uusi kisa siitä, milloin Sääperi jäätyy uudelleen. Sehän voi tapahtua jo ensi viikolla 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *