Uusikylän-Patsolan osakaskunnan vuosikokous 3.3.2024

Uusikylän-Patsolan osakaskunnan vuosikokous 3.3.2024 klo 13.00 Värtsilän Riistamajalla.

Käsiteltävänä sääntöjen 12 § mukaiset asiat. 

Kahvitarjoilu

TERVETULOA!

-hoitokunta

7 comments for “Uusikylän-Patsolan osakaskunnan vuosikokous 3.3.2024

 1. Olisin halunnut mennä mutta auton bensat vähissä en pääse, olisi kiva tietää mitä tässä salaseurassa puuhastellaan he kun eivät koskaan tiedota esim. Siitä mitä näissä kokouksissa päätetään

 2. Salaseura, jolla on yleinen kokous.🤭

 3. Osakaskunnan entinen nimi oli Kalastuskunta. Verkosta löytyy tästä paljonkin tietoa. Osakaskunnan osakkaita ovat ne, joilla on ”oikeus yhteisiin” (on mainittu tilan kauppakirjassa) He voivat kalastaa yhteisillä vesialueilla. Kaikki muut voivat kalastaa erikseen myytävillä kalastusluvalla. Kieltämättä vaikeasti ymmärrettävä asia.

 4. Eli olenko siis turhaan vuosia maksanut kalastuslupa, vaikka olen osakaskunnan jäsen

 5. Mitähän muita etuja tämä jäsenyys sisältää, no salaseura ei kerro mihin kaikkeen olen oikeutettu

 6. Jos odottaa jotain etuja niin tuottavampiakin juttuja saattaisi löytyä.
  Isojaon aikoihin maa jaettiin yksityisille, sitä ennen kaikki kuului ”kruunulle”. Siis maa jaettiin, mutta vesistöjen jakaminen oli hankalampaa, joten niistä tehtiin yhteisiä missä kaikki saivat liikkua ja kalastaa. Myös muita yhteisiä alueita oli. Mm Värtsilässä oli karjan laiduntamista varten yhteismetsiä. Savikolta Kukkovaaran suuntaan olleessa yhteismetsässä samoili meidänkin lehmä. Yhteisiä venevalkamia oli Sääperin rannalla mm Laamasen kohdalla. Yhteisiä soran, mudan, turpeen ottopaikkoja. Eipä noissa ”yhteisissä” ole kovinkaan kiinnostavaa, joten voi jäädä salaisuudeksi. Kalastus ja kalavesien hoito lienee näkyvin Osakaskuntien toimintamuoto.

  Osakas- tai kalastuskunnan koko on yleensä pieni, muutaman kylän kokoinen alue.
  Olen kerran ollut sellaisessa isommassa kokouksessa joka käsitti yhteisiä alueita useamman kunnan alueelta. Ilmoituksessa oli kehoitettu ottamaan mukaan tilojensa kauppakirjoja. Esillä oli karttoja joista voi etsiä ne alueet joihin oli oikeuksia.

 7. Joo ei nämä asiat näköjään selviä, eli pitänee jatkossakin ostaa ne kalastusluvat onko kateus vai ahneus syynä, että tämä tieto pidetään pienen piirin tiedossa, tässä olisi tutkivan journalismin paikka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *