10 comments for “Faktalukuja Värtsilän Pitäjäyhdistyksen merkityksestä Tohmajärven kunnalle

 1. Niin, kyllähän minä ihmettelin asiaa kun kuulin äidiltä tästä yhdistyksen lakkauttamisesta, että nyt ei ole päättäjät saaneet/lukeneet tai ymmärtäneet numero tietoja miten paljon yhdistys on kumminkin säästänyt kunnan rahoja työllistäessään pitkäaikaistyöttömiä.
  Ja toisekseen onhan se mielenterveydelle positiivista, että aamulla herätessä tiedät että minua tarvitaan vaikka Tervavaarassa halkojen kantamisessa ja minä olen näille ihmisille tärkeä apu.
  Joskus asioita pitää ajatella monesta eri suunnasta ja miettiä mikä asia painaa vaakakupissa enemmän. Ja onko kenties mahdollista asiat saada hoidettua muullakin tavalla kuin sillä ”kerrasta poikki sanon suoraan sen”.
  Sen verran terveiset kunnanjohtajalle että muista missä sinunkin sukujuuresi ovat lähteneet,vai siitäkö se johtuukin?

 2. Pitäjäyhdistyksen toimiessa Uudenkylänkoulun tiloissa koululla oli tilaisuus koulun tilojen tulevaisuudesta.

  Tohmajärven kunnaninsinöörin kertoman mukaan sähkö,vesi ,ym. kulut oli korkeammat ,kun silloin kun

  koulu toimi kyseisissä tiloissa. Löytyisiköhän tähän asiaan faktoja?

 3. Kiitos Matille tilannekatsauksesta. Tarpeellinen yhteenveto myös monille Värtsilän asukkaille.

  Olisi osaamatonta ja välinpitämätöntä Tohmajärven hallinnolta ja johdolta, ellei sillä olisi tuota samaa tietoa pitäjäyhdistyksen rahankäytöstä, toiminnasta ja saavutuksista. Toivotaan että yhdistyksen konkurssiin ajaminen oli kunnalta harkitsematon mutta korjattavissa oleva vahinko. Rakentava yhteistyö on tänään arvokkaampaa kuin koskaan.

  On hienoa kuulla, että yhdistyksen oleellisten perustehtävien hoitamiseen löytyy keinoja ja voimia. Kovia kokeneilta puuhaihmisiltä se on rauhoittava ja rehti viesti.

  Mutta yhdistyksen toiminnan elvyttämisen ohella ei saisi unohtaa harhaanjohtavan ja puutteellisen viestinnän aiheuttaman vahingon oikaisemista. Selkeät numerot ja yhdistyksen saavutukset vielä kerran niin päättäjien kuin lukijoidenkin tietoon! Karjalaisessa julkaistaan vähäpätöisempiäkin juttuja.

 4. Komiat ja kiistattomat ovat suoritteet, mitä on tehty. Hienoa työtä on tehty.

  Keskustelusta taitanut unohtua ns. toissijaiseksi asian ydin ja ne velvoitteet kuten vuokramenot ja siitä aiheutunut lasku joka olisi tullut maksaa ajallaan tai sopia ajallaan velkojan kanssa. Kyllä maksamaton vuokralainen saadaan ulos aina. Jos on jousto ja luvatut sopimukset täyteen kunnan osalta, ymmärrän kyllä. Money talks! Vuokrat on maksettava tai ulos! Voitaneen kyseenalaistaa kyläyhdistyksen asian hoitotapa.

  Ei sitä kauniilla puheilla maksetuksi saa. Olisiko vielä mahd. sopia ja neuvotella? Marttyyrin rooliin asettuminen ei tässä paljoa auta.

 5. mutta milläs maksat jos rahaa ei ole!

 6. Syvä huokaus! Hyvä että perustoiminnot jatkuu ensi kesänäkin.

 7. Tätä värtsiläiset ovat halunneet muistaakseni täällä Värtsilässä kuin Keskustapuolue sai reilun enemmistön äänistä, Tohmajärvellä on voimassa yksipuoluejärjestelmä, tämä yksi puolue saa määrä enemmistön turvin tehdä mitä haluaa. Ja sen kyllä huomaa jälki on sen mukaista köyhät kyykkyyn politiikkaa. Eli sitä saamme mitä olemme tilanneet. Keskustapuolue on varakkaiden puolue, ihminen on tyhmä jos äänestää keskustaa sanotaanko alle kuuden tonnin kuukausituloilla, sehän on kuin ampuisi itseään jalkaan. Siinä olisi säästön paikka kun kunnanvaltuuston kokoukset jätettäisiin väliin koska muiden puolueiden sanomisilla ei ole mitään merkitystä.

 8. Kevennyksenä kysseiseen vakavaan assiiseen suattas sopii semmonen suakkuna lähes elävästä elämästä. Ulosottomies mäni isännän luo kyselemään rahasuataviisa, isäntä sano jotta ei oo rahhoo. Ulosottomies tokas siihen, jotta ohan siulla sika, johon isäntä, että onhan miulla, mutta ei oo silläkään yhtään rahhoo:-)

 9. Huumormiehen jäljillä pitää muistella erähtää Kiteen esikaupunkialueella toiminutta, sangen lahjakasta ja uraauurtanutta luontaistuotevalmistajaa, jonka luo nimismies etsiytyi ilmeisesti samalla alalla kilpailevan kanssayrittäjän johdatuksesta:

  Nimismies: Täällä pitäisi olla pontikkatehdas?!
  Yrittäjä: No kah, niinhän pitäiskin, vuan kun ei vielä oo.

 10. Katsoin Matti Jaatisen haastattelun. Kukas se kissankaan hännän nostaisi ellei kissa itse. Ja syy tapahtuneisiin löytyy muualta. Molemmissa unohtuu pääasia. Se, että yhdistykseltä ovat loppuneet rahat. On otettu velkaa ja jätetty maksut suorittamatta. Joku voisi ajatella tällaista huonoksi asioiden hoidoksi. Ottamatta kantaa puolesta tai vastaan, niin nyt pitäisi rauhallisesti miettiä miten tästä eteenpäin. Jatketaanko entisellä sapluunalla ja entisillä vetäjillä? Muutetaanko toiminnan suuntaa ja jätetäänkö toiminnasta joku osa pois. Malttia tarvitaan. Onnea toimintaan. Sitä tarvitaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *