Pohjois-Karjalan Prikaatin lippu laskettiin

31.12.2013 ilmeisesti viimeisen kerran

Kuvat Alpo Rummukainen

Suomen valtiolippu lasketaan

Pohjois-Karjalan Prikaatin lippu poistuu

Tästä viimeisestä lipunlaskusta on kirjoitettu Värtsissä aikaisemmin 6.1.2014

2 comments for “Pohjois-Karjalan Prikaatin lippu laskettiin

 1. Pohjois-Karjalan Prikaati lopetetettin vuodewn 2013 lopussa ja viimeinen lipunlasku suoritettiin vuoden viimeisenä päivänä. Silloin ei ollut lunta eikä pakkasta.

  Lue Jussi Raerinteen artikkeli kyseisestä tapahtumasta
  https://vartsi.net/2014/01/06/26626/

 2. Pohjois-Karjalan Prikaati tuli KarTR:n tykkimiehelle tutuksi monellakin tavalla. Ensi kosketus Kontiorantaan tuli hieman yllättävällä tavalla. Olin toki harrastanut puhallinmusiikkia jo paljonkin, mutta sitten, oisiko ollut joulukuussa 1994 tai tammikuun alussa 1995, sain puhelinsoiton Karjalan Sotilassoittokunnan rumpalilta Tuomo Makkoselta. Hän kysyi kasvatustieteiden ylioppilaalta kiinnostaisiko määräaikainen soittajanpesti KarSK:ssa. Ajattelin,että ei tällaista tilaisuutta toista tule ja niinpä lähdin puoleksi vuodeksi puolustusvoimien palvelukseen. Kokemuksena se oli hieno. Sain soittaa sydämen kyllyydestä ja ammattilaiset olivat soittokavereina. Tästä ajasta jäi vain hyviä muistoja.
  Seuraava kokemus PKarPr.sta oli toimiminen Maakuntakomppanian KRH-joukkueessa. Kontioranta tuli tutuksi niin sotilaallisessa kuin virka-aputehtävien koulutuksen osalta. Muistoja näistä ajoista olisi vaikka kuinka,kuten kaikilla tuolloin näissä tehtävissä olleilla.
  Olin siis itse KarTR: ssä ( nykyisin ilmeisesti KARTR:ssä) varusmiespalveluksessa. Se on nykyisin yhdistetty KARPR:n yhdeksi sen joukko-osastoista. Nykyisin KARPR:n mottona on: Kaarti päälle!
  Se käy ehdottomasti myös jo lakkautetulle PKarPr:lle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *