Nokat kohti etelää

Vanhoja sanontoja lintujen syysmuutosta

Laurina laumaan (tai langoille) (elokuun 10 päivä) Perttulina peräti pois (elokuun 24 päivä)

Ainakin pääskyillä meni aika tarkkaan juuri noin. Tällä lähiseudulla missä asun, ei ole ainuttakaan puhelin- tai sähkölinjaa mihin pääskyt voisivat kokoontua. Onneksi joitakin korkeita paikkoja löytyy, kuten tämä lähistöllä oleva antenni rakennelma. Tämä onkin erittäin suosittu kokoontumispaikka, vaikka näissä rakennuksissa ei pesi yhtään pääskyä.

Tuolla taivaan sinessä pääskyt kirmailevat. Pyrähdyksiä sinne tänne ja hetkeksi istumaan antennin päälle. Näyttäisi lintulasten leikeiltä. Leikkien ohessa valmistautuvat pitkään matkaan.

Nokat kohti etelää 22.8.
23.8. pääskyjä ei enää ollut.

4 comments for “Nokat kohti etelää

  1. Mielestäni juuri tänä kesänä pääskysiä on ollut enemmän kuin yleensä Hopeakallion lintutornin läheisyydessä. Voipi olla paikallista mutta olisi mukava tietää miten muualla. Kottaraisia ei edelleenkään ole juuri näkynyt.

  2. Ainakin Patsolanmäen peltojen yläpuolella käy niin kova vilske, että hatunlierit lepattavat kulkijalla. Lienee tankkaus käynnissä.

  3. Meille Pappilanpellon alueelle kottaraiset ilmaantuivat monen vuoden jälkeen toissa kevättalvella. Viime kevättalvella ne myös tulivat ruokintapaikalle. Nyt kesällä niitä on muutama myös näkynyt takapihalla.

  4. Taitavat toisenkin pesälleen pojat keritä muutolla. Eilen jo yksi istui terassilla, mutta meni takaisin pesään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *