Lintujen ruokintapaikalla tapahtuu

Eräänä päivänä ikkunaan lensi joku isompi lintu. Satuin olemaan juuri kyseisen ikkunan luona..
Ehdin nähdä syrjäsilmällä vilahduksen ja samalla tömähti. Katsoin ulos ja näin lasiin törmänneen linnun maassa, linnuille laitetun joulukuusen juurella. Taisi olla vielä pökerryksissä

Siinähän on kaksi lintua ! Päällimmäisenä joku haukka. Heti kun itse virkosi niin alkoi repimään höyheniä siltä toiselta. Saattoi olla kyyhkynen, koska niitä oli jo tullut.

Välillä tuo ”kaapattu” lintukin virkosi törmäyksestä ja alkoi taistella vastaan, mutta ei päässyt havukan kynsistä irti. Joutui syödyksi elävältä.

Ei se havukka jaksanut yhdellä rupeamalla syödä koko saalistaan vaan tuli seuraavana päivänä jatkamaan ateriaansa ja vei lopun raadon mukanaan. Kuusen juureen jäi paljon höyheniä ja sulkia, niistä saisi varmaan pienen tyynyn.

Tällaisia sulkia on jäänyt taistelutantereelle

4 comments for “Lintujen ruokintapaikalla tapahtuu

 1. Kukahan tietäisi tai osaisi arvata ketä olivat nämä taistelijat ?

 2. Aikamoisen näytelmän luonto järjesti Teille ihan kotipihaan.
  Haukka on kuvan perusteella kanahaukka koiras tai varpushaukka.
  Saalis veikkaus uuttu-eli metsäkyyhky?

 3. Minun ikkunani takana sattui vastaava tapaus. Uhrina oli mustarastas ja hyökkääjänä varpushaukka. Sama näytelmä oli myös viime keväänä. Haukka kyttäilee päivittäin lähistöllä syöttöpaikkojen ympärillä.

 4. Poimin muutaman sulan taistelutantereelta. Oletan niiden kuuluneen sille linnulle, joka tuli syödyksi.
  Kyyhkystä ei ole näkynyt sen koommin.

  Kanahaukka oli 50-60 luvulla aika yleinen. Muistan kun meillä laskettiin kanat ulos etsimään itse ruokaansa, niin meitä penskoja laitettiin tähyilemään taivaalle jos nähtäisiin kanahaukka. Luultavasti kanoilla oli oma hälytysjärjestelmä, koska jos joku niistä huomasi havukan, niin kaikki syöksyivät heti näkösuojaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *