Nyt pitää panostaa Värtsilän liikuntapaikkoihin

Värtsilän Kisa piti vuosikokoustaan eilen sunnuntaina Värtsilän Kylätalolla. Paikalle oli kokoontunut toistakymmentä kyläläistä mistä puheenjohtaja Marko Turunen oli avauspuheessaan erityisen ilahtunut. Samaan hengenvetoon hän totesi että kuluvasta vuodesta on tulossa urheiluseuralle hyvin haasteellinen mm. avoimena olevasta kuntosalin tila-asiasta johtuen.

Kokouksessa valittiin seuran uusi hallitus. Puheenjohtajana jatkaa Marko Turunen. Muita hallitukseen valittuja ovat Marina Väyrynen, Soile Luukkainen sekä Heikki Varis. Kisan salivastaavana jatkaa Tiina Huttunen.

Viime vuosi klaarattiin puheenjohtajan mukaan kunnialla läpi, tilinpäätös oli lievästi plusmerkkinen. Pieneksi kyläseuraksi toiminta on ollut aktiivista. Perinteiset tapahtumat kuten kinkkukävely, kyykkäkisa ja Kukkovaara -juoksu saatiin pidettyä. Samat tapahtumat sisältyvät myös Kisan toimintaan tänäkin vuonna sillä muutoksella että Kukkovaara -juoksusta tulee osa Tohmajärven kunnan ja Tikkalan Veikkojen kanssa järjestettävää Juoksu Cupia.

Toiminnan tukemiseksi Kisa tulee näkymään myös Potsi- ja Värtsiläpäivillä joissa varainhankintaa toteutetaan eri muodoissa. Tarpeen mukaan hallitus tulee hakemaan myös mahdollisia avustuksia.

Kokouksessa nousi esiin myös kuntoportaiden rakentaminen Patsolan montulle. Tämän toteuttaminen ei ole seuralle omin voimin mahdollista. Kokouksessa tuotiin esiin mm. Jetinan hankerahoituksen mahdollisuus yhtenä vaihtoehtoisena rahoituskanavana. Myös kunnan mukana olo mahdollisen hankkeen toteutuksessa olisi ensiarvoisen tärkeää. Asian jatkokäsittely jää nyt valitun hallituksen harteille.

Illan kokouksessa suurimman huomion sai Kisan kuntosali ja sen edelleen epävarma tulevaisuus. Salin käyttöaste on ollut suuri kylän asukasmäärä huomioiden. Puheenjohtaja kertoi että vaihtoehtoisia tilaratkaisuja on selvitetty mutta korvaavaa tilaa ei ole vielä löytynyt. Kokouksen osanottajat olivat silti luottavaisia tila-asian järjestymiseen, onhan kunnan taholta annettu ymmärtää että saliongelmaan löydetään kyllä ratkaisu. Nykyisellä paikalla toimintaa voidaan harjoittaa enää kesäkuun loppuun saakka joten tila-asialla alkaa olla melkoinen kiire. 

Myös Värtsiläntien kevyenliikenteenväylä ja sen karmea kunto aiheutti keskustelua osanottajien keskuudessa. Tähän asiaan voi vaikuttaa niin kunta kuin jokainen yksittäinen kuntalainen antamalla risunsa ”Palauteväylän” kautta. Se löytyy osoitteesta https://www.palautevayla.fi/aspa

Nyt kun Tohmajärven kunnan sotepalvelujen yllä leijuu synkkääkin synkempi pilvi, olisi erityisen tärkeää että kuntalaisten hyvinvointia ylläpitävien, terveyttä lisäävien, vapaaehtoisvoimin pyöritettävien seurojen toimia tuetaan kunnan taholta kaikin mahdollisin keinoin. Tämä ei koske yksin Kisaa vaan kaikkia kunnan alueella toimivia aktiivisia, kuntalaisille liikuntaa järjestäviä urheiluseuroja sekä muita tahoja.

Väestön ikääntyminen kasvattaa paineita terveyspalveluja kohtaan. Ja kun valitettavasti kehityssuunta koko valtakunnan tasolla on se että hyvinvointialueiden toimintoja ja palveluja tullaan karsimaan raskaalla kädellä pitää liikunnan tukemiseen nyt erityisesti panostaa. Värtsilän Kisa on ollut merkittävä liikuttaja, seuran toiminnalle on mahdollistettava riittävät resurssit. Kuntosalin säilyminen Värtsilässä on Kisan ja Tohmajärven kunnan yhteinen asia.

Tälläkin hetkellä tätä juttua kirjoittaessani viereisellä kuntosalilla jumppaa toistakymmentä kansalaisopiston kuntopiiriläistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *