Syyshuoltojen aikaa

Vilkaisu sadevesiränneihin

Olin parkissa erään julkisen rakennuksen vierellä. Sadekuuroja ryöpsähteli taivaalta. Jäin katselemaan sadevesien tuloa katolta. Ajattelin, että siinä on jotain outoa. On selvää, että vedet virtaavat pois katoilta, mutta eihän se pitäisi keskeltä taloa virrata, vaan syöksytorvista talon nurkilta.

Nyt kuitenkin näytti siltä, ettei lähimmästä syöksytorvesta tullut tippaakaan sadevettä. Syöksytorvi on siis tukossa, eli täynnä puiden siemeniä, neulasia ja -lehtiä. Eihän tämä tietysti minulle millään lailla kuulunut, mutta vilkaisu oman asumuksen syöksytorviin sateella paljasti, että yksi sadevesitorvi oli tukossa minullakin.

Täynnä on omakin vesiränni.

On jälleen aika tehdä syksyn huoltoja

Ennen syksyn pakkasia olisi syytä tyhjentää vesirännit. jos sateella ei tule syöksytorvista vettä, niin on kutsuttava huotomies tai -nais selvittäämään tukokset.

2 comments for “Syyshuoltojen aikaa

  1. Erittäin havainnollinen kuva, kiitokset Alpolle! Tästä tuli myös hieman huono omatunto sillä puhdistin viimeksi toissa syksynä vaimon kotipaikan rännit roskista. Lehtipuiden lehtiä ja havunneulasia oli ainakin silloin ihan kiitettävästi niissä. Onneksi kotitalo uutosessa on ”rännivapaa” joten kokolailla kaikki roskat tulee myös alas jos sinne jotain lentää 🙂

  2. 288
    Tämä onkin tärkeä vaihe tai aika kun vaakasuorat tai liian vähän viettävät kourut jäätyvät roskineen. Talven lumi-ja jääkuormat painavat kouruja entistä enemmän notkolleen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *