10 comments for “Sana on vapaa 42/22

 1. Puuhaavat panssaroitua raja-aitaa osalle Ison naapurin rajaa. Te jotka omistatte maata valtakunnan rajaan asti oletteko laskeneet paljonka menee lisää maaomaisuutta rajanvalvontaan. Panssariaita vienee kolmemetriä maata alleen raja-aukon reunasta ja maastoliikenneajoneuvolle tehty ajoura jotain kolme – neljä metriä lisää. Se olisi sellainen 7 m leveä siivu lisää maata rajavartioinnin hyväksi. Se on noin 700 neliömetriä maata sadalle metrille rajaa ja melkein hehtaari kilometriä kohti. Maan käytön korvauksista ei liene puhuttu sanaakaan tässä yhyeydessä. Lisäksi metsä alueella poistuu puuta ja peltoalueella viljelymaata maan omistajien hallinnasta ja käytöstä. Ennen sanottiin sen isäntä maksaa minkä hevonen aitaa kaataa, mutta entäs tänäpäivänä.

 2. Lehtitietojen mukaan tehtävä aita maksaa 2 milj.
  euroa kilometriltä.
  Uskoisi tuosta summasta riittävän asiallinen korvaus maanomistajillekin.

 3. Mitäköhän sille rakennelmalle tehdään sitten jos tai kun tämä akuutti tarve menee aikanaan ohi ?

 4. Pohtikaa pojat kustannuksia mieluimmin siitä jos Putin tulee sittenkin jostain aidan raosta.

 5. Eipä taida olla suurta pelkoa siitä, että itäpuolen tilanne muuttuisi muutamaankaan vuosikymmeneen rauhallisen keskinäiselon suuntaan. Toivoa sopii, ettei nyt rakennettavaa aitaa jouduta koskaan purkamaan, koska silloinhan operaation ainoa syy olisi rajalinjan muutos. Enkä usko, että raja siirtyisi ainakaan itään päin. Ollaan siis vain hissun kissun ja katsellaan kamerakuvaa pimennetyssä huoneessa kaikkea parasta toivoen.

 6. Kuinka ymmärrätte suunniteltavan raja-aiden kustannukset ja siitä saatavan hyödyn vastaavan toisiaan. Rakennettiin meille salpalinja vuosina 1940 – 1941 eikä sitä koskaan tarvittu. Olisi voitu tarvitakin mutta sotahistoria meni noin, joten tarpeeton se oli.

 7. Kalevin kysymykseen vastaan, että en ymmärrä rahan tuhlausta tuohon aitaan. Jos siitä tulee pelkästään metalliverkkoinen ja natolangalla varustettu aita niin eihän se oikeasti ketään tosissaan olevaa estä ylittämästä sitä. Ainakin villisiat tulee siitä vauhdilla läpi jossakin vaiheessa.
  Tietysti jos valtiolla on varaa sähköistää se niin pitäähän se sitten ainakin ylimääräiset susilaumat rajan toisella puolen…

 8. Ei tuo tuollaiset aidat olisi nuorena ollessa minua pysäyttänyt. Terässeiväs ennätys on 420. Venäjällä riittää seiväshyppääjiä.

 9. Sovitaan silleen seuraavassa rajasopimuksessa, että kaikki 420 ilman seivästä natolangan ylittäneet vauhdittomat korkeushyppääjät saavat Suomen kansalaisuuden rajalla käteen välittömästi. Ei luulisi olevan valittamista millään taholla tästä työperäisestä maahanmuutosta.

 10. Höpö höpö. Telkussa neuvoivat unohtamaan uutisten katselun. Kiva neuvo. Mitä sitä iltojaan pilaamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *