Ostaisinko aurinkopaneelit kotiin?

Hyviä kokemuksia esim. tällä käyttäjällä! Toivon keskustelua aiheesta!

6 comments for “Ostaisinko aurinkopaneelit kotiin?

 1. Ekaks tuli mieleen, jos on muutama kuukausi talviaikaa, jolloin ei aurinko paista. Ja metri lunta katolla?

  Sanotaan, että pessimisti ei pety (ja pettyy kumminkin).

 2. Miten Pohjois-Suomessa toimii aurinko paneelit..siellähän on kaamos. Eikä se aurinko muuallakaan paista talviaikaan. Joulun aikaan on aika pimeätä. Entäs sateisina kesinä..toimiiko ne silloin..

 3. Mie oun ikäni säästänyt sähköä.
  En turhaan käytä, vain tarvittaessa.
  Silti on liian isot sähkölaskut !!

 4. Pohjosen kaamoksessa ei aurinkopaneli paljon lämmitä. Siellä on tehokkaammaksi todettu perinteinen Lappilainen keskustelupaneeli vahvennetun Tsaikka kuksan kera.

 5. Mielipiteenäni totean, että kannattaa: näissä olosuhteissa, näillä sähkönhinnoilla ja yhteiskunnan tuella. Se mitä tapahtuu tulevaisuudessa on huommisen päivän murheita. Kokonaisuus muodostuu paneleista,invertteristä joka muuttaa tasasähkön vaihtosähköksi, asennuksesta sekä haluttaessa sähkönvarastointiin akkupaketti. Panelit toimivat valodiodeilla ja paras valohoimakkuss on maalis/huhtikuussa. Omakotitaloon riittää noin 5kW paneelit. Ylimitoitusta en suosittele. Asennukseen saa kotitalousvähennyksen,ja kannattaa otta sähköurakoitsija joka tuntee määräykset. Samoin ottaa useampi tarjous ja kaveri, joka käy paikanpäällä katsomassa minne kannatta paneelit asentaa:varjostus,ilmansuunta e.t.c. Ylimääränen sähkö voi myydä energialaitokselle ”pankkiin” ja ottaa talvella takaisin pakkasilla. Tosin joutuu maksamaan siirtohinna mennen/tullen. Kokonaisuuden kytkeminen (230V/400V) sähköverkkoon on ilmoitettava sähkölaitokselle. Akkupaketit jotka toimivat sähköpankkeina ovat sen verran hintavia jotta kannatta harkita näillä näkyvillä. Päättäjien olisi jo ajat sitten pitänyt miettiä ketju pistorasialta…..voimalaitokselle, tai pyytää paperiteollisuus konsultiksi. Siellä aina käydään prosessi läpi puunistuksesta….valmiiseen A4:een.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *