10 comments for “Entiset oppilaat ja opet tapaaminen Värtsilässä pe 22.7.2022

 1. Keitä opettajia sinä muistat?
  Minä muistan Vatasen Teuvon, Elina Luukkaisen, Tuula Suihkon ja Esko Postafeffin. Sirpa ja Jaska Taure. He olivat mm. Uudenkylän koulun opettajia silloin kun minä kävin koulua ala-asteella Värtsilässä. Myöhemmiltä ajoilta muistan Silja Siiran toimineen opettajana Värtsilässä.

  Patsolan koululta muistan ja tiedän Seppo Pusan ja Irene Peuhkurisen. Ovat tulossa tapaamiseen tietääkseni!

 2. Oman lapsuuteni (1962-1972) kouluun kuuluivat Uudenkylän kouluasuntolassa asuneet Saara Eronen (1-2 luokat), Elina (3-4), Teuvo Vatanen (5-6) ja rouvansa Verna, ja tietenkin talonmiehinä ja keittäjänä toiminut Rostin pariskunta, Greta ja Antti. Hannele Hirvonen muutti sittemmin eläkkeelle jääneen Saaran huusholliin ja opetti muun muassa kuvaamataitoa oman luokkatasonsa lisäksi. Edellä mainitusta porukasta elävien kirjoissa on vain Elina.

  Muistan sijaistaneeni joskus Postareffin Eskoa Elinan viimeisinä työvuosina. Erään sijaistukseni tapahtuman muistan elävästi. Elina oli ottanut haltuunsa 1-2 luokat, koska ei ollut ennen urallaan opettanut aivan pienimpiä. Lähdin omasta luokastani kysymään Elinalta, mistä löytyy piirustuslehtiöitä ja kyniä. Koputin ykkösluokan oveen ja kun avasin oven, edessäni oli sangen didaktinen näky: opettajan pöytä oli nostettu keskelle luokkaa. Elinan pöydällä istui kolme lasta, yksi oli Elinan sylissä. Loput juoksivat pöytää ympäri, etummaisen saparopäisen tytön huutaessa ”kato mummi, kato mummi”… Ringissä juossut pikkupoika huusi puolestaan tytölle: ”Ei se ole mummi, se on Elina-opettaja!” Elina totesi systeemistään, jotta hullunkuristahan se olisi kateederilta opettaa näin pientä määrää lapsia, jotka selkeästi tarvitsevat LÄHIopetusta. Se oli kuulemma täysin pedagogisen perusidean mukaista – pedagogiikka kun tarkoittaa oppia kasvatuksesta.

 3. Hei, on avattu uusi, mutta tietenkin vanha koulukuva Uudenkylän koulusta nimellä ”Uusikylän koululaisia” ja on mennyt jotenkin alkuperäisen artikkelin sisään, joten Googlekaan ei meinaa löytää juttua ja kommentit näyttää menevän sinne viiden vuoden takaiseen aikaan.

  Allaolevasta linkistä juttu kuitenkin löytyy. Varsinkin ent Uudenkylän koululaiset käykääpä veikkaamassa kuka kukin on.

  https://vartsi.net/2017/03/30/pyhakoululaisia-ja-muita-entisia-nuoria/uusikylan-koululaisia/

 4. On kulunut 22 vuotta edellisestä koululaisten tapaamisesta Patsolan koululla! Jaana (Tikka) soitteli minulle tänään ja häneltä löytyy valokuvia siitä tapaamisesta! Hyvä! Hienoa! Tästä se alakaa! Tervetuloa! Muistathan ilmoittautua.

 5. On se hyvä kun nyt ei ole niin tiukkaa ikärajoitusta kuin 22 vuotta sitten..
  aatteleppa ite, silloin oli ”noin 50 vuotiaat” plusmiinus risat.

  Nyt me silloiset ”noin 5-kymppiset” ollaan noin seitenkymppisiä plusmiinus risat

 6. Ns jatkokoulu eli 8. luokka oli ainakin vuosina 1956-57. Kouluna oli Uudenkylän vanha koulu eli myöhemmin kirjasto rakennus.
  Muistan opettaja Vatasen ja agronomi Erkki Kososen. ”Ruohonjuuritason” kouluttajana toimi Varosen Lassi. Hän opetti valjastamaan hevosta sekä kyntämään. Hän tiesi milloin ”hevonen” tarvitsi tupakan mittaisen tauon

 7. Uudenkylän koulun opettajista Teuvo Vatssen ja Elina Luukkaisen lisäksi muistan Eila Simosen. Harmi vaan kun nyt en pääse Värtsiläpäiville yhteensattumien vuoksi. Toivottavasti näitä koulutapasmisia jatketaan tulevina vuosina.

 8. Yhteiskuva tapahtumasta lisätty. Kuvassa osa koolle tulleista. On sanottu, että mikään ei ole kuten ennen.. ennen koululaisrt sentään tottelivat kun komennettiin jonoon tai riviiin tai minne vain, mutta tähän parveen ei käskyt tehonneet.
  Varmaan pitäjäyhdistys laittaa koosteen tapahtumasta. Paikallaolleet voivat laittaa kuviaan Värtsin sähköpostiin.
  Tapahtuma oli mukava ja puuro hyvää. Leipää en syönyt koska opettajani Elina Kaksonen aikanaan sanoi, että puuropäivänä ei leipää, se on tuhlausta

 9. Iloiset kiitokset Lealle ja muille puuhaihmisille! Aamulla oli mukava koululla solahtaa rattoisaan puheensorinaan, joka kertoi ihmisten viihtymisestä. Monta mieluisaa kohtaamista sain minäkin kokea.

 10. Lisätty uusi koulukva, jossa 46-48 syntyneet oppilaat poseeraavat opettaja Vatasen kanssa.
  Kuvan lähetti T Näätänen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *