8 comments for “PERUTTU! Sääperinjärven joukkue pilkkikilpailut pe 15.4.2022 klo 10-12

 1. Onkiva rovasti, onki varovasti, on kiva rovasti.

 2. Hyvä sanasepposakari!
  Kyllä suomenkieli on helppoa ja yksiselitteistä.
  Yritin selittää tätä ei suomalaiselle nykyisin entiselle kaverilleni.Lopulta emme kumpainenkaan enää ymmärtäneet toisiamme.

 3. En yleensä ole innokas millään lailla mestaroimaan jonkun muun henkilön tekemää juttua, mutta nyt tein poikkeuksen ja aiheeseen liittyen lisäsin tähän pari erittäin tuoretta valokuvaa.
  Selfieruutu, jossa näkyvät minun jalkani jääkairan vierellä on napattu tänä iltana klo 19.33 ja lähivuorokausille ennustettua täsmäsäätilaa ilmentävä kuvakaappaus puolestaan n. tuntia myöhemmin eli klo 20.25.

  Piipahdin siis aivan mielenkiinnosta itsekin tarkastamassa Sääperin jäätilanteen, koska eilen ilmestyi sekä tähän verkkolehti Värtsin sivuille että useiden Facebook-ryhmien päivityksiin tämä sangen ihmeellinen uutinen että tulevan perjantain 15.4 pilkkimittelö on peruttu huonon jäätilanteen vuoksi…???

  Uskallan kysyä nyt(kin) aivan avoimesti, että kenen tai keiden tekemään keliarvioon tämä mainittu päätös oikein perustuu?
  Tiesin muutoinkin eläissäni paljon ja myöskin tänä talvena jäillä liikkuneena jo mittausreissulle mennessäni että Sääperinkään jää ei vain voi olla vielä millään lailla heikko, mutta varoin kuitenkin kommentoimasta ennen kuin minulla on näyttää/kertoa asiasta ehdotonta faktaa.

  Suoritin kuvassa näkyvän koekairauksen erään suositun pilkkipaikan syvännön puoleisella reunalla Hiidenvaaran venevalkamasta entisen Rajavartioaseman suuntaan n. 75 m:n etäisyydelle rantaruovikon ulkoreunasta.
  Aivan läpi asti porattavaa jäätä on täydet 65 cm ja se on pinnaltaan kovaa kuin maantie eli liikkuminen on tosi helppoa.
  Olosuhteet siis ovat tällä hetkellä ja tulevat olemaan sääennusteen mukaan vielä kotvan aikaa tähän harrastukseen parhaat mahdolliset.

  Itselleni tällä oudolla peruutuksella ei välttämättä ole minkäänlaista merkitystä, koska olen jo aiemmin tehnyt suunnitelmia olla ongella mainittuna päivänä todennäköisesti aivan muilla vesillä.
  Harmittaa vain kaikkien heidän minuakin hihasta tarttuneiden puolesta, jotka ovat ihan oikeasti odottaneet koronataukojen jälkeen tätä perinteistä kisaa kuin kuuta nousevaa.

  Pyydän kiinnittämään huomiota siihen seikkaan että en ole sinänsä kyseenalaistamassa päätöstä peruuttaa kilpailu eli jättää se järjestämättä, mutta peruste siihen on kyllä valitettavasti erittäin ontuva!

 4. Saatujen tietojen perusteella kisat peruttiin.Työryhmässä(3 henkilöä)asiasta keskusteltiin ja minä tein lopullisen päätöksen 11.4 illalla.Vastuullisena henkilönä en ota tälläisissä asioissa pienintäkään riskiä.Nyt en itse käynyt jäätä tutkimassa mutta olen vuosien varrella liikkunut jäällä todella paljon.Tiedän sen että vuorokauden aikana turvallinen liikkuminen jäällä voi muuttua ratkaisevan paljon.

 5. Olisi kannattanut nytkin käydä.

  Tällä puutteellisiin tiedustelutietoihin perustuvalla hätiköidyllä päätöksellä valitettavasti missattiin erittäin huomattava ja runsasväkinen kylätapahtuma.

  Värtsilä-päivät ja Rajanryssäys painivat osallistujamäärissä luonnollisesti omassa sarjassaan, mutta tämä kyläpilkki on vuosien varrella ollut aivan kiistattomasti yhtä selkeä kolmonen.

  Tämäntyyppinen kisa olisi useiden satojen ylimääräisten happi- ja vedenvalumisreikien myötä sekä särjen ja pikkuahvenen määrän vaikka marginaalisenkin vähenemisen kautta tehnyt erittäin hyvää myös itse järvelle.

 6. Ei hätää, otetaan mielikuvitus käyttöön sitähän meillä on.
  Jos ja kun jäät kestääkinkesään saakka. Niin Värtsin kansa voi mennä omalla ajallaan ja vastuullaan Perjantain pilkikille ja järjestää ekstempore kilpailut keskenään. Suurimman saaliin voittaja saa ensi kesälle kolmenkierroksen pururata lenkin omaan tahtiinsa. Pienimmän kalan saaneelle annetaan kolminkertainen buuaa huuto ja suurimman kalan palkintona kolminkertainen Huuhaa huuto.
  Ja mitä kaikkea hauskaa sitä yhdessä kerkiäiskin keksiä.

 7. Minäkin hiihtelin eilen ihan tarkoituksella Viinijärven jäällä nähdäkseni miten huono jäätilanne on. Ihan ennallaan näyttää olevan. Ei mitään mustumisen merkkejä. Kävellen voi liikkua hyvin hyvin. Jään vahvuus tai ainakin paksuus 60-70 senttiä joka täällä koostuu useasta kohvakerroksesta. Eli havainnot samankaltaiset kuin Jussin havainnot Sääperiltä.

  Olen vahvasti samoilla linjoilla Jussin ajatusten kanssa. Ruokakaloiksi voi ostaa kaupasta vaikka Seitä tai pakastesilakkaa, mutta ihmisten yhdessäoloa ei korvaa mikään muu.

 8. Tilastojen mukaan hukkunut on pääsääntöisesti 50 – 70 -vuotias mies. ”Hyvin vestön olosuhteet tunteva”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *