Lintujen kevätmuuttoa

Muuttolinnuista viimeisin töyhtöhyyppä, sattui tien laidassa Värtsilän Niiralassa. Ajoin ohi, se läksi lentoon, mutta palasi heti takaisin. Huomasin sen, pysäytin ja nousin autosta. Matkaa oli parikymmentä metriä. Tarkentelin kameraa useamman kuvan verran, jokunen tuli selväksikin.

Pykälävaarassa pörähteli pari pientä pulmusparvea.
Meillä täällä vihervarpuset sekä viherpeipot ovet yleistyneet lähiviikkoina,
urpiaisia pikakäynnillä syöttöpaikalla vaikka on kylmäkausi menossa.

Vuosien tauon jälkein näin riekkoparin lähtevän lentoon metsätien laidasta.Harmi en ole onnistunut kuvaamaan riekkoa kertaakaan.
KMV

1 comment for “Lintujen kevätmuuttoa

  1. Meillä, siis omasta pihasta katsoen, ei ole vielä näkynyt ainuttakaan muuttolintua. Mustarastaita on, mutta jotkut niistä ovat olleet täällä koko talven. Pulmusia olisi kiva nähdä. Joutsenten jälkiä oli järven jäällä vanhan pesäluodon vierellä. Jokohan pesisivät siihen jälleen. Suuttuivat kai vuosia sitten kun joku oli heittänyt pesän päälle tapetun hanhen tai sorsalinnun jäänteet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *