Korvapuusti

Tunnetko paikan?

Tämä kahvila EI OLE Värtsilässä eikä Tohmajärvellä,
mutta tiedätkö missä se on ? Saa arvatakin.

Olen pyyhkinyt päivän tarjoukset pois taulusta, etten syyllistyisi mainostamiseen

Tässsä talossa voisi tavata joulupukin viikonloppuisin

18 comments for “Korvapuusti

 1. Suomessa kuppiloita ja tuolla kahvilassa hyvät kahvit . Käykää tekin maistamassa.. Harvoin pääsee käymään, Sen verta pitkä on matka Brasiliaan.

 2. Katos vaan, kävikö Reissaaja Kosrvapuustilla? Kyllä kiinnostaisi käydä, mutta taitaa olla vain utopiaa.

  Tämä kahvilan kuva liittyy löyhästi muutamaan tulevaan Värtsin juttuun. Tulossa on erään toisen reissaajan matkakertomuksia ajalta, jolloin tuota kahvilaa ei ollut, silloin imettiin yerba teetä pillillä.

 3. Kun arvata saa niin arvaan että kuvan kuppila ei ole Suomessa.
  Aurinkorannikolla on suomalaisten pitämiä kahviloita mm Café Kardemumma.

  Rakennuksen arkkitehtuuri ei kyllä Espanjaan viittaa mutta kasvit ja taustan rihkamamyylälä
  kyllä.Siis arvaus:Malagan seudulla Espanjassa.

 4. Tosi hyvin eli vaikeasti aseteltu arvoitus, kun ei netin kauttakaan pääse jäljille, ainakaan perille.

  Moni seikka kuvassa, paitsi rakennustyyli tosiaan viittaa ulkomaille päin. Jopa maassa olevan mainoskyltin teksti Korvappuusti kahdella peellä. Mutta lukeeko valvontakameran kyltissä seinällä omamaa?

  Jään mielenkiinnolla odottamaan ratkaisua.

 5. Lie jonkin viime vuosisadan alkupuolen ”onnela”-yhdyskunnan ”jäämistöä” Etelä -Amerikassa. Näihin utopiayhteisöihin lähtijöitä oli täältä suunnalta mm. Kiteeltä, Rokkalan kylä ainakin mainitaan joidenkin utopiayhteisöjen historiassa.
  Toivo Uuskallio niminen ihanneyhteisön keulahahmo oli Penedossa (Brasilia) vaikuttaneen onnen etsijöiden joukon johtajia. Aatteina olivat mm vegetarismi ja naturalismi. Tosin tropiikin hyönteiset tekivät jälkimmäisestä lopun. Ja sitten päädyttiin ryyppämään, joka osaltaan vaikutti yhteisön hajoamiseen.

 6. Jäi mainitsematta ovien välissä oleva osoitekilpi 9BC. Kilpi on epäilemättä Välimeren maiden tyyliä, maata vain en muista nimetä, vaikka olen itsekin saanut saman näköisen keraamisen, koristeellisen numerokyltin. Oma kilpeni on silti seinällä Suomessa.

 7. Alpon viittaus ”yerba teetä pillillä” minun mielestä viittaa Etelä-Ameriikkaan, ehkä sitten jo mainittuun Brasiliaan. Hämärä aavistus, että eräs minulle tuntematon kylänne asukas nuoruudessaan siellä reissaili? Se ei tapahtunut ihan näinä vuosina vaan kymmeniä vuosia sitten?

 8. Olipas kinkkinen arvoitus. Alpo voisi vinkeillä kaventaa vähitellen aluetta, minä jättäisin napa-alueet ainakin pois.

 9. Erittäin hyvää johdattelua aiheeseen. Tuokin paikannus Nokialle oli hyvä oivallus. Tämä koko ”korvapuustin” kylä on pyritty rakentamaan vanhan Rauman tyyliseksi. En ole Raumalla käynyt, joten en osaa vertailla.
  Kun tai jos löydän uudelleen tuon ”Korvapuustin” sivun niin laitan enempi tietoa. Siis aamulenkin jälkeen

 10. Rakas Joulupukki

  Alpo on nyt melkein kiusannut kuva-arvoituksella, mutta on hän ollut silti niin kiltti pitkin vuotta, että anna hänelle lahjaksi ainakin kunnon korvapuusti.

  Toivoo eräs lukija

 11. Lisäsin Joulupukin kesäasunnon kuvan

  Antti ehti löytää saman sivun, jota minä en löytänyt uudelleen. Kiitos Antti.
  Eli kyseessä on ”pieni Suomi” eli Penedon kaupunki. Eihän tuo olisi mahdotonta poiketa tuolla korvapuustikahvilla. Rio de Janeirosta kolmen tunnin bussimatka.

 12. On täällä kotimaassakin ihan tarpeeksi kuppiloita eli kahviloita, kun vain olis asiakkaita, ettei tarvitsisi laittaa lappua luukulle. Ei taida hyvin mennä Värtsilän Eljalla eikä Majatalo Rajallakaan. Apulantatehdas on ulotellut lonkeroitaan Eljan suuntaan ostamalla sen.
  Itä-Suomi autioituu taistelutantereeksi Natolle kun kaikki palvelut loppuu. Jää vain Leminrinteen hautausmaa ja Värtsilän kirkko. Hautausmaalta viedään jo kivetkin pois, mikä on valitettavaa!!

 13. 650
  Brasilian Penedossa oleva Brasiliainen ravintola

  (Kaustan Pertin kommentti oli lipsahtanut Kauneimpien joululaulujen juttuu. Siirsin kommentin tähän)
  Alpo

 14. Eero Tarvainen aikaisemmin tarjosi sijaintipaikaksi Nokiaa. Eero on oikeassa. Korvapuusti – niminen kahvila on Nokialla.. Kartan mukaan on uimahallin lähellä Välikadulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *