Itsenäisyyspäivän tervehdys Matildasta

Kuvia Ruukinkylästä

Nämä kuvat ovat vanhasta ruukinkylästä. Pakkasta on ollut muutaman päivän -17. Lunta vähän kuten aina nykyään. Suomenlipun vieressä on suomen-ruotsalaisten kelta-punainen viiri. Niillähän on oma lippukin, joka oli minulle uutta vielä joku vuosi sitten. Lippu on kuten Suomen lippu, mutta siinä on keltainen risti punaisella pohjalla.

Matildan kellarit

Nämä ovat vanhoja perunakellareita. Niitä on ollut kymmeniä vietrekkäåin, kuin rivitaloja täällä kylän rinteillä. Nyt niitä on jäljellä enää kolme kertomassa nykyajan ihmisille entisaikojen ruoansäilytys paikoista. Nuo kellarin tiilet on tehty ruukinpolttojätteestä. Siinä on tuhkaa ja rautamalmin moskaa. Yksi tiili painaa monta kiloa.

Kurkistus kellariin
Kellarin vahtitonttu
Joren terveiset tulevat niin lounaisesta Suomesta kuin suinkin
(Kartta toimituksen lisäämä)

1 comment for “Itsenäisyyspäivän tervehdys Matildasta

  1. Kiitos Jore terveisistä. Talvista tuntua näyttää olevan sielläkin ja oletan, että 17 asteen pakkanen puree meri-ilmastossa paljon enemmän kuin meidän -25. Täällä lunta on noin puoli metriä. Se on hyvin ilmavaa pakkaslunta. Pelottavan hyvä lämpöeriste. Estää järviä jäätymästä kunnolla. Maassa ei ole routaa lainkaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *