Kunnanhallitus antoi Värtsilän Pitäjäyhdistykselle lisäaikaa Värtsilän koulukiinteistön lahjoituksen vastaanottamiseen 1.5.2022 asti.

Tohmajärven kunnanhallitus myönsi jatkoaikaa 1.5.2022 kiinteistön lahjoituksen vastaanottamisaikatauluun. Kunnanhallitus edellyttää, että Värtsilän Pitäjäyhdistys ottaa koulukiinteistön kulut vastattavakseen 1.1.2022 alkaen.

Jos sopimukseen ei päästä kiinteistön myyntitoimet aloitetaan välittömästi. Tohmajärven kunta on halunnut lahjoituksella taata värtsiläläisille mahdollisuuden hyödyntää tiloja kuntalaisten kohtaamispaikkana.

Lähde Tohmajärven kunnan facebook sivu.

Allaoleva teksti kopioitu kunnanhallituksen esityslistasta.
Lähde http://dynastyjulkaisu.pohjoiskarjala.net/tohmajarvi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021198-21

Kunnanhallitus
Esityslista 01.11.2021/Asianro 21

Kunnanhallitus 01.11.2021

240/10.03.02.00/2020 [Värtsilän koulukiinteistön jatkokäyttö]

Värtsilän Pitäjäyhdistyksen kanssa käydyissä neuvotteluissa on sovittu, että yhdistys ilmoittaa lokakuun 2021 loppuun mennessä ottaako yhdistys vastaan lahjoituksena Tohmajärven kunnalta Värtsilän koulukiinteistön. Värtsilän Pitäjäyhdistys ry. on 28.10.2021 kokouksessaan päättänyt esittää Tohmajärven kunnanhallitukselle lisäaikaa koulukiinteistön omistajuuden siirtymisessä yhdistykselle 1.5.2022 asti nykyisen sopimuksen ehdoilla.

Yhdistys perustelee päätöstään sillä, että moni asia on vielä auki nykyisten toimintojen suhteen. Esille nousivat Tuottajien talon lopullinen sijoituspaikka, info-taulun sijoituspaikka tulevaisuudessa, Värtsilän Kisan kuntosalin sijainti koulukiinteistössä, kiinteistössä sijaitsevan kaukalon sähkön ja vesimittareiden kustannusten jako tulevaisuudessa. Asunnonpuolen rakennus kaipaisi myös remonttia ja yhdistys haluaisi selvittää saisiko remonttiin kunnalta rahoitusta.

Kunnanhallitus toteaa, että kaukalon ylläpitokuluista vastaisi edelleen Tohmajärven kunta luistelukauden ajalta. Värtsilän kisan kuntosalin osalta liikuntatoimi olisi valmis tukemaan Värtsilän kisaa liikuntatoimen avustuksissa niin, että Värtsilän Kisa voisi maksaa kuntosalista maltillista vuokraa kiinteistön omistajalle. Tuottajien talo hanke päättyy tämän vuoden loppuun mennessä, eikä jatkosta ole varmuutta. Info-pisteen osalta on mietittävä tulevaisuutta silmällä pitäen paras mahdollinen paikka matkailijoiden näkökulmasta info-pisteelle, joten pitkäaikaista sitoumusta info-pisteen pitämiseen Värtsilän koulukiinteistössä ei voida luvata.

Tohmajärven kunta on myös linjannut, että se ei halua pysyä koulukiinteistön omistajana, joten kunta ei myöskään tule tekemään rakennnukseen remontteja. Kunta on valmis neuvottelemaan ja tekemään sopimukset yhdistyksen esiin nostamista avoimista kohdista. Tohmajärven kunta ei kuitenkaan sitoudu vastaamaan koulukiinteistön kustannuksista nykyisessä laajuudessaan vaan haluaa luopua kiinteistön omistajauudesta 1.1.2022 alkaen. Näin on kunnahallitus linjannut jo aiemmissa päätöksissään 11.5.2020, 22.6.2020, 1.2.2021 ja 12.4.2021.

Tohmajärven kunta on valmis jatkamaan neuvotteluita, mutta toteaa samalla, että se ei tule hyväksymään nykyistä vuokrasopimusta enää 1.1.2022 alkaen. Jos Värtsilän Pitäjäyhdistys haluaa jatkaa vielä neuvotteluja kiinteistön omistuksen siirtymisestä, niin sopimus tulee neuvotella uusiksi loppuvuoden aikana niin, että kiinteistöstä koituvat kustanukset ovat Värtsilän Pitäjäyhdistyksen vastattavissa 1.1.2022 alkaen.
Linkki Tohmajärven kunta, pöytäkirjat

Esityslistan liitteenä Värtsilän Pitjäyhdistys ry:n pöytäkirjaote.

Asian valmistelija

vs. kunnanjohtaja

Esittelijä

vs. kunnanjohtaja

Päätösehdotus

Tohmajärven kunnanhallitus myöntää Värtsilän Pitäjäyhdistykselle jatkoaikaa kiinteistön lahjoituksen vastaanottamisaikataulun suhteen 1.5.2022 asti. Tohmajärven kunnanhallitus edellyttää, että Värtsilän Pitäjäyhdistys ottaa Värtsilän koulukiinteistön kulut vastattavakseen 1.1.2021 alkaen. Kiinteistön osalta tehdään uusi vuokrasopimus 2021 vuoden loppuun mennessä. Kunnanhallitus valtuuttaa vs. kunnanjohtajan, kehittämispäällikön ja hallintopäällikön neuvotelemaan Värtsilän Pitäjäyhdistyksen kanssa uudesta vuokrasopimuksesta.

7 comments for “Kunnanhallitus antoi Värtsilän Pitäjäyhdistykselle lisäaikaa Värtsilän koulukiinteistön lahjoituksen vastaanottamiseen 1.5.2022 asti.

 1. Kohta ilmainenkaan ei käy kaupaksi. Tilastojen mukaan Tohmajärven väkiluku vähenee noin 300 hengellä vuodessa eli maksajat vähenee.
  Turistina tuota koulua en tarvitse. Kun ikää tulee jatkuvasti lisää niin kohta en käy siellä teatterissa enkä tarvitse majoitustakaan enkä Värtsiläpäiviä.
  Tänne eteläsuomeen kaavoitetaan jatkuvasti lisää rakennuspaikkoja ja taloja nousee tuhansille asukkaille vuosittain.
  Suunta on hyvin selvä. Onnea kuitenkin teille jotka sinne jäätte.

 2. Paluumuuttajana rohkenen olla toista mieltä kuin ”Ilmainen”. Maksan vielä veroni Tohmajärven kunnalle ja seurakunnalle. Värtsilä (kylineen) on itäinen laita Tohmajärveä. Siis Värtsilän pitäjä. Jos/ kun Kitee, Rääkkylä ja Tohmajärvi yhdistyvät, tulee uuden kunnan – tai kaupungin – nimeksi Wärtsilä.

 3. Kun ja jos tuo kuntien yhdistäminen tapahtuu niin kuntapalvelut löytyy jatkossa uudessa Wärtsilän kunnassa Kiteeltä.
  Vaarassa on myös että lähin pankkiautomaattikin on entisen Kiteen keskustassa.
  Tokmannin kassaltakin saa kuulemma rahaa, mutta sekin on Kiteellä.

 4. Ehdin jo ajatella, että tämän huonommin ei voi mennä, mutta optimisti totesi, että kyllä voi.

 5. Toivoa on mutta on varsin ikävää jos hienot tilat ovat sitten vuosia myynnissä, käyttämättöminä. Maatalousyrittäjät heillä on massia ihan järjettömästi voisivat perustaa sinne kaupan tuotteileen tyyliin ”edullisesti paikkallista läheltä, ilman välikäsiä” olen ihan varma, että kauppa kävisi kuin siimaa

 6. Tuskinpa myyjä edes eläisi myyntituloilla jos paivässä kävisi yksi tai korkeintaan kaksi asiakasta. On sen varran hiljainen kylätie.
  Joskus oli suunnitelmissa myyntihylly Niiralan kahvilaan, ei tainnut siitäkään mitään tulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *