Onko kesäteatteria Värtsilässä 2022?

Tätä on kysytty ja toivottu kovasti!

Värtsilän kesäteatteri kokoontuu suunnittelemaan kesäteatterinäytöstä kesälle 2022, kahden vuoden tauon jälkeen. Voimia on kerätty kahden välivuoden ajan ja moni odottaakin mukavan harrastuksen aloittamista jälleen.

Vuonna 2020 ei saatu tarpeeksi mukaan tekijöitä. Tämä oli tilanne jo ennen koronavirusta.
Viruksesta johtuen kesäkautta 2021 ei edes yritetty lähteä suunnittelemaan epävarman tilanteen johdosta, mm. ihmisten kokoontumisrajoitukset. Nyt tilanne siltä osin parempi.

Miten käy kesän 2022? Sitä on aika pohtia nyt. Näyttelijöistä on aina kova pula. Tarjolla on monenlaisia rooleja, pieniä ja suuria. Tarvetta myös avustajille, mm. valo ja äänitekniikan puolella. Ammattilainen ei tarvitse olla, kaikki on opittavissa, kuten ne vuorosanatkin.

Mukaan toivotetaan tervetulleiksi kaikki muutkin kuin Värtsilän kyläläiset, yli kunta ja kylärajojen!

Ensimmäinen kokoontuminen on sunnuntaina 21.11.2021 klo 13 Värtsilän ent. koululla.

Tervetuloa rohkeasti mukaan mukavaan ja antoisaan harrastustoimintaan!

Pidetään Värtsilän kylä vireänä kesäteatterin osalta kesällä 2022!

Värtsilän kesäteatteri

8 comments for “Onko kesäteatteria Värtsilässä 2022?

 1. Hyvä uutinen🤗 Toivottavasti Teatteri saa tarpeellisen määrän näyttelijöitä. Luulen että yleisöä kyllä riittää, sen verran hyvä maine Värtsilän kesäteatterilla on menneiltä ajoilta.

 2. Sehän on selvä asia jos ei ole tekijöitä eikä näyttelöitä niin eihän siitä tule mitään. Tyhjästä on paha nyhjästä!
  Värtsilä päivät ovat tietenkin ja se on suuri tapahtuma. Monipäiväinen. Ohjelmaa riittää monelle päivälle.
  Toivottavaa olisi että näytelmä saataisiin aikaiseksi. Katsojia, lipun ostajia varmaan riittäisi. Onhan siellä Majatalokin jossa voi yöpyä. Niiralassa on Jänisjoen tuvat.

 3. No ei varmasti ole kesäteatteria enään ikinä koska ei koskaan eikä missää markkinoida. Tule kesäteatteriin tule tule en ole koskaan nähnyt missään ilmoitusta jossa toivottaisiin näyttelijöitä kesäteatteriin. Mikä se edes on eihän sitä näy eikä kuulu missään. Vähän kuin Pitäjäyhdistyksen touhut tapahtumille epätoivoisesti aletaan etsiä helppoheikkejä pari viikkoa ennen tapahtumaa, kun heillä on kalenterit täynnä jo vuosi sitten

 4. Markkinointi on tärkeää, olet oikeassa Sauli.

  Menneinä vuosina on pärjätty puskaradio markkinoinnilla koskien nimenomaan näyttelijoiden mukaan saamiseksi toimintaan. Haasteellista se on ollut aina, varsinkin pienen kylän tarjolla olevalla väkimäärällä. Ensimmäinen Värtsilän kesäteatterin näytös oli vuonna 1998. Näytelmä oli nimeltään Mooseksen penninpyöritys.

  Ylitarjontaa ja tunkua ei ole ollut koskaan näyttelijöistä tai avustajista.

  Värtsilän kylän väkimääräkin oli aiemmin suurempi, sekin vaikuttaa luonnollisesti. Moni entisistä näyttelijöistä on jo edesmenneitä, mm. Raimo Tiittanen. Hänellä oli erittäin suuri rooli Värtsilän kesäteatterin toiminnassa.

  Uusia näyttelijöitä on saatu vuosien ajan mm. Kiteeltä. Kiitos Anneli Hurskaiselle. Kunta tai kylärajoja ei ole. Meillä ns. kyläläisillä on helpompi tulla harjoituksiin ns. läheltä. Ajomatkat aika lyhyet, itselläni vain satoja metrejä.

  Markkinointia on tehty näytöksien markkinoinnissa menestyksellisesti.

  Markkinoitu on nytkin vuonna 2021, kuten aiemminkin menneinä toimintavuosina, kyselty, etsitty ja houkuteltu näyttelijöitä mukaan, mukavaan harrastukseen.

  Lopulta sitten kokoonnuttu yhteen ja mietitty mikä on ns. pääluku ja minkälaisia vaihtoehtoja on Suomen Näytelmäkirjailijaliitolla tarjolla kokoon saadulle porukalle. Monologeja ei ole tarvinnut sentään koskaan valita. Monesti näyttelijöiden ja näytelmän etsintä on aloitettu vasta ns. alkuvuodesta.

  Se onkin sitten toinen juttu, se pääluvulle sopivan näytelmän etsiminen ja löytyminen.

  Näyttelijöiden vähyys on kaikkien kesäteattereiden ongelma. Värtsilässäkin ovat monina vuosina useat henkilöt tehneet ns. tupla rooleja näyttämöllä. Ohjaaja Veijo Tikkakin on osallistunut näyttelemiseen, jopa tuplarooleisa. Todellista panostamista ja sitoutumista. Arvostan!

  Homma on toiminut ja hyvä niin. Joustamista ja mukautumista on riittänyt yhteisen hyvän eteen yli 20 vuoden ajan, minkä Värtsilän kesäteatteri on toiminut.

  Värtsilässä on useasti ollut Keski-Karjalan alueiden kesäteattereista eniten katsojia. Se kertoo paljon. Oikeita valintoja on tehty.

  Itse mietin monta, monta vuotta lähtisinkö mukaan. Uskaltaisinko laittaa itseni likoon, mennä ns. mukavuusalueen ulkopuolelle. Lopulta uskalsin. Ja voin sanoa että ei parempaa harrastusta ole. Vaativaa se on ja vapaa-aikaa vievää, mutta se mitä siitä saa voittaa kaiken. Suosittelen! Teatteri porukassa mukana toimiminen ja sen myötä tulevien sosiaalisten kontaktien merkitys on suuri.

  Jos mukaan toimintaan ei uskalla tulla, tervetuloa katsomoon! Värtsilän kesäteatterin näytelmät ovat olleet erittäin viihdyttäviä ja humoristisia. Kesäteatteriin tulevat ihmiset haluvat tulla nauramaan ja viihtymään. Se on näytelmien valinnassa ollut meille tärkeintä. Katsojien viihtyminen on meille näyttelijoille se paras palkinto.

  ps ensimmäistä kertaa Värtsilän kesäteatterin historiassa on ensiviikolla paikallislehdessä mainos näyttelijöiden ja muiden toimijoiden hakemiseksi. Mukaan etsitään näyttelijoita ja ääni/valotekniikan tekijöitä. Toivottavasti saadaan uusia ihmisiä mukaan toimintaan!

 5. Hyviä uutisia!

  Tänään kokoonnuttiin Värtsilän ent. koululla. Paikalle oli saapunut entisiä aktiiveja ja uusiakin asiasta kiinnostuneita! Hienoa! Seuraavaksi aloitetaan näytelmien lukeminen ja valintaprosessi.

  Seuraava kokoontuminen sunnuntaina 28.11. klo 13. Värtsilän ent. koululla.

  Mukaan ehtii vielä! Tervetuloa!

 6. Hip ja hei! Näytelmä on valittu! Ja hyvä onkin!

  Teidän tehtävä on sitten tulla katsomaan!

  Nähdään navetan vintillä kesällä 2022! t:Eira

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *