Sademäärä

Luutalahti 23.5.2021 Täällä Lutalahdessa satoi hiljalleen ja välillä reilummalla kuurolla edellisen vuorokauden aikana  21mm. Kyllä luonto heräsi kukoistamaan sekä nurmikot kasvamaan. Luontoperäisemmät alueet joilla kasvaa voikukkaa on kohta keltaisena kukkia. Ruohonleikkurit pärisevät useimmissa pihoissa. Tässä vielä 18.5.2021 riehuneesta ukkosrintamasta videoidusta salamasta kuva joka on otettu kameralla tietokoneen ruudulta.Siitä näkyy kuinka pitkä ja monihaarainen se oli. 


 Kuvat ja teksti Kalle M. Väänänen

4 comments for “Sademäärä

  1. Täällä Jänisjoen alajuoksulla vedenpinta nousi viikonloppuna tämän kevään ennätys korkeuteen. Ei kuitenkaan olla vielä huippukorkeuksissa ja tuskin niihin päästäänkään tänä keväänä.

  2. Tapani Joo kyllä täältä vielä tuleee lisää,suot tulvivat enemmän kuin aikaisemmin keväällä. Vettä satoi taas vuorokaudessa yli 30mm.se on hehtaarille ainakin yli kas sankkoo.Onhan tuota valuma-aluettakin Jänisjoella jokunen hehtaari. Yläjuoksun puroset vielä oikein vuahtovvaat..

  3. Upean salamakuvan sait. Videostako leikkasit?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *