12 comments for “Sana on vapaa 15/21

 1. Veijo H
  12.4.2021 at 9:36
  Viikko 15 on alkanut koronarokotuksen ajanvarauksen merkeissä. Oman kellon mukaan tasan klo 08:00 avasin Siun soten ajanvarausivun onnistuneesti. Tai miten sen nyt tulkitsee, tervetuloa… sinut ohjataan saapumisjärjestyksen mukaan varaamaan aikaa, arvioitu jonotusaika 25:44. Naapurin Esko soitteli tuossa eka 25min aikana ja kertoi saaneensa ajan Kiteelle keskiviikoksi
  Toinen kupillinen aamukahvia meni tässä odotellessa, ja kun kello painui nollaan valmistauduin aloittamaan itse ajanvarausta, mutta toisin kävi, kellon alaslaskenta alkoi uudelleen ajasta 45:15. Aika pahasti oli eka jonotusaika arvioitu pieleen.
  45 minuuttia menee yleensä kevyessti kolmessa vartissa, mutta pitkältä se tuntui. Odottelu päättyi aikanaan, pettymykseen, nyt lävähti ruutuun uusi arvioitu odotusaika, 60:20. 25min ensimmäinen arvio onkin muuttunut 2h10min pituiseksi. Eihän tässä näin pitänyt käydä. Hyvä Siun Sote!
  Kellossa on 34min jäljellä kun paina lähetä kommentti nappia, kuinkahan tässä käy???

  Poikamies kolmannessa polvessa
  12.4.2021 at 9:51
  Tuo on vähä samantapanen juttu kun kunnon köhän suaminen. Jos siihen suapi liäkkeet, niin se kestää ylleesä seihtemän päivee. Mutta jos kokeiloo olla iliman liäkkeitä, niin se mänöö ohi viikossa:-)

  Tuula
  12.4.2021 at 9:52
  Isolla kyllällä isommat ongelmat.
  Omassa pikkukunnassa sujuu sutjakkaasti. Torstaina soittaa “outo numero”, Enkö vastaa? Vastaan kumminkin.
  – hei tässä on xxx terveyskeskuksesta, tyrkytän tässä rokotusaikaa, ylihuomenna lauantaina kello 9.10.?
  – ok, kyllä se passaa. Entä tuo kaveri?
  – minäs vuonna se hän on syntynyt, ok, hänelle aika sitten 9.15.
  Tk.n vakiporukka täydennettynä lisksi kutsutuilla “työvelvollisilla” talkoilivat lauantain. Hyvin oli hoidettu, toinenkin rokotusaika jo tiedossa ja merkitty kalenteriin, jotta ei tarvitse muistaa.

  Alpoaatos
  12.4.2021 at 9:58
  Mitenkä kävi?
  Kun oli minun aika yrittää, niin sotu- ruutua ei ollut eikä varaus lähtenyt etenemään. Parin tunnin päästä systeemi toimi ja alkoi tulla noita oletettuja odotusaikoja, jotka välillä muuttuivat pidemmiksi tai lyhemmiksi. Nopeasti kuitenkin. Olisi sasnut sjan vaikka sille päivälle

  Veijo H
  12.4.2021 at 10:15
  2h10min on nyt odoteltu ja lisää odotteluaikaa tuli 43min. Positiivista tässä on se, että odotteluaika on nyt lyhyempi kuin edellinen. Odotellaan ja luetaan karjalainen tavallista tarkemmin.

  Alpoaatos
  12.4.2021 at 10:26
  Kas kun ajastus ei ole taaskaan vaihtanut viikkoa

  Poikamies kolmannessa polvessa
  12.4.2021 at 10:27
  Tuohon vois lisätä vielä yhen suakkunan. Kaveri kävi liäkärissä ja hänen tutkittuaan potilaan oli diagnoosin aika. Liäkär anto puolvuotta elinaikoo ja 500 euron laskun. Kaveri sano, jotta hiän ei pysty maksamaan tuota laskuu noin noppeessa aikataulussa, niin liäkär anto puolvuotta lissee elinaikoo:-)

  Veijo H
  12.4.2021 at 10:56
  Nyt lisäaikaa tuli reilu 9min. Yhteensä tähän mennessä 2h55min.

  Veijo H
  12.4.2021 at 11:15
  Ei onnistunut, eli aikaa ei löytynyt. Kun viimein pääsin valitsemaan rokotuspaikkaa ja sotu:n antamisen jälkeen rokotusaikaa, yhdessäkään paikassa ei ollut aikoja jäljellä. Ilmeisesti tämä tuntien odottelu pitkittyy nyt ainakin viikon mittaiseksi. Loistavaa palvelua Siun Sotelta, voi halavattu, kuten Jouko sanoisi.

  Alpoaatos
  12.4.2021 at 12:07
  No eihän tuo huonosti mennyt. Kaikki ajat meni hyvin kaupaksi, ei tarvinnut laittaa alennukseen. Se on tuo kysynmän ja tarjonnan laki. Voisihan tuota ihmismäärää ajatella pilkottavaksi pienempiin osiin jollain tavalla

  jore
  12.4.2021 at 14:55
  Tuo Veijon jännittävä jatkokertomus ,joka pettymykseen päättyi,tuo väkisin mieleen ajatukset että siun soten IT vastaava on ostanut sutta ja sekundaa.
  Ei olisi ensimmäinen kerta kun julkisiin palveluihin hankitaan IT ohjelmia jotka ei toimi kuten pitäisi.
  Edelleen istuu esim sairaanhoitopiirien operatiivisessa johdossa henkilöitä jotka ovat pätevöityneet puoluetyössä.

  Tuula-Riitta
  12.4.2021 at 19:42
  Liki 3 tunnin jonotuksen jälkeen tuli vaihtoehdoksi itselleni Lieksa , Liperi tai Outokumpu, joista valitsin lähimmän. Kaikki muut oli jo mennyt, vaikka aloin jonotuksen jo ennen klo 8. Isännälle sain helposti jo viikkoja sitten ihan lähi terkkarille. No senverran maakuntamatkailua näin Koronan keskellä. Juuri tuumattiin, että eipä ole paljon tarvinnut tankkailla tänä talvena, kun on oltu lähes karanteenissa.

 2. Pälkjärvisten sivuilla 7.2.-21 ’suutareita ja heidän hovinsa’ raivion ja saaren hovit:paul hendusen vaimo oli eino leinon isän sisko , muistini mukaan liperin mustosia alkujaan,eikan isä hankki maanmittarin koulutuksen turussa vaihtoi nimen ruotsalaiseksi,ssai viran kainuussa. Eikka otti leino-nimen. Hän oleskeli raiviossa usein. Paulinveli jäätyään leskeksi avioitui puolattaren kanssa ja muutti puolaan. Velmiehen poika jäi raivioon. Pojilla oli riimittely yhteinen harrastus. Hendusesta tuli upseeri , oliko eversti .? Lissun jutussa kuva suutarin kalhuista mainitaan nimi pietinen ,mikä on sortavalan saariston pitkästen sukuhaara, samaa kantaa kaurilan pitkästen kaa.ylen arkistosta löytyy juttu nimellä ’viipurin verityöt 1918’,kahinat pietisen huonekalutehtaalla sekä toivo kuulan ampuminen, sekä punaset telottaa pietisen haaran kantaisän ja parikymmentä muuta valkosta.luultavasti sortavalan saariston pitkästen sukukirjassa on juttu kaurilan tuulirinteenhovin menetyksesta ’matti matinpojan talonmenetys’

 3. Hyvin voi samaistua Veijo H:n ”ajanvarausrumbaan”.,
  Lottovoitto on, jos ja kun pääse läpi.

  Meillä viimeisin sote sotku on sellainen, että puoliso kävi
  sydänfilmissä 7.4. Nyt se sydänfilmi on kadonnut ja on mentävä uudelleen.

  Tuskin olin ehtinyt sulkea puhelimen, kun tuli tekstiviestikysely. että olitteko tyytyväisiä
  äskeiseen palveluun?

  Arvatkaa, olimmeko…..

 4. Rupesin mielessäni pähkäilemään kuinka se arvioi odotusajan. Minun heinänteko / halontekojärjellä se vain laskee kuinka moni ”soittaa” sillä hetkellä varausosoitteisiin.ja kertoo sen muutamalla minuutilla.

  Samaan aikaan tulee lisää ”puheluita” ja myös niitä myös suljetaan. Luulen vielä, ettei vanhoja yhteysyrityksiä muistella, vaan läpi pääsee tuurilla, näyttipä odotusaikakello mitä tahansa

 5. Taitaa se rokoteongelman äiti olla kuitenkin rokotteiden vähyydessä.

 6. Asiasta toiseen. Kevään merkkejä Lappeenrannassa. Herukkaperhonen, koivuntyttöperhonen, hanhia metsähanhesta kanadanhanheen ja tundrahanheen, joutsenia, kottaraisia, kiuruja, töyhtöhyyppiä, sepelkyyhkyjä, heinäsorsia, sinivuokkoja, leskenlehtiä, jne… Yleensä kevät ei ole tarjonnut erikoisuuksia.

 7. Oho, no onpas siellä vilskettä. Värtsilässäkin on jo hanhiparvia ja tietysti naakkoja

 8. Tänään kävin rokotteen ottamassa. Uskon, että myös muut korvenkasvatit ymmärtävät taudin vakavuuden. Ei kannata leikittellä koronalla. Kuka meistä tietää kun muuntuvat virukset jo vellovat keskuudessamme: Mikä on tautitilanne ensivappuna. Aika sen
  näyttää. Me jokainen Suomalainen olemme saaneet rokotesuojan monta tautia vastaan, joide sairastajat aikoinaan taudinruntelema siirtyivät tuonentuville ennenaikojaan.

 9. Missä ovat Patsolan kolopesijät, ei ole vielä näkynyt pesimisaktiviteetteja?

 10. Mikä on tilanne Värtsin kommenteissa? Meidän koneilta ei aukene mitkään kommentit, vaikka vuosia vanhoja juttuja aukoo niin sielläkään ei ole kommentin kommenttia.

 11. Ukot tosissaan

  – Onko sulla syöpä, kun on kiiltävä kalju.
  – On.
  – Miten ne pistivät sytot heti.
  – No se ehti levitä.
  – Voi v… , mutta voi ne sytot auttaa. Miun kaveri on
  eräs pankinjohtaja. Eturauhasen syöpä levisi joka
  paikkaan vuodessa, vaikka PSA oli näyttänyt edellisessä
  mittauksessa nollaa. Nyt oli lukema 3000. Tilanne näytti
  tosi pahalta, mutta niin vain sytokuuri tehosi ja sitten
  päälle lääkitys. Niitä on nykyisin kalliita lääkkeitä. Amerikkalainen tekee hyviä rohtoja, mutta ne tuntevat
  myös rahan. Toistakymmentä vuotta on hänellä jo mennyt
  nolla-PSA:lla.

  – Onko sulla sitten radikaalihoito.

  – Valitsin sädehoidon, tai oikeastaan, ei sitä enää voinut
  leikata.

  – Muuten, mie käytän vaippahousuja. Sädehoidossa voi olla
  semmoinen vaikutus. Voi nimittäin turahtaa isompi hätä
  yllättäen, eikä sitä voi pidätellä. Se pankinjohtaja tuumi, että
  häneltä lörtsähti konttorissa. Mitään ei voinut. Onneksi oli
  kuitenkin pomon huone vessoineen, jonne voi tilata vaatetusta ja silleen.

  – Tiedätkös, että vaippoja saa ilmaiseksi? Puuttui lähipöydän
  mies puheeseen. Soittelet vain terveyskeskukseen.

  – Halavattu, enpä ole ennen kuullut. 17 vuotta olen ostanut paketit Prismasta. Pistetäänpä asia mietintään. ( Soitin terveyskeskukseen ja hoiturityttö järjesti asian. Nyt on iso laatikko, kahdeksan pakettia hallussa ja lisää lupailivat ).

  – Kannattaa käydä PSA-testissä. Miulta lääkäri kysäisi, kun näytin ensin kipuilevaa olkapäätä, että olikos muuta vaivaa. Johon minä, että joskus aamulla menee lirutteluksi.

  Pisti PSA – kokeen tuo noheva lekuri ja pelasti henkeni. Vaarallinen syöpä oli vielä kapselin sisällä ja siellä se on pidetty lähes 20 vuotta. Toisin kävi nelikymppiselle opettajalle, joka oli laskent kutsumattoman kumppanin leviämään. Puoli vuotta laitteli minulle e-mailejaan sen jälkeen ja sitten uupui. Minulle jäi nippu hänen sanoituksiaan ja sävellyksiään, joita lähetteli postiensa liitteenä. Niitä soittelin pianolla. Mutta tästä
  pitää lähteä rakkaan vaimon luo. Jaksellaan.

  – Jaksellaan. Kaikkea hyvää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *