Suunnistuksen piirinmestaruuskilpailu 1960

Värtsilän Kisa paras seurojen välisessa vertailussa

Karjalainen 12.9.1960
Share

6 comments for “Suunnistuksen piirinmestaruuskilpailu 1960

 1. Näitä vanhoja urheilutuloksia on mukava selata. Se on niinkuin tuttavan tapaisi..
  On siellä monta tuttavaa nimeä

 2. Alpoaatos, löytäisitkö Karjalaisesta – luulisin syyskuulta 1954 – juoksuni Joensuun urheilukentällä ottelussa lyseo – seminaari – ammattikoulu? Jos oikein muistan aika 1 000 metrillä oli 2.37.9.

  Jos – niin kommentoin muutamalla rivillä.

  Tämä saattaa olla aika vaikea tehtävä,vaikka oletkin taitava nörtti.

 3. Erkille.. minä en osaa tai voi etsiä noita juttuja. Pitäisi olla karjalaisen kestotilaaja. Mutta ei luovuteta, Värtsillä on muutama osaava avustaja jotka tekevät parhaansa. Etsitään etsitään

 4. Ei löytynyt Erkille tuota artikkelia mutta jotain löytyi seuraavalta vuodelta 800m melkein alle 2 min. Ks toisaalla Karjalaisen juttu.

  Ylläolevasta suunnistuksen nimistä poimin tuttuja nimiä: Otto Eronen, Tohmajärven poika, Aarne Hämäläinen Värtsilän Ratavartiolta, Varpu Lavikainen suunnistusmestari Värtsilästä, Salme Hakkarainen Tervavaaran koulun ja Pirtajärven väliltä, V(Veijo) Tahvanainen Sääperin vartiolta, Piiroisen A ja L (Alpo ja Lassi) Piiroinen V, mahdollisesti Valto. Terttu Svensk

  Erityisen mukavalta tuntuu lukea ”Seurojen välisessä kilpailussa vei kiertopalkinnon JÄLLEEN Värtsilän Kisa”

 5. Noista tulosluettelon nimistä Varpu Lavikainen ja Veijo Tahvanainen nousivat Suomen terävimpään kärkeen. Varpu oli suunnistuksen Suomenmestaruuskisoissa parhaimmillaan kolmas. Neilmaaottelussa Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska Varpu oli parhaimmillaan viides. Varpulta saavutukset olivat erinomaiset kun huomioidaan se, ettei kotikulmilla ollut lainkaan kelvollisia suunnistuskartoja eikä tasokkaita kilpailuja. Kilpailukokemus sen ajan suunnistuskarttoihin jouduttiin hakemaan Etelä-Suomen kisoista satojen kilometrien päästä.

  Veijo Tahvanaiselta nousu maan suunnistusparhaimmistoon vaati siirtymisen Lahteen työhön armeijan puolelle. Kilpailut olivat sieltä suht lähellä ja Lahden seudun harjoitusmaastot erinomaiset. Veijolla on Suomenmestaruuksia suunnistukseesa ja hiihtosuunnistuksessa, Rajavartiolaitoksen ja Puolususvoimien mestaruuksia. Sotilaitten maailmanmestaruuskisoissa ainakin toisena. Sekä useita maatotteluedustuksia.

  Varpu ja Veijo ovat omissa lajeissaan parhaimmin menestyneet urheilijat, jotka ovat kilpailu-urallaan edustaneet Värtsilän Kisaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *