Vuorihemppoja kuvaamassa

Vuorihemppo maassa
Kuva: Elisabeth Varonen

On tullut talven mittaan käytyä useilla metsäruokinnoilla. Joskus on sattunut vähän erilaisempin tuttavuuksia, niin kuin tämä maaliskuinen vuorihemppo. Oikein piti rentostaa hangessa että pääsin vaimon kanssa ystävällismielisten hemppojen pariin. Siellä ne viihtyivät Lappeenrannan
Toikansuon kaatopaikan multarinteessä, sulassa sovussa. Lähellekin pääsi, koska Lapin linnut eivät osaa pelätä ihmistä, vaan puuhailevat niitä näitä vaikka kuvaajan 750 millinen tykki sojottaisi nokan edessä.

Vuorihemppo lumella
Kuva (C) Jouko Varonen

Raksittiin kuvia, joista muutama ihan kunnollisia. Vuorihemppopareja on Suomessa jonkin lähteen mukaan vain 10 pesivää paria, nekin Lapissa.

Ihan piti ottaa kaverin kanssa ”pienet” alkoholitonta viiniä, kun tästä rehveltämisestä toivuttiin.

Vuorihemppo lennossa
Kuva(C) Jouko Varonen

Pistänpä pari kuvaa. Kuvaajina Jouko – ja Elisabet Varonen. Tulehan Kivivuori ”hemppoilemaan” Lappeenrantaan, niin neuvon polun. Lääkäri Matti Raitio oli ainakin kiinnostunut. Sanoi nähneensä kyseisen linnun vain kerran hyvin kaukaa.

2 comments for “Vuorihemppoja kuvaamassa

  1. Mie meinasin kuvata Turusen Hemppoo, vuan hiän kerkis karata sisälle:-)

  2. Oliko liirumissa. ❤️😁 Olisit tällännyt otoksen seiskaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *