5 comments for “Rauhansopimus allekirjoitettiin 13.3.1940 Moskovassa

 1. Lehtiartikkelista on suurennettu vetäytymis aikataulu sekä hallituksen julistus Suomen kansalle.

 2. Historian kulkua ei taaksepäin voi tuupata ja tyranni saa aina palkkansa.

 3. Kun tuolloin rauhanehdot ilmoitettiin radiossa kansalaisille niiin monelta ihmiseltä kautta Suomen pääsi itku. Rauhasta ei osattu iloita suurten menetysten tähden. Kansalaisille ei voinut tiedottaa rintamatilanteesta, koska se tieto olisi palvellut myös N-liiton armeijaa. Yleinen käsitys rintamatilanteesta oli parempi kuin todellisuus. Siksi tieto suurista alueluovutuksista tuli ihmisille suurena yllätyksenä ja surun lisääjänä.

  Historialla on ikävä tapa toistaa itseään. Ulkomuistista lainaten N-liilon ulkoministeri Molotovia, ”Kun me poliitikot emme pääse asiasta sopimukseen niin asia tulee jättää sotilaiden ratkaistavaksi.”

 4. 2766
  Vanhatkin artikkelit näyttävät kiinnostavan.
  Tätä juttua on katsottu kolmessa viikossa
  yli 2700 kertaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *